Friday, February 20, 2009

uggletröjan so far

Färdig!

Fast ändå inte.

32 knappar var det ja. Och en ekande plånbok, och alldeles för lite tid att gå på loppisar. Det här, mina vänner, kan nog ta ett tag.

14 comments:

knitted by Linnea said...

ursnygg tröja. Vilken storlek stickade du i? Jag ska någon gång i år sticka en sådan, men jag måste öva först, för jag har aldrig stickat en tröja förut. Var den lätt? Knappar, har du kollat på stadsmissionen, om det finns en sådan där nere?!. För på stockholms stadsmission så säljer de knappar för 1kr st. Å de brukar ha i alla former o storlekar man kan tänka sig.

trevlig helg!

slingerbult said...

fint! Nu blir jag ännu mer sugen på att prova på den.. har suttit och dregglat över mönstret hela dan. Frågar också försynt vilken storlek du stickade och om den passade bra osv. Har du räknat om nåt i mönstret eller kört på som det stod?

Annepålandet said...

Så fin genser!!! Jeg strikker den også, men er ikke helt ferdig enda. Knappene behøver jo ikke være like - jeg har tenkt å ta det jeg har, mesteparten fra loppis, litt ulike, det er bare morsomt!

Jo said...

Åh, så fin den blev! :) Jag visade mönstret för min kompis som "körde om mig på insidan" och redan har stickat färdigt sin innan jag har börjat på min. Jag "måste" ju sticka färdigt min västklänning innan jag får börja...

Anna said...

Men så underbart fin den är din tröja! Fattar inte var alla knappar ska vara, men jag får surfa in på Ravelry och se om jag kan hitta bildsvar!
Ha en fin helg!

stickresan said...

Snygg tröja! Ser varm och go ut. Får nog också ta en sväng på ravelry och se om jag kan hitta mönstret :)
Trevlig helg

ClaraSofia said...

Min tröja är stickad i strl S (näst minsta storleken) och jag har gjort exakt som det står i mönstret. Den sitter fint, kanske lite tendenser till att bubbla sig ovanför utläggningen i ryggen.

Anna: Alla knapparna ska bli ugglornas ögon!

Tack allihop för fina kommentarer, snart kommer ett längre inlägg med fler (och bättre) bilder, och mer information.

Bibblostick said...

Om du går in på Ravelry och söker bland patterns på Revontuli så kommmer länken upp och väl där finns det en svensk beskrivning som pdf-fil till "den Solgula sjalen". Lycka till! Fin blogg du har.

Dödergök said...

Vad fina dina ugglor är. Jag är också supersugen på den där tröjan, vissa stickbloggtrender är liksom för starka för att man ska orka stå emot. Jättefin är den verkligen och jag ser fram emot att se dina ugglor med ögon så småning om. :)

isabelle said...

på tradera finns det massor med billiga knappar! tröjan ser superfin ut också.

Janette said...

det blir till att slakta pappas gamla stjortor ;-)

är sugen på tröjan men jag har nog inte råd med garnet är jag rädd....

/J

Signe said...

Tröjan är jättefin och jag bara älskar det garnet. Får bli ett projekt inför nästa vinter.

Tant Kofta said...

Hej!
Du har en utmaning att hämta hos mig.
Hälsar Koftan

Moster Maska said...

Åh så undrbart fin. En sån måste jag sticka till nästa vinter!