Thursday, March 27, 2008

Strikk

För ett tag sen skrev jag om att man blir snorkigt behandlad på strikk ibland. Nåväl, jag tänkte bara säga att jag var där i dag och fick superbra betjäning! Nu känns det bra att gå dit igen.

Lite besviken blev jag ändå, men inte på expediterna dock. Det garnet jag stickar min gröna sjal i är helt slut, och de får inte in mer. Jag har bara några varv kvar, men det verkar som att jag får avsluta där jag är, lite surt. Får se hur det blir, det kanske blir bra, man kan alltid hoppas!

Tuesday, March 25, 2008

Som en vintersaga

Detta är vyn från mitt köksfönster. Det är som ett sagolandskap, helt magiskt! I bakgrunden skymtar de inte så magiska oranga hus som utgör mitt kvarter.


Alla delar till thermal är klara, nu väntar bara montering samt att jag ska tvinga en kompis att vara fotograf. Sen blir det bilder!

Saturday, March 22, 2008

Trollslända

Mitt nya halsband. Så fint!

Jag gillar trollsländor. De är så vackra och ser så sköra ut, men så är de ändå rovdjur. Det tilltalar mig på något sätt.

Wednesday, March 19, 2008

Hemlispaket

Tack du snälla fina underbara omtänksamma hemlis! Så mycket fina saker jag har fått av dig, hör här bara: 2 nystan Fabel sockgarn (i en färg jag planerat att köpa), 2 mörka chokladkakor, anthon berg chokladägg, en dessert kokbok och dessutom fina (hemmagjorda?) stickmarkörer.
Tack!


Ursäkta den dåliga bilden, men vintermörkret håller sig kvar ett tag till verkar det som.

Tuesday, March 18, 2008

Blå drömmar


Det var en gång 5 blå garnnystan som impulsköptes på Strikk en sommar. De drömde om att en gång få bli en kofta, och deras dröm såg ut att bli sann. Tyvärr var det så att jag krossade drömmen genom att ha så ojämn stickfasthet på räta och aviga varv att mitt öde är att bara sticka räta varv i bomull och lin. De blå nystanen blev istället en rätstickad tröja, stickad på rundsticka i ca 1/2 evighet.



Note till mig själv: Sticka aldrig mer en tröja med bara räta varv på stickor i strl 3. Det är inte roligt.

Uppdatering: Ni ville ha lite mer information, så då ska ni få det! Tyvärr har jag glömt vad garnet hette, men det är i bomull och finns på Strikk. Mönstret är mitt eget improviserade och jag har tyvärr inte skrivit ner det.

Thursday, March 13, 2008

Tuesday, March 11, 2008

Andra arm syndromet, finns det?

Det pratas ofta om SSS på stickbloggar (alltså second sock syndrom), men det pratas aldrig om andra arm syndromet. Ni vet, när man är så nära att bli klar med en tröja, man kan i princip säga att man är klar för det är ju bara den sista armen som ska stickas klart. Och där fastnar man. För det är så tråkigt! Dumma strumpstickor som garnet trasslar in sig i, man (jag) har börjat tröttna på sticksättet och varven känns evighetslånga fast de är rätt korta. Jag vill bara vara klar och kunna använda tröjan nu!

Dessutom är jag grinig eftersom mitt sockerbehov är skyhögt. Jag försöker dra ner på min sockerkonsumtion, och det är svårt. Det här är bara andra dagen, och min kropp reagerar redan. Lördagsgodis är min nya melodi, får se om jag lyckas hålla det den här gången...

mästarinna på att slappa

Den här dagen har gått i slapphetens tecken. Jag började bra med att se på star trek och sticka lite på min sjal samtidigt som jag åt frukost. Sedan fortsatte jag med att se på x-men och sticka på thermal. Efter detta tog jag och två vänner en skogspromenad i solen, och avslutade med fika hos vännen D.
Nu sitter jag och ser på x-men 2 och håller på med avslutande delen på första ärmen. Kanske blir tröjan klar innan påsk, det vore fint det.

Förresten så har jag upptäckt ett nytt band! Eller nytt och nytt, ett gammalt band som är nytt för mig. Lyssna på The Undertones, teenage kicks om ni har möjlighet. Som Ramones fast med handklapp!

Monday, March 10, 2008

Ny stickning

Egentligen hade jag bestämt mig för att vänta med swallowtail shawl tills thermal var färdig, men med både mönster och garn hemma var jag bara tvungen att börja. Och det blir så fint och mjukt och bra på alla vis! Verkligen den mysigaste av mina stickningar just nu.

Saturday, March 8, 2008

vem är jag då?

Inspirerad av the fuck up tänkte jag att jag skulle skriva lite mer om mig själv. Jag vet sen innan att jag varit dålig på detta, eftersom jag tänkt såhär: "det är väl ingen intresserad av, det här är ju en stickblogg!" Men själv fastnar jag alltid för de bloggare som förenar stickning med att visa sin egen personlighet, så det är mitt mål i framtiden.
Vad tycker ni som läser detta, vill ni veta mer om mig? Eller är det totalt ointressant? Kommentera gärna!

Wednesday, March 5, 2008

Framåt! mot färdig tröja och sommaren!

Det här ser ut som en sån där dagens outfit bild som alla modebloggare lägger ut på sig själva, men det är det inte. Jag vill bara visa hur långt jag kommit med thermal. Fram och bakstycke är nästan klart (bara finliret vid halsringningen kvar) och en arm är påbörjad! Snart klar med andra ord.
Jag ser framför mig hur jag kommer sitta svala sommarkvällar vid havet och mysa i min gosiga tröja... åå, sommar alltså! Nu svamlar mina tankar iväg och jag drömmer mig bort till varmare tider.

Saturday, March 1, 2008

Spring things shawl


Den röda sjalen är klar, och i god tid tills mammas födelsedag. Det var en rolig sjal att sticka, mönstret är lagom svårt och jag är nöjd med resultatet.
Mönstret är gratis och går att hitta här, men det var min förra hemlis som tipsade mig om det. Tack för det knityoga!

Uppdatering
: Mönstret är inte alls gratis (varför har jag fått för mig det?) utan kostar pengar. Ännu mer tack till min hemlis som skickade det till mig.