Wednesday, August 13, 2008

1:a försöket

Såhär lång har jag kommit än så länge, men jag har lite funderingar:

Det verkar som att många har stickat february lady sweater, och alla verkar ha lite problem med den... Framförallt storleken verkar krångla för de flesta, samt att det verkar som att den veckar sig lite vid armhålen.
Jag stickar minsta storleken, xxs, och är orolig för att den kommer bli lite stor (jag är liten, 152cm).
Funderar på att göra som sticksmurf och låta bli att öka i ärmarna vid hålvarvet. Vad tror ni? Är det nån som har synpunkter eller tips? Vore ju skönt att slippa repa upp lika många gånger som andra har fått göra.

Jag stickar i BC garns soft silk (inköpt på strikk) och använder mig av stickor nr5.

2 comments:

Dödergök said...

Jag vågar inte komma med några råd angåede den tröjan (jag är inne på mitt typ tionde försök)men eftersom du är väldigt liten och tröjan är stor så tror jag inte att du ska lägga upp de extra maskorna under ärmen. Om du ska öka över ärmarna är en annan fråga som jag inte vågar svara på. Jag skulle gissa på nej men du får nog prova dig fram.

marindi said...

Jag har stickat en i xxs och den är är perfekt för en person som brukar ha storlek 36, men armarna blev för vida. Har redan börjat på en ny och då testar jag det där tipset från Sticksmurf, att inte öka i oket över armarna. Jag håller med Dödergök om att det bästa är att prova sig fram.