Wednesday, September 23, 2009

Något hindrar mig att sticka

Förutom muspekaren är mina stickningar det mest spännande som finns i vårt hem. Nej nej nej! säger jag, men det spelar liksom ingen roll för Esther, hon ser bara garnet som rör på sig. Så vad finns att göra annat än att virka en egen leksak till henne?

Den lilla musen/krypet som syns på bild nr 2 är fristylad fram med virknål 4 i bomullsgarn. Enkelt och snabbt projekt, och mycket uppskattat! En av de bästa leksakerna hon har verkar det som faktiskt.

Förresten, det är mysigt när hon ligger sådär. Men när hon drar och sliter i den skira spetsen är det inte lika kul...

6 comments:

Garntrollet said...

Så underbart söt!

Vill bara skicka en varningen ord: garn är livsfarligt för katter, om de sväljer ner långa bitar av det. Det kan linda sig runt tarmarna. Så skulle katten få i sig garn: dra inte ut det! Man kan i värsta fall dra sönder kattens inre organ. Klipp av så nära munnen ni kan och åk till ett djursjukhus. Vi hade en katt som vi trodde hade ätit bomullssnöre från min spinnrock. Vi fick åka till djursjukhuset och framkalla kräkningar för 2000 kronor Inget snöre kom upp. Det var en riktigt dyr "lyxspya" :-)

Monica Hansen said...

På djurens center i femman, nordstan, kan man köpa kattmynta som man kan stoppa med in i stoppningen:)

Fosco said...

Din kisse är så himla söt!

Jag vet själv att katter och stickning kan vara en rätt tålamodsprövande kombination, haha. Kan dock trösta dig med att de flesta katter vänjer sig med att låta stickningen vara ifred. Mina katter kan ligga i knät på mig när jag stickar, det är bara om jag har jumperstickor med pluppar längst ut som de inte kan hålla sig utan bara mååååste försöka få tag i de oemotståndliga plupparna.

Som Garntrollet säger så kan garn vara väldigt farligt för katter. Jag lämnar aldrig garn framme obevakat, utan allt är i skåp eller lådor som katterna inte kan komma in i.

Jo said...

Mina katter har aldrig ätit på garnet, däremot älskade de att studsa runt nystan i hela lägenheten, under bord, över stolar, runt saker, tills det ser ut som ett jättestort spindelnät. Och så satt de i mitten och såg supernöjda ut :D
Numera är de lite för gamla för garnlekar, vilket jag ärligt talat är glad för!
Ester är verkligen så himla söt. Fler bilder önskas! :)

Jo said...

Clara! Har du sett den fina boken "Virka läskigt söta figurer"? Det känns som att det är en "Clara-bok" :)

EvaP said...

Den översta bilden är supercharmig och jag avundas dig för att du kan sticka så fint.