Wednesday, February 25, 2009

Trötthet

Allt är lite jobbigt just nu, men det blir lite bättre varje dag. Det blev lite för mycket samtidigt, så jag har inte haft tid att blogga, och nu är jag för trött. Men jag kommer snart tillbaka!

Just nu vilar jag, tar promenader och gör second hand fynd. Dricker te och äter semlor. Stickar lite, och tar tag i sånt jag inte haft tid med ett tag. Det behövs.

Friday, February 20, 2009

uggletröjan so far

Färdig!

Fast ändå inte.

32 knappar var det ja. Och en ekande plånbok, och alldeles för lite tid att gå på loppisar. Det här, mina vänner, kan nog ta ett tag.

Thursday, February 19, 2009

Fem saker jag inte kan vara utan

Jag har fått en award från Signe, tack!



Till awarden hör att lista fem saker man inte kan vara utan; så de följer nedan (listade utan inbördes ordning):
  • Garn. Rätt uppenbart va? Läste någonstans citatet: "I knit so I don't kill someone".
  • Kaffe. Här handlar det också om att inte döda någon.
  • Min säng. Inklusive täcken och kuddar. Lätt världens bästa uppfinning.
  • Kläder. Inte för värme och sånt då, utan för att det är så kul med fina kläder.
  • Kalendern. Jag kanske verkar strukturerad, men det beror på att jag har färgschemalagt hela min dag. Utan kalendern faller allt.
Jag skickar den vidare till:
Ur ett insnöat liv
Yllet
Ilsefin

Dessutom har jag fått en utmärkelse av EvaS, det tackar jag också för!Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet
Syftet är att sprida vänskap
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa.

Tuesday, February 17, 2009

Anledningen till att det här inte är en syblogg:

Hur tänkte jag nu? Gör om, gör rätt, och nu sitter dragkedjan som den ska, så att linningen har samma höjd hela vägen runt. Man kan ju inte vara bra på allt!

Kjolen skulle bara sys om lite, den var lagom över höfterna men satt som en strypsnara runt midjan. Nu sitter den på höfterna, och jag kan andas (och till och med äta!) när jag har den på mig.

Sunday, February 15, 2009

Uppdatering i garnproblemet:

Garnet som tog slut heter Rowan Cocoon, i färgen scree. Jag har faktiskt redan beställt ett nystan till från garnkorgen (billigast där, helt klart), men tack ändå för erbjudande om att kanske kunna leta upp lite restgarn!

När garnet tog slut kändes det verkligen som i inlägget nedan, skrivet direkt från hjärtat. Men nu kan jag också se det komiska i det... kanske för att mer garn redan är på väg hem till mig.

Förresten, jag skulle behöva lite tips på var man hittar bra men billiga knappar här i göteborg. Jag köper oftast knappar på knapp-carlsson, strikk och broderi & garn, vilket funkar bra om man bara behöver några stycken. Men uggletröjan behöver hela 32 knappar, och då behöver jag helt klart ett budgetalternativ. Tips mottages tacksamt!

Saturday, February 14, 2009

jävla fan

Jävla förbannade skiiiit, garnet räckte inte. Fan i helvete.

Friday, February 13, 2009

Räcker, räcker inte, räcker, räcker inte...

Det går snabbt att sticka uggletröjan! Nästan för fort. Min pojkvän undrar när hela min lägenhet kommer vara täckt i tröjor...

Stora frågan just nu: räcker garnet? Jag växlar mellan: "joo, men det kan nog räcka" till "det kommer aldrig att räcka! vad ska jag göra". Om det räcker blir det inte många centimeter kvar. Spänningen är olidlig!

Thursday, February 12, 2009

Två trasor


Jag hade lite grovt lingarn hemma, rester från bl.a. tröjan i inlägget nedanför. Muddar i grovt lingarn kändes inte så mysigt, inte tofflor heller, så jag visste verkligen inte vad jag skulle göra med det. Men så kom jag på att jag sett en hel del stickade disktrasor den senaste tiden, och det har jag ju velat testa ett bra tag. De vanliga disktrasorna är inte vidare snygga, och även om de tål att tvättas slits de ju ut rätt så fort.
En trasa är klar och under användning just nu, och den funkar skitbra! Bättre än wettextrasor enligt mig. Jag kommer med fortsatt rapport efter det att jag använt dem ett tag, får se hur de funkar efter några tvättar.

Garnet är Strikks grovlin, och jag har använt stickor nr 5. Mönstret är från boken sticka mera, kallas där för alpstickning. Jag la upp 27m, sticka *2r2a*. Sista maskan blir avig, sen är det bara att börja om igen med 2:2 ribb. Lätt och snabbt! Funkar de bra i längden blir det perfekta presenter.

Tuesday, February 10, 2009

En tröja till!

Det här är verkligen tröjornas år för mig, precis som jag förutspådde. Denna tröja är stickad i Strikks grova lin, som jag fick av min mormor i somras. Jag har stickat den uppifrån och ner på stickor fem.
Egentligen har den varit klar ett tag, men det är nåt med den som inte stämmer, så det är först nu den blir ombloggad. Jag tycker verkligen att den är fin, färgerna är jag helt kär i (matchar min sovrumsvägg och planscherna som sitter där), men någonting gör att jag inte använder den så ofta. Kanske är det helt enkelt så att den inte passar så bra till mina övriga kläder bara?
Den får ligga till sig ett tag så kanske det blir bättre sen. För fin är den ju!

