Friday, February 6, 2009

Första ugglan


Snabba ryck blir det när jag har bestämt mig! Knitpro 7mm + 60cm kabel inhandlades idag, och nu är jag i full gång med att sticka på finaste tröjan.

På översta bilden ser ni provlappen från igårkväll, innan jag skaffat rätt stickor. Stickfastheten stämmer inte riktigt, men jag fick öva mig på att sticka flätor, något jag aldrig gjort förut. Det var inte så svårt som jag förväntat mig, och faktiskt är det riktigt kul! Ser fram emot att komma fram till själva "uggledelen" på tröjan, men dit dröjer det ju ett tag.

Jag har inte stickat så mycket med mina nya stickor än, men att de är sköna att sticka med har jag redan konstaterat. De är i samma klass som mina favoritstickor i ädelträ från Susanne's. Tyvärr är de inte lika snygga som de svarta i ebenholts och de röda i rosenträ, knitpros färger är ju verkligen inte snygga! Jag fattar inte hur de tänkte. "Åh, melerat passar ju till allt, och så kör vi på en rosalila kabel också". Till grått är det helt ok, men jag undrar hur det blir sen när jag ska sticka i mossgrönt eller liknande färger.
Jag ändå att deras fördelar uppväger deras fula yttre: praktiska, billiga i längden (jämfört med tex ädelträ) och sköna att sticka med. Med största sannolikhet blir det fler knitpro för mig!

6 comments:

X-blog said...

WOW! Snygg uggla!!!
Ser fram emot att få se färdig tröja, när du kommit så långt!

Och kanon att få höra din åsikt om stickorna. Jag har inte många stickor - har inte stickat så mycket tidigare, och har oftast lånat det jag behövt de gånger jag fått för mig att sticka.
Men nu har jag tänkt mig att införskaffa lite eget. Bra med råd då!!!

Ha en skön helg!

Janette said...

jag stickar oxå ugglor nu! men jag började med vantarna...

och känslan i knit pro gör att man tänker mindre på färgen. ädelträ kan vara väldigt vackert men inte alltid helt skysst att handla...

hej förresten! jag heter janette och hamnade här från ng annan blog... ska du inte va med i vår vintagestickning.blogspot.com? :-D

isabelle said...

åh, så söt uggla. vill också börja sticka på den tröjan, typ nu! kul att läsa om din upplevelse av stickorna, börjar inse att det nog är en ganska bra och smart investering...

slingerbult said...

Jäklars vad fint det blir, jag vill också ha ugglor (vem vill inte det?!).
Bra med kommentarerna om stickan också.. men jag tror att jag får klara mig utan såna ett tag, jag får så ont i ögona av rosa :)

Jo said...

En fråga: Jag har köpt lyx-kitet i metall och det är ju suveränt att sticka med, men jag förstår nog inte riktigt det där med "nyckeln". Ska den vara mothåll eller ska man få ngt slags motstånd inne I själva nyckelhålet? Jag kan ju skruva ihop dem bra ändå, men är ändå nyfiken hur de har tänkt :)

Elin said...

Oh! Precis det mönstret har en vän på ett par vantar! Vart hittar man mönstret till ugglorna? :)