Friday, March 20, 2009

Under en filt

I somras köpte jag en bit ylletyg, med planen att den skulle användas som filt. Nu i dagarna fick jag tummen ur, och fållade den så att den skulle bli redo att användas. Just nu behöver jag dock verkligen inte använda den, solen lyser in i min lägenhet hela dagarna och det är så varmt att balkongdörren måste stå öppen. Härligt!

Mentalt sett skulle jag dock gärna krypa ner under en filt. För några veckor sen mådde jag så dåligt att jag tog en minipaus från bloggen, och även om det är bättre nu är mitt liv rätt rörigt. Istället för att vara blivande arbetsterapeut är jag numera arbetslös utan att riktigt veta vad jag vill göra i framtiden, och jag är rätt missnöjd med min bostadssituation. Inte så många fasta punkter i mitt liv nu alltså.

Tur att det är vår, att man kan ta promenader och lyssna på ljudböcker, och det är faktiskt skönt att veta att jag kan göra vad jag vill och bli vad jag vill. Framtiden ska bli kul, jag önskar bara att nutiden var lite mer strukturerad.

7 comments:

PetraO said...

Jag vet att det inte är någon tröst - men det blir bättre, jag vet!

knitted by Linnea said...

Jobbigt att känna så och att det inte finns någon struktur, men som sagt allt blir bättre och löser sig till slut. Även om man just idag kanske skulle vilja att allt kunde bli bra på en gång. Får man fråga varför du slutade plugga? Fast om det inte var det du ville göra så är det bättre att sluta, än att som jag läsa en hel utbildning som man inte vill ha... Men hoppas det löser sig!

Anna said...

Skulle du kunna maila din adress till mig?
Har en liten grej till dig.
Önskar dig en fin helg!
/Anna
a.a@bonetmail.com

Jo said...

Ibland vill man bara gå i ide. Jag hoppas att du mår lite bättre nu när solen kommer och ger oss lite mer energi!
Jag mår alltid lite bättre om jag får pyssla lite, sticka t ex. För mig är det ren terapi.
Som sagt, du kan ju göra vad du vill, och bli vad du vill, du behöver ju inte göra det just NU bara! :)
Ha det så gott du kan!

knitted by Linnea said...

just en liten fråga. Vilken stickstorlek använder du till swallowtail-sjalen?

carina said...

Hallå där. Jag bor ju inte så långt från dig: Sista blåa huset mellan gårdarna som inte har några balkonger för tillfället. Är hemmavid de flesta helger. Km förbi om du vill.Carina som känner din mamma.
Dencker står det på dörren.

ClaraSofia said...

Jag slutade pga personliga funderingar över om yrket passade mig, men också för att jag aldrig varit med om rörigare utbildning. En del kurser sköttes så dåligt att jag knappt förstår att någon vill stanna kvar i klassen. Att läsa 7.5hp på två veckor mår man inte så bra av.

Angående stickstorlek på swallowtail så kan jag bara säga: testa dig fram! Jag har använt mig av 5mm och tycker att den blig lagom stor då. Men garnet får ju alltid bestämma.