Saturday, July 7, 2007

Hem ljuva hem?

Nu är jag återkommen till hemmet, efter några dagar i Hamburg och Köpenhamn. Tre generationer var ute och reste tillsammans - jag, min mamma och min mormor. Mycket trevligt, trots att det regnade på oss mest hela tiden. Så här ser Nyhavn ut en regnig sommardag.
I Hamburg hittade jag inte en endaste garnaffär, och inte en människa visste var Konsthantverkshuset låg, trots att det fanns med på vår turistkarta. I Köpenhamn hade vi tur och sprang på en jättefin garnaffär mest av en slump. 5 nystan gammalrosa alpaca och ett mönster till en spetssjal blev det. (Den ska jag INTE börja med förräns allt jag ska montera är monterat!)
En del sticktid har det blivit också, då vi åkt både färja och tåg. Jag har påbörjat en ny resestickning (som även kommer bli min film/tv stickning. Bara rätmaskor hela tiden, runt runt runt). Bild på den blivande tröjan syns här över.
En stickrelaterad sak till har jag inhandlat - en korg för mina pågående stickningar. De ligger alltsomoftast i soffan och är ivägen, men nu har jag en finfin korg att lägga dem i. Rättvisemärkt korg dessutom.
Det blev en hel del bilder i detta inlägg, och jag avslutar med en till, en liten inzomning på min nya underbara kjol som jag fick av min mormor.

4 comments:

lillstrumpa said...

Vilken supersnygg stickkorg!

Dödergök said...

Jag sägar det samma, vilken fin korg! Med en sån skulle det ju inte göra någonting att alla ens pågående projekt alltid är framme... :)

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Anonymous said...

Ja den korgen var ett klokt köp. Själv älskar jag korgar och har svår låta bli att köpa flera.