Sunday, May 31, 2009

Bytt är bytt

Nu är det klart! Inte hela flytten då alltså, men allt är uppburet i rätt lägenhet. Nu återstår bara uppackning, sortering och allt sånt där. Jag måste rensa lite så att Andreas får plats med sina saker...

När det blivit lite mer färdig kommer det nog lite bilder på bloggen, för jag är väldigt förtjust i mitt hem och det blir bara finare och finare! Och det man är stolt över ska man väl visa upp? Det gäller stickningar och inredning och kanske annat också tycker jag!

Förresten, Ilsefin, vet du vad? Vårt arbetsrum har också fått namnet lekrummet! Det är ett utomordentligt passande namn ju! Tack för tipset!

Wednesday, May 27, 2009

The owls are not what they seem

När Nina flyttar blir hennes rum mitt och Andreas arbetsrum (eller ja, datarum kanske är en mer korrekt benämning). I det rummet är det ett träd målat på väggen, fint på alla sätt så vi tänkte ha kvar det. Vad jag gått och klurat på ett tag är vad man kan smycka trädet med, vanliga tavlor känns fel. När jag hittade den här bilden var dock svaret givet! Broderi med koppling till världens bästa tv-serie och dessutom ugglor!
Såklart blir det inte ett exakt likadant broderi, men ugglor och texten är utgångsläget. Nu ska jag bara hitta lämpligt mönster.

Saturday, May 23, 2009

Rutigt hyllpapper

Skafferiet

Kastrullskåp
Jag la in nytt hyllpapper häromdagen i köksskåpen, och det blev så fint! Det var rätt pyssligt, och jag svor en del, men i slutet blev resultatet bra, och det är så mycket fräschare än innan. Kolla bara bilderna nedan, så såg det ut före. Inte så kul va? Nu önskar jag mig bara mer snygga förvaringsburkar så blir det ännu finare!



Wednesday, May 20, 2009

Glad glad glad!

Det gick igenom, bostadsbytet! De ringde idag, både SGS och bostadsbolaget, och alla våra papper stämde så det är inga problem. Yay!

Hängde ni med på vad vi ska göra förresten? Jag bor just nu tillsammans med min kompis Nina i en trea i Biskopsgården. Andreas bor i en studentetta i Johanneberg. Nina och Andreas ska byta lägenheter med varandra, men jag ska bo kvar. Krångligt? Det tycker i alla fall Bostadsbolaget, det tog tid för dem att fatta vad vi ville, och att vi inte lurades på något sätt. Hur vi skulle kunna luras förstår jag inte alls, men de verkade tycka att vi hade nåt skumt för oss.

Jag är så himla glad idag, jag ser verkligen fram emot att bo med Andreas! Jag kommer sakna Nina såklart, men det ska bli så skönt att inte bo på två ställen. I dagsläget bor vi i princip ihop, bara i två lägenheter. Glad glad, hurra för att bli sambo!

73 rutor

Liten uppdatering på filten, som nu är uppe i 73 rutor. Bara 117 rutor kvar.

Sen jag sett Smosch filt önskar jag nästan att jag också kostat mig på att göra en i alpaca. Så mjukt och mysigt det måste vara! Men, jag har inga pengar och väldigt mycket restgarner, och jag tror nog att min filt blir fin den också. Men en dag ska jag göra en sån här jag med!

Uppdatering: Haha, matte är inte min starka sida... Jag ska göra 200 rutor, inte 190, så 127 rutor har jag ju kvar.

Tuesday, May 19, 2009

Guld! Guld av plast!

Jag lagade mina guldiga plastramar häromdagen, något jag tänkt göra sen de gick sönder för två år sedan i en flytt... snabba puckar här!
Sen hade jag inget att sätta i dem, så den provisoriska lösningen blev omslagspapper limmat på pappskivor. Rätt bra resultat ändå, om jag får säga det själv, och det får jag ju!

