Thursday, February 5, 2009

Det är ugglor jag vill ha!

Jag längtar så efter att börja sticka på min uggletröja, men det går inte! Jag har stickat provlappar och trixat och fixat, men har nu insett att jag inte har rätt stickstorlek hemma. Kanske inte ett så stort problem, det är väl bara att köpa stickor i rätt storlek? Eller?
Men - jag vill inte köpa fler "vanliga" stickor, för jag vill testa knitpick pro. Som jag för tillfället inte har råd med. I-landsproblem! Om jag har ett knitpick pro paket behöver jag aldrig mer köpa nya stickor, inbillar jag mig. Men 500kr är mycket pengar (jag tänkte isf köpa det stora paketet). Vad göra vad göra... jag stickar på min röda boobholder så länge. Och fortsätter längta efter ugglor.

6 comments:

Emmy said...

Visst är uggletröjan fantastisk! Jag har just stickat provlapp till den och håller nu på att spinna tillräckligt med garn. Ser så mycket fram emot att sticka den.

KnitPicks-stickorna är helt underbara. Absolut värt att satsa på, och man behöver ju i alla fall inte köpa så många nya stickor när man väl har full uppsättning av dem ;) Personligen tycker jag bäst om metallvarianten, men de i trä är mer än ok de också.

Sillen stickar said...

Köp bara den storleken du behöver. det kostar inte så mkt. Att köpa ett kit blir inte mkt billigare i alla fall. Såå gör det så du kan börja på den fantastiskt fina tröjan i ditt toppenfina garn!
/Cilla

Jo said...

Jag är också sugen på att köpa Knitpick, men har varit lite skeptisk till det där med trä... Finns det i metall alltså? :)

Emmy said...

Förvänta dig inte att jag ska ligga allt för långt före dig... Jag ska ju spinna garnet först. Det tar en stund.

KnitPicks finns som metall också. Jag har bara sett dessa i Sverige på något enstaka ställe och till skyhöga priser. Jag har köpt mina från England, www.getknitted.com
Och det är inte dyrare att plocka ihop ett eget set med de storlekar man vill än att köpa det färdiga. Det enda man får extra med det färdiga settet är en ful nyolnväska. Så kan du ju börja med att köpa någon av trä och någon av metall och känna vilken du gillar bäst innan du köper på dig många.

miastick said...

Jag ville skriva samma som Sillen, köp bara de du behöver nu och bygg på allteftersom! Så har jag gjort. Mycket smart ;)

sunna said...

Den här verkar ju underbar