Tuesday, March 16, 2010

Clara filosoferar om bloggar och livet

Visa Lisa skrev om att läsa gamla inlägg i sin blogg, så jag blev nyfiken på vad jag egentligen skrivit.

För bara ett år sedan mådde jag skit i mars, jag hoppade av min utbildning och blev arbetslös med noll kr i inkomst.
I mars året innan dess var jag nybliven singel och hade inte ens träffat min nuvarande sambo.
Året innan dess levde jag verkligen ett helt annat liv, med helt andra drömmar och tankar. Det känns konstigt att läsa om. Var det där jag liksom?

Nu mår jag bra, och jag har hittat en utbildning som jag trivs så bra med så jag kan inte fatta att jag nån gång ville bli nåt annat. Men jag har magkatarr som gör att jag känner mig konstant sjuk och trött och bara kan äta typ kokt ris.
Jag vet inte vad jag egentligen vill säga med det här inlägget mer än att allt inte är som det ser verkar. I alla fall inte på min blogg, och jag hoppas att det stämmer på alla andra bloggar också, för annars är det läskigt...

Jan Stenmarks bild får illustrera inlägget. Jag vet inte varför, men den passar bara så bra på något vis. Kanske passar den extra bra eftersom jag ska på mindfulness-kurs idag, det ska bli spännande!

17 comments:

med nål och tråd said...

Ett väldigt intressant ämne du tar upp. Att våga ta steget till något nytt som du beskriver är både klokt och modigt. Roligt att höra att du mår bättre idag, fast magkatarren låter ju inte som någon höjdare. Kanske dags att trappa ner och stressa mindre?

Jag håller själv på att rannsaka mig själv om vad jag brinner för och hur jag ska skaffa mig ett jobb som jag trivs med.

felicia said...

ooo jag ska också på mindfulness-kurs idag! första gången! men läser att du bor i göteborg, så det är nog inte samma (jag ska i sthlm). jag tror det är skitbra. och jag gillar din blogg! :)

Sofia said...

Skönt att du mår så mycket bättre nu (minus magkatarren då förstås.. högst obra)! Jag följer med glädje din blogg; dina stickningar, katten, sambon och allt annat! :) Heja dig, fina tjejen! /Sofia (fd stickospring)

PetraO said...

Allt är inte som det ser ut hos mig heller :) Ha det bra på kursen! / Petra

miastick said...

Nej, såklart inte hos mig heller :) Nu ska jag kolla gamla inlägg hos mig själv.

Annelie said...

Det är märkligt som saker har en tendens till att vilja bli bra. Vilken tur att du redan nu bytt väg i livet.

Kanske en dum fråga när du skriver att du bara kan äta kokt ris men har du provat att helt utesluta mjölkprodukter? Har haft "magkatarr" av varierande grad i väldigt många år men sen jag började undvika mjölkprodukter mår min mage hemskt mycket bättre.

Ulrika said...

Nej, förstås finns det saker som aldrig, eller sällan i alla fall, dyker upp i bloggarna.
Läser man min kan man tro att jag lever i nästan konstant lyckorus, men så är verkligen inte fallet. :) men i bloggen försöker jag fokusera på det jag trivs med, helt enkelt.
Sen kan jag svära så det osar här i lägenheten. :)

Det är lite läskigt det där att kolla bakåt, men ganska häftigt också.
Mitt liv ser totalt annorlunda ut nu jämfört med för bara 6 månader sen.

Härligt att läsa att du trivs så bra! Minus magkatarr då.
Ta hand om dig!

liene said...

Hej! Livet är ju inte alltid bara slätt glänta,man måste kunna ta upp och ned gångar!
Det som hjälper är att tänka att inte bara du brukar ha problem...alla någon gång har de... frågan är bara är vad du gör med de...lär nånting ,eller ändra nånting ...eller fastna och mantra ...jag har problemmmmmm....den sista är inget rekomendera...kika inte tillbaka ...bara frammot...det du var innan gjörde dig till person du är idag.. och imorgon kan bli även bättre!
Många kramar.... snygg frilla foresten!
Mvh liene

fröken c said...

ajaj, inte kul med magkatarr, det får du krya på dig från!

