Tuesday, May 19, 2009

En dag i arbetslösa-Claras liv


Att vara arbetslös är jobbigt, men det är verkligen inte händelsefattigt! Igår hände inte mindre än följande:
  • Strikk ringde och sa att en annan tjej fått jobbet, jag hade störst och bäst stickkunskaper men hon som fick jobbet hade mer sälj-erfarenhet. Tråkigt såklart, men nu har jag nya planer...
  • Jag var på intervju på den skolan jag mest av allt vill gå på. Hoppas hoppas hoppas jag kommer in! 300 sökte, 90 kom på intervju och 32 kommer in.Hoppas!
  • Bostadsbolaget ringde och sa att det verkar som att våra lägenhets-bytesplaner går igenom! Det är inte färdigt än, men kanske kanske så blir jag sambo på riktigt med min Andreas, och Nina som får Andreas lägenhet blir då granne med sin pojkvän. Alla nöjda, alla glada! Om det går då.
  • Condeco (en cafékedja här i Göteborg) ringde och sa att jag får provjobba några dagar till! Jobbade där 3 timmar förra veckan på prov, det var stressigt men kul.
Allt detta skedde alltså under en dag. Mitt liv är värre än värsta berg-och-dalbanan just nu, men jag har i alla fall inte tråkigt!

Blommorna på bilden är från min mammas kolonistuga. Min favorit är den lilla rosa blomman, men jag vet inte vad det är för nån sort, är det någon som vet?

4 comments:

Fru P said...

Hmmm..ser ut som en näva kanske? Eller Geranium som det också heter.
Men jag är inte säker.

http://knitbyme.blogspot.com/ said...

Så det blir till att flytta ifrån Biskopsgården nu då?

Clara som stickar said...

Nej, jag kommer bo kvar, det blir Nina och Andreas som byter lägenheter med varandra. Han flyttar alltså in här. Det är lite rörigt... Men jag bor alltså kvar, Nina flyttar och Andreas flyttar in!

teresa said...

heja, det är ett förfärligt slöseri med unga människor som måste gå arbetslösa!