Sunday, March 29, 2009

The owls are not what they seem

Ugglorna är fångade på bild, fotograf är Andreas.

Fakta om Uggletröjan:
Jag har stickat den näst minsta storleken, S, och följt mönstret till punkt och pricka (det är nog första gången). Jag använde en storlek större stickor än rekommenderat (7mm istället för 6mm) och fick då rätt stickfasthet.

Garnet är Rowan Cocoon i färgen scree. Det gick åt 5 1/2 nystan, eller ungefär 530g. Garnet är fint på alla sätt och vis, men jag kan ändå inte rekommendera det. Med tanke på priset förväntade jag mig en ännu högre kvalitet, och jag kan berätta att det kliar en hel del. Varmt är det dock, jag behöver ingen vinterjacka även när det bara är några plusgrader ute.

Mönstret hittar du här.

Friday, March 27, 2009

Symaskinen

Det här är min symaskin. Jag är väldigt förtjust i min symaskin, trots att den väger flera ton och bara kan sy raksömmar och sicksack. Det är ändå allt jag behöver. Tyvärr tycker min symaskin inte lika mycket om mig, och igår bestämde den sig för att göra totalt uppror mot sin ägarinna. Det är inte så bra när det luktar bränt när man syr va?

Min pojkvän ingenjören tror att det bara är motorn som lagt av, så kanske kanske går den att laga. Om man har turen att hitta en kompatibel motor då förstås.

Thursday, March 26, 2009

Anna lyser upp Claras dag:

Igår när jag kom hem låg ett prickigt paket i brevlådan. Alla vet att prickiga paket är de bästa paketen, så jag öppnade det så fort jag kunde. Bilderna visar vilka fina saker som låg i paketet:

Paketet kom, som ni nog kan se, från Anna på Stickfrossa som ville lysa upp min dag eftersom jag är lite nere för tillfället. Du lyckades helt klart med det Anna! Tack så jättemycket!

Sunday, March 22, 2009

Puff-Daddy

Kolla vilken fin puff! En sån vill jag helt klart sticka. Mönstret (och bilden) kommer från en norsk sida som heter pickles.

Den är stickad i drops eskimo och, om jag förstår norskan rätt, fylld med två duntäcken (dundyner på norska). Sammanlagd kostnad är alltså ca 500 för garnet, och sen tillkommer kostnad för täcken. Rätt så dyr med andra ord, men den är ju helt klart snygg! Och funktionell, jag skulle gärna ha en sån hemma när det är mycket folk här, eller kanske för att ha fötterna på?

bilden kommer från pickles

Solen!

Solen tittade fram igår, så vi tog oss upp på ett närliggande berg för att ha picnick.

Friday, March 20, 2009

Under en filt

I somras köpte jag en bit ylletyg, med planen att den skulle användas som filt. Nu i dagarna fick jag tummen ur, och fållade den så att den skulle bli redo att användas. Just nu behöver jag dock verkligen inte använda den, solen lyser in i min lägenhet hela dagarna och det är så varmt att balkongdörren måste stå öppen. Härligt!

Mentalt sett skulle jag dock gärna krypa ner under en filt. För några veckor sen mådde jag så dåligt att jag tog en minipaus från bloggen, och även om det är bättre nu är mitt liv rätt rörigt. Istället för att vara blivande arbetsterapeut är jag numera arbetslös utan att riktigt veta vad jag vill göra i framtiden, och jag är rätt missnöjd med min bostadssituation. Inte så många fasta punkter i mitt liv nu alltså.

Tur att det är vår, att man kan ta promenader och lyssna på ljudböcker, och det är faktiskt skönt att veta att jag kan göra vad jag vill och bli vad jag vill. Framtiden ska bli kul, jag önskar bara att nutiden var lite mer strukturerad.

Tuesday, March 17, 2009

Till Marie:

Marie, du lämnade inte någon mailadress så jag kan inte maila dig. Men jag har inte mönstret till den luddiga gröna sjalen, dock kan jag berätta att det är hemskt lätt att få tag på. Mönstret kommer från en bok som heter sjalar, och som finns på de flesta bibliotek. Ett liknande mönster går också att hitta på icakurirens hemsida, där heter den skiraste sjalen. Birch heter ett annat likadant mönster som finns på nätet, bara att googla fram.
Lycka till!