Det fina med blogg är att man äger den. Den är din, eller min, och man skriver precis det man vill. Kanske nån gång saker man inte vill. För författaren säger inläggen så mycket mer, man minns när de skrevs och hur livet var då. För läsaren framstår ens liv kanske som en enda lång rad av stickningar. Men det är bara en sån liten liten bit av det stora livet.

Anette said...

Du kanske redan har provat,annars kan jag tipsa om en väldigt bra tablett mot magkatarr. Dom heter Omeprazol och man tar bara en om da´n. Alla jag känner som har provat har mått mycket bättre, så jag hoppas att dom hjälper även dej om du vill prova! //anette

Joanna A said...

Det är ganska trevligt att fundera på det där sättet över sig själv å dom val man gjort :D Tror nog man växer lite varje gång för att man tydligare "ser" hur man utvecklats!

Magkatarr är inte skoj alls det däremot å jag kan varmt rekommendera aloe verajos från hälsokosten. Man tar en matsked morgon å kväll på fastande mage å vips blir det bättre på ett par dagar å man slipper stoppa i sig konstiga tabletter :D Kolla bara att det är hög procent aloe, gärna minst 99%. Krya på dig!

/joanna

Anna said...

hej

ja det känns konstigt att läsa tillbaka, på något sätt som att läsa gamla dagböcker?!

Ang Aoelian, förlåt om jag upplevs tjatig men hur många maskor hade du på stickan och vilka avslutande diagram följde du? Vill verkligen försöka mig på att få till en fin avslutning på min slätstickade sjal.
Ha det gott.

Amanda said...

Hej Clara

Längesen jag läste nu. Jag känner igen mig i din situation med magkatarr. Been there, done that, got the t-shirt. Det spelar ingen roll hur mycket man vet att man kanske behöver göra något åt sin situation man gör det ändå inte för allt man håller på med är så kul.

I biologin har vi däremot ganska nyligen läst om magsår och att detta är en bakterie som trivs när vi stressar och därför förökar sig under en sådan period. Detta har med ökad magsyra att göra vilket ger en bättre miljö för bakterien.Goda nyheter dock för om det är magsår du råkat ut för kan detta botas med en antibiotika-kur. Man kan ju dock ha magkatarr utan att det är magsår men jag tänkte att det kan vara bra att ha vetskap om så du inte går runt med ont i magen i onödan.

oj vad långt det blev. Hoppas du mår bättre snart!
Manda

The Willow Fairy said...

Jag skrev mkt dagbok när jag var mellan 10 och 20 år och sedan mer periodvis. Jag är idag 38 och du kan tänka dig vad man har ändrats på alla de åren. Inte fel att spara gamla saker ibland. Om så bara för att påminna sig själv om hur man blev den man är.

aliel said...

Hej.
Precis som du beskriver, att gå tillbaka och titta kan vara ett härligt sätt att få perspektiv. Jag brukar ibland också göra tvärtom, när allt bara ramlar på mig och det känns för mycket av allting, då tar jag fram filofaxen, prickar in ett datum några månader längre fram och markerar det. man vet att där är det annorlunda. kanske inte alltid så himla mycket bättre, men anorlunda... Det ger en smula kraft att harva vidare :-)
Din blogg är härlig!

Sunna said...

Tror vi bloggare har lite vårdepp just nu

Elisabeth said...

Som Sunna sa.. Vi har nog alla lite vårdepp just nu. Kanske blir det bättre när solen visar sig. Men visst är det ganska speciellt att titta tillbaka och se vad man har gjort av sitt liv. För ett år sedan jobbade jag absolut för mycket och måde piss både psykiskt och fysiskt.. Allt var en pina.. I dag undrar jag om jag kunde ha gjort något annorlunda. Nu jobbart jag destomindre och har ännu mindre tid.. Men det viktigaste är att jag mår bra. För utom att jag precis som du har magkatarr som inte är så kul... Kämpa på.. Varje dag är en ny sida...// Kram