Saturday, August 28, 2010

Om madrid och det praktiska

Den 16:e september flyttar jag och min karl till Madrid, och jag får massa frågor om det hela tiden. Eftersom alla undrar så kanske nån av er gör det också, så därför tänkte jag svara på de vanligaste frågorna jag får här.

Varför ska vi flytta? Vi flyttar till Madrid för att Andreas, min kille, har fått ett jobb där. Och flytta till Madrid är ju inget man tackar nej till, så jag flyttar med!

Vad är det för jobb Andreas fått? Han är sån där nördig kodare och ska jobba med programmering på ett företag som heter Tuenti. Det är ungefär som Facebook kan man säga.

Skolan då? Jag tar studieuppehåll ett år från min utbildning och läser istället relaterade kurser på distans. Tex ska jag läsa Design estetik och genus, det verkar sjukt intressant! Det bästa från alla världar liksom.

Har vi hittat lägenhet än?
Nej, vi har inte det, men det är ingen panik med det. Spanjorerna är manana manana och flyttat in i en ny lägenhet på typ trekvart. Så vi har gott om tid kvar. Dessutom har Andreas företag fixat en lägenhet vi kan bo i de första veckorna så kan vi gå runt och titta på lägenheter i lugn och ro.
Det är ganska lätt, men dyrt, att hitta en lägenhet i Madrid.

Hur gör vi med vår lägenhet i Sverige? Vi hyr ut den i andra hand, möblerad, till en kompis till mig.

Kan någon av oss spanska? Nej, tyvärr. Andreas är halv-bolivian och förstår spanska rätt bra men pratar inte själv. Mina spanska kunskaper är små rester från fyra år på högstadiet. Men vi kommer lära oss såklart, snabbt hoppas jag!

Känner vi någon i Madrid? Ja, vi gör ju det! En hel drös med folk från Andreas utbildning jobbar redan på Tuenti. En av dem ska vi till och med flytta ihop med, det ska bli kul!

Kommer ni på nån mer fråga så bara fråga på! Jag lägger till frågor och svar allteftersom.

2 comments:

Anonymous said...

Lycka till! (ingen aning vad det heter spanska... i och för sig läste jag också några år spanske, men det är läääääääääääääääänge sedan, buena suerto?) /Stina

Joanna said...

men oh så spännande det låter!
att flytta till en ny stad, och dessutom till ett nytt land, låter alltid så flådigt.
tur att ni känner folk på det där företaget redan, för hur flådigt saker än låter kan det bli riktigt trist om man inte har någon att flåda med.

och läsa kurser där är helt perfekt.
då lär du känna många fina människor med åtminstone ett gemensamt intresse.

det låter som upplagt för en trevlig tid.
lycka till med flytten!