Friday, March 13, 2009

Aeolian shawl

Den här måste genast skrivas upp på vad jag vill göra när jag har tid och pengar listan.

Wednesday, March 11, 2009

Andreas

Det har inte blivit så mycket stickning det senaste, men en hel del teckning. En hel massa alster är jag inte nöjd med, men den här blev rätt bra tycker jag, och då vill jag ju visa den. Så även om det är en stickblogg tycker jag att jag kan visa den här. Det är ju min blogg, då gör jag vad jag vill!

Bilden föreställer min pojkvän Andreas, som för övrigt är världens bästa. På alla sätt. Han har precis börjat lära sig sticka, och jag måste säga att han verkligen är en naturbegåvning! Jag vet att jag kanske inte är helt objektiv, men han är verkligen det. På riktigt.

Friday, March 6, 2009

Göteborgshimmel

Jag har börjat på en till swallowtail, tror det är min fjärde. Färgen på det här garnet heter smoke, men jag tror att hade de som döpte garnet besökt Göteborg hade garnet fått heta göteborgshimmel. Jämför bara:

Thursday, March 5, 2009

8 egenheter ni inte visste om mig:

Jag fick en rolig utmaning av Tant Kofta, det tackar jag för! Jag vet att den har cirkulerat i bloggvärlden ett tag, och jag har själv uppskattat att läsa den hos andra. Så, 8 konstiga saker ni inte visste om mig:

1. Jag har väldigt lätt för att leva mig in i saker och ting. Ser jag en film så är jag inne i själva filmen, och jag reagerar med hela kroppen när det händer någonting. En vän har sagt att det är som en extra specialeffekt att titta på film med mig.

2. Det är omöjligt för mig att skilja på höger och vänster. Måste tänka "hälsningshanden" varje gång. Funderar på att tatuera in höger och vänster på handlederna för att underlätta för mig själv. Hur det ska gå när jag börjar övningsköra vågar jag inte tänka på...

3. Jag har en stor förkärlek för superhjältar, science fiction och fantasy. Serietidningar, filmer eller böcker spelar ingen roll, allt är lika bra enligt mig!

4. En rätt onödig talang jag har är att skiva bröd onaturligt rakt och jämnt.

5. Jag är nästan alltid aktiv på något sätt. Kan inte sitta still i mer än fem minuter utan att börja leta efter nåt att sysselsätta händerna med. Ni förstår nog varför stickning passar mig så himla bra!

6. Som barn bodde jag med mina föräldrar i en kollektiv-by i smålands djupaste skogar. Politik har helt klart varit viktigt under hela min uppväxt, och även om jag inte längre är så aktiv så sitter mitt hjärta längre till vänster än de flesta andras.

7. Jag samlar gärna på mig saker, men som tur är så gillar jag också att rensa. Det innebär att saker ofta passerar mitt hem och sen fortsätter till mina vänner, eller tillbaka till loppisar (det är oftast från loppisar de kommer från början).

8. Jag blir lugn av att sortera och organisera. Papper, böcker, kläder, garn m.m, allt ska ha sin bestämda plats. Dammsuga är däremot vansinnigt tråkigt!


Som sagt har den här utmaningen redan gjorts av en hel del andra bloggare, och jag minns inte riktigt vilka jag har läst den hos. Så då utmanar jag er som inte har gjort den! Jag vill läsa 8 egenheter om alla bloggare jag läser. Ni som vill göra den kan väl lämna en kommentar?

Wednesday, March 4, 2009

216

Jag mår bättre! En veckas vila är inte tillräckligt, men det hjälpte lite. Man skulle kunna tro att jag har hunnit sticka massor, men så är faktiskt inte fallet. Jag kan vanligtvis inte sitta still och kolla på en film/tv utan att sticka samtidigt, men denna veckan har jag varit så trött så jag har inte behövt stickningen. Bara då och då har den fått komma upp ur sin korg... Jag har i alla fall påbörjat en till boobholder, och ännu en swallowtail shawl. Båda är grå. Jag har hört att det är färgen som dominerar såhär i mars.

Jag tar ju massa promenader också. Såhär ser Göteborg ut från världens sötaste vattentorn i landala.