Friday, January 16, 2009

Självdisciplin

Alltså, det här med självdisciplin är inte min grej. Och funkar den inte på en del av mitt liv, ja, då sviker disciplinen på alla andra delar också. Allt eller inget, det är min grej.
Dagens exempel:
Min plan för dagen var lång promenad, tentaplugg, kanske lite städning och absolut inte köpa något. Istället för morgonpromenad sov jag länge, vaknade sur, och det första jag gjorde när jag gick upp var att köpa garn för 500kr på nätet. Tentaplugg? Nja... lite lite har det blivit faktiskt, men inte på långa vägar tillräckligt. Och dessutom åt jag godis långt innan lunch. Fan. Hur gick det till?

Någon som vet hur man får tag i det där hemliga medlet som skapar ett välordnat liv där allt går på räls (eller, alternativ 2, tala om för mig att det bara är en myt).

9 comments:

Ingalill said...

Nä det är nog tyvärr en myt att livet kan gå på räls.

Kroppen tyckte du behövde sova helt enkelt *s*.

Garn för 500 kronor..... och så skriver du inte ut VAD och VARIFRÅN du har handlat?

Blir ju bara så himla nyfiken!
Ha en skön dag!

Lilla-Anna said...

Hej
Håller med Ingalill, det är nog en myt.... känner igen mig själv jag har inte direkt disciplin på mig själv heller...
ha det gott

knitted by Linnea said...

Det är en myt och de flesta runt omkring en är precis likadana. Om det är till någon tröst så hade jag liknade planer som du idag: fixa saker på mitt examensarbete och städa. Det enda jag har gjort sedan jag vaknade är att sticka, fast det är ju så trevligt så det är typ värt det. Jag försöker intala mig att, när det gäller skolsaker, allt kommer gå bättre om man har massor av tidspress. Fast jag önskar att det fanns botemedel =)

Ha en trevlig helg!

ClaraSofia said...

Skönt att det inte bara är jag! Men Linnea, vet du vad? Jag är under enorm tidspress, och det hjälper inte...

Eva S said...

Den välordnade rälsen vet jag inget om. Vissa dagar går bättre, en del ganska bra, och en del tar slut och jag kan inte redogöra för någonting som jag gjort. Godis redan på förmiddagen. Håll för ögonen nu. Finns det så vill det ner i magen oavsett tid på dygnet. Och garnet? Nu är jag nyfiken också.
Må gott

carina said...

Som sagt vad har du köpt som du inte talar om? Absolut ett måste eftersom du verkar ha så bra smak. Från Biskopsbon Carina som mötte din mamma i går...

knitted by Linnea said...

haha, ja nej ibland fungerar inte tidspressen heller. Så man får då hoppas att det löser sig iaf på ett eller annat sätt, vilket det oftast gör =)

Anonymous said...

hej närmar mig 40 och har fortfarande svårt med att hålla mig i disciplin......men det blir bättre även om det går långsamt. Pernilla

Samtal från min trädgård said...

Som tröst har du fått en utmärkelse på min blogg.