En dag i arbetslösa-Claras liv


Att vara arbetslös är jobbigt, men det är verkligen inte händelsefattigt! Igår hände inte mindre än följande:
  • Strikk ringde och sa att en annan tjej fått jobbet, jag hade störst och bäst stickkunskaper men hon som fick jobbet hade mer sälj-erfarenhet. Tråkigt såklart, men nu har jag nya planer...
  • Jag var på intervju på den skolan jag mest av allt vill gå på. Hoppas hoppas hoppas jag kommer in! 300 sökte, 90 kom på intervju och 32 kommer in.Hoppas!
  • Bostadsbolaget ringde och sa att det verkar som att våra lägenhets-bytesplaner går igenom! Det är inte färdigt än, men kanske kanske så blir jag sambo på riktigt med min Andreas, och Nina som får Andreas lägenhet blir då granne med sin pojkvän. Alla nöjda, alla glada! Om det går då.
  • Condeco (en cafékedja här i Göteborg) ringde och sa att jag får provjobba några dagar till! Jobbade där 3 timmar förra veckan på prov, det var stressigt men kul.
Allt detta skedde alltså under en dag. Mitt liv är värre än värsta berg-och-dalbanan just nu, men jag har i alla fall inte tråkigt!

Blommorna på bilden är från min mammas kolonistuga. Min favorit är den lilla rosa blomman, men jag vet inte vad det är för nån sort, är det någon som vet?

Thursday, May 14, 2009

Kolla, det växer faktiskt!

Jag har aldrig tidigare i mitt liv bott så att jag kan odla något, eller jo, det har jag, men då var jag för liten för att intressera mig för det. Nu är det snart ett år sen vi flyttade in i vår lägenhet och jag blev med balkong - vilket är helt fantastiskt! Förra året var det så mycket annat att fixa med, så balkongen blev lite bortglömd, men i år har jag haft massor med tid för den.

Min tidigare erfarenhet av växter är nästan lika med noll (jag har i princip bara hoior/porslinsblommor här hemma, de är de enda som överlever), så jag är jättestolt över min balkong nu! Det växer ju faktiskt! Jag har såklart gjort en hel del misstag, t.ex har jag lärt mig att man inte ska vattna med stor vattenkanna för då dör de små sköra rötterna, och att om plastpåsen råkar ligga mot växten så smälter de ihop och det är dåligt. Så en del plantor har dött. Men jag lär mig, och jag är stolt!

Om ni undrar vad som växer så är det: tomater, smultron, pelargoner, fuschia, lavendel, gurkärt, lin, luktärt och blomsterbönor. Inomhus och därför inte på bild finns sommarslöja och brudslöja.

Tuesday, May 12, 2009

Linne i Lin

Linnet är nästan färdigt nu, bara sista småpillet kvar (dvs fästa trådar och sy fast axelbanden ordentligt). När jag får fotograferingshjälp så får ni se den på!
Mönstret är från Strikk, sen har jag modifierat det lite för att passa mig och garnet jag använde.

Om ni undrar varför det är blått under axelbanden så är det för att jag sytt fast "vanligt" linnetyg under banden, jag var rädd att axelbanden annars skulle dra ut sig och visa oanständigt mycket efter ett tag. Förhoppningsvis förhindrar tyget detta. Tunikan/linnet är rätt tungt, lin väger ju en del.

Monday, May 11, 2009

Müsli

Den här müslin blir så himla god, och dessutom är den nyttig! Inte var den svår att göra heller, och hela köket luktar fantastiskt hela kvällen när man gjort den. Jag hittade receptet via en annan blogg, men tyvärr har jag glömt vilken det var... Här finns det i alla fall om någon av er vill testa.

Friday, May 8, 2009

Knapp-ögon

Ugglorna har äntligen fått ögon att se med! Och ser aningen mer ut som ugglor, vilket ju är bra. Hela tröjan finns att beskåda här, idag hade jag ingen fotograf till hjälp så det blir bara en närbild.
Det tog lite tid att hitta lagom små knappar till ett lagom pris, men tillslut hittade jag rätt knappar i en liten affär som heter Bolla. Gå dit om ni behöver knappar och bor i Göteborg! Kvinnan som äger affären har köpt upp ett stort lager med gamla knappar, det finns verkligen hur mycket som helst, och alla knappar är superfina. Inte är det dyrt heller.

I samma affär såldes dessa fina hårnålar. Kvinnan på bilden charmerade helt klart mig, och jag kunde inte låta bli att köpa dem, fast mitt hår är aningens för kort för att behöva sättas upp.

Monday, May 4, 2009

en glömd kamera

Kameran ligger kvarglömd hemma hos Andreas, och då är det svårt att posta blogginlägg.

En hel del saker finns att ta kort på, bl.a:
  • en färdigstickad kofta
  • uggleögon (har äntligen hittat knappar!)
  • omplanterade och nyplanterade blommor
  • mormorsrutorna som nu är uppe i 50 stycken
  • en hel del vårbilder, som kanske kommer upp på bloggen om de inte är för privata
  • gröna benvärmare
Så, det kommer inlägg, jag lovar!