Sunday, February 8, 2009

Booholder


Boobholder/Minisweater:
Mönster går att hitta här.
Jag hade ungefär 90gram rött garn från ullcentrum liggandes hemma, så det fick bli en boobholder. Såklart räckte det inte riktigt, och jag fick införskaffa en härva till. Sammanlagt väger tröjan ungefär 110g skulle jag tro.
Jag stickade på stickor nr4, och räknade om mönstret efter mina stickor och mitt garn. Tröjan blev fortfarande lite för stor i omkrets längst ner, men lagom upptill, så jag tog in rätt många maskor bak i ryggen (klicka på översta bilden så ser ni). Sen struntade jag i puffärm och kant, och stickade trekvartsärm istället.

Jag är så nöjd! Precis en sånhär kofta behövdes i min garderob, den är perfekt till alla mina midjehöga kjolar. Det kommer absolut bli någon mer sånhär, den var rolig att sticka och gick rätt fort att göra. Jag vill ha en i varje färg!

Magic Loop



Idag har jag lärt mig nåt nytt! Jag hade inga strumpstickor i rätt storlek, och jag gillar ju förresten inte ens strumpstickor. Så jag bestämde mig för att lära mig magic loop. Det var inte ens svårt, tack vare den här videon. Så himla smidigt och bekvämt! No more strumpstickor for me!

Friday, February 6, 2009

Första ugglan


Snabba ryck blir det när jag har bestämt mig! Knitpro 7mm + 60cm kabel inhandlades idag, och nu är jag i full gång med att sticka på finaste tröjan.

På översta bilden ser ni provlappen från igårkväll, innan jag skaffat rätt stickor. Stickfastheten stämmer inte riktigt, men jag fick öva mig på att sticka flätor, något jag aldrig gjort förut. Det var inte så svårt som jag förväntat mig, och faktiskt är det riktigt kul! Ser fram emot att komma fram till själva "uggledelen" på tröjan, men dit dröjer det ju ett tag.

Jag har inte stickat så mycket med mina nya stickor än, men att de är sköna att sticka med har jag redan konstaterat. De är i samma klass som mina favoritstickor i ädelträ från Susanne's. Tyvärr är de inte lika snygga som de svarta i ebenholts och de röda i rosenträ, knitpros färger är ju verkligen inte snygga! Jag fattar inte hur de tänkte. "Åh, melerat passar ju till allt, och så kör vi på en rosalila kabel också". Till grått är det helt ok, men jag undrar hur det blir sen när jag ska sticka i mossgrönt eller liknande färger.
Jag ändå att deras fördelar uppväger deras fula yttre: praktiska, billiga i längden (jämfört med tex ädelträ) och sköna att sticka med. Med största sannolikhet blir det fler knitpro för mig!

Thursday, February 5, 2009

Knitpickspro


Jag har läst era kommentarer och funderat lite. Vad jag kommit fram till är att jag ska köpa dem styckvis, det är ju faktiskt inte dyrare och då får jag det jag vill ha, och jag får det nu.
Knitpicks i metall går att köpa från www.getknitted.com, tack Emmy för tipset! Jag tror dock att jag kör på trä, det kan jag köpa över disk här i Göteborg (daisy design, strikk och 2knit säljer ju dom). Jag föredrar trästickor egentligen, jag gillar bara inte att knitpicks är melerade i hundra olika färger, speciellt eftersom det är färger som oftast inte matchar mina stickningar.

Det är ugglor jag vill ha!

Jag längtar så efter att börja sticka på min uggletröja, men det går inte! Jag har stickat provlappar och trixat och fixat, men har nu insett att jag inte har rätt stickstorlek hemma. Kanske inte ett så stort problem, det är väl bara att köpa stickor i rätt storlek? Eller?
Men - jag vill inte köpa fler "vanliga" stickor, för jag vill testa knitpick pro. Som jag för tillfället inte har råd med. I-landsproblem! Om jag har ett knitpick pro paket behöver jag aldrig mer köpa nya stickor, inbillar jag mig. Men 500kr är mycket pengar (jag tänkte isf köpa det stora paketet). Vad göra vad göra... jag stickar på min röda boobholder så länge. Och fortsätter längta efter ugglor.

Wednesday, February 4, 2009

200

Från början tänkte jag inte visa den här teckningen, för den är aningens för inspirerad från en bild jag såg nånstans på det däringa internet. Minns inte var dock, så jag kan inte ens länka. Men, jag blev nöjd med bilden så den får ett inlägg tillägnad sig ändå.

Förresten, det här är faktiskt inlägg 200! Vet inte om jag ska tycka att det är mycket eller lite... Det känns som att jag haft den här bloggen i hundra år (2.5år), men å andra sidan var jag inte så aktiv det första året, det är först på senare tid jag kommit igång ordentligt. Men 200 är ju en jämn siffra, så det måste ju ändå firas lite!

Monday, February 2, 2009

Mössa lagom till en (ännu) mindre person

Inte världens bästa bild, men det är inte heller världens bästa mössa. Färgen och strukturen är fina, men den passar tyvärr inte mig.
Jag hade nämligen flera olika små restgarnsnystan i drops silkealpaca, som tillsammans räckte till en lite för liten mössa. Brutalblockning hjälpte inte heller, den är ohjälpligen för liten. Den får hamna i presentlådan istället, i väntan på att ett lämpligt barn dyker upp.