Wednesday, July 30, 2008

30 Juli

Två klänningar är klara, en struthätta likaså. Bara fållen kvar på manteln, och så allt småfix då.

Inte ens fålla är tråkigt när man får sitta på sin balkong i solen och dricka vin samtidigt. Och jag har inte ens semester än... det är nice!

Sunday, July 27, 2008

arbetsbi

Arbetsflit råder i ClaraSofias hushåll. Jag har insett att det kanske är lite övermäktigt att sy två klänningar och en mantel på två veckor, men det kan gå! Jag drar till medeltidsveckan på lördag i nästa vecka, då ska allt vara klart. Innan dess har jag en ledig dag (har jobbat hela helgen också). Nämde jag förresten att jag satt igång ett två meter långt broderi? Jag har inte tid att blogga, för jag syr för jämnan.

Sunday, July 20, 2008

FFX

Jag har tillfälligt ersatt mitt stickberoende med ett annat beroende: Final Fantasy X. Såfort jag klarar det ska jag fortsätta med XII... När jag klarar det är en annan fråga, man kan utan tvekan lägga ner över 100 timmar på detta eminenta spel.

Nu är det färdigspelat för kvällen, nu är det broderi som gäller!

Tuesday, July 15, 2008

Mitt kök. Mitt eget!


Prickiga gardiner som jag sydde klart igår.

Robot nr 1 är från Beijing, robot nr 2 är från Mölndal.

Vårt skafferi har egen ventilation! Huset är byggt 1956, så det finns massa fina detaljer överallt.


För ca 1 månad sen flyttade jag till min första egna lägenhet, och det är fantastiskt. Vi har rätt mycket kvar att fixa till i den, men det börjar bli lite ordning i vissa rum nu. Till köket skall det införskaffas en trasmatta samt sättas upp en stringhylla, sen är det klart!

Thursday, July 10, 2008

Alginat

Är det någon som vet var man kan köpa alginat i Göteborg? Eller om det finns att köpa på nätet någonstans? Jag hittar bara det på en hemsida som heter canvas, och där är det tillfälligt slut.

Uppdatering: Alginat = plastliknande grej gjort på alger som går att lösa upp i vatten. Skitsmart när man ska brodera, för man ritar upp vad man ska brodera på alginatet, broderar genom det och sen när man blötlägger tyget försvinner alginatet och bara broderiet är kvar. Hm, förstod ni min förklaring?

Wednesday, July 9, 2008

Sommar!

Måhända ett modebrott, men jag blir glad av färgerna! Sommar!

Sunday, July 6, 2008

Höstglöd

Än är det lite tidigt att börja drömma om hösten, men min nya sjal för onekligen tankarna till denna årstid. Enkel rätstickning är bra på alla tågresor såhär på sommaren, så att man kan sticka och titta ut genom fönstret samtidigt!

Jag gillar alla årstider (utom november och mars) och börjar alltid drömma om nästa årstid aldelles för tidigt. Den här stickningen gör det ännu svårare att inte tänka på hösten....

Friday, July 4, 2008

Med ögon känsliga för grönt



Det här är den finaste sjalen jag någonsin gjort! Mjukaste olivgröna silke, och vacker spetsstickning kan inte bli annat än underbart.

Garnet kommer från Garnhärvan och finns här. Det är det mjukaste silke jag träffat på, och en kon räckte gott och väl till den här mellanstora sjalen.

Mönstret är Swallowtail shawl från Interweave knits. Det är ett lagom avancerat mönster för mig, lite utmaning men ändå lätt att memorera repetitionerna.

Stickor: Jag har använt en rundsticka i rosenträ, i storlek 5mm istället för rekommenderade 3mm, och det fungerade fint. Rosenträ är underbart att sticka med, dock är det gravt beroendeframkallande!

Tuesday, July 1, 2008

Ryktena om min död är starkt överdriven


Hej alla kära stick-vänner!
Jag lever, jag stickar bara inte så mycket. Jag har roat mig med att flytta, samt besöka Norrköping, Mallorca och Falun, i den ordningen. Nu jobbar jag, och har därmed tid att blogga (och förhoppningsvis sticka...). Är det inte lite konstigt att ha så mycket att göra på sin semester att inte stickningen hinns med? Det borde ju vara tvärtom.

Den gröna spetssjalen är klar nu, och jag är nöjd nöjd nöjd! Ska fotografera så snart jag hinner (återigen, ständigt denna brist om tid, det gillar jag inte).

Bilden är från en sjö i Dalarna, där var det fint och lugnt och gott om tid.