Thursday, August 5, 2010

Wålstedtsgarn?

Jag läser en massa bra saker om Wålstedts z-tvinnade garn, bland annat hos emkristi och knitarina. Men nu undrar jag, måste man ta sig till Dala-floda för att få tag garnet? Eller finns det någon annan hemlig garnshop som inte google hittar där man kan köpa dessa mytomspunna garner?

Jag har förresten gett upp på mina grå tvåändsstickade vantar i s-tvinnat garn, jag vet inte om det var på grund av att garnet är s-tvinnat eller inte men krusmönstret syntes inte tillräckligt. Det kan för all del bero på andra saker också, garnet var rätt trassligt och ville gärna klibba ihop sig så jag ska inte bara skylla på spinningen. I vilket fall vore det kul att testa Wålstedts för att se skillnaden!

11 comments:

Anna-Maria said...

Inte Wåhlstedts med ändå Z-tvinnat:

http://www.krokmaskan.se/firma.html

mer z-tvinnat
http://www.garnkorgen.se/product_info.php?products_id=531

Har för mig att yll o tyll (www.yllotyll.com) haft wåhlstedsts z-tvinnade.

Maria, fd novisen handarbetar said...

Man kan ringa Elvira och gänget och beställa!
Telefonnummer och prislista finns på deras hemsida: http://www.walstedts.se/wtv/index.htm

Annars kan jag hjälpa dig om du vill, bor i närheten och åker gäärna och handlar åt dig. :) En extra vända till wåhlstedts är inte direkt något man klagar över om man säger så... Hihi. Om du . skulle vilja det så kan du ju maila: stikomaria@gmail.com

Knitarina said...

Hos Karin Kahnlund på http://www.uppstickaren.com/ kan man köpa Wålstedts garner i en himla massa färger. Hon har även deras extratunna z-tvinnade garn. Ngn färgkarta finns inte hos Uppstickaren, men man kan kika in hos Sätergläntans webshop för att se färgerna. Där kan man naturligtvis också köpa garnerna.
Det går också att ringa direkt till Wålstedts och beställa.
Är du (eller ngn annan) sugen på Wålstedtspunnet, naturbrunt z-tvinnat från värmländska får kan jag förmedla en kontakt.
Lycka till!

Maria, fd novisen handarbetar said...

Glömde Karin! Både hon och jag bor i Leksand så det var ju än närmre.. :D Så vill du ha hjälp så är det bara att höra av sig.

Anonymous said...

Hej Clara!
Jag undrar fortfarande över mönstret till disktrasorna?/Tacksam för svar.MVH Christina

Tant Kofta said...

Nu är jag ingen tvåändstickare men har stickat av flera andra kvaliteer från Wålstetds. Väljer man som de gör den vackraste ullen av högsta kvaliten och kardar varsamt så som de gör blir garnerna oslagbart fina.
Många hej fr. Koftan

Clara said...

Det finns ju massa ställen, tack för tipsen! Och tack så jättemycket Maria för erbjudandet om att åka dit och köpa garn, stickvärlden är helt enkelt en underbar värld som bara befolkas av snälla människor!

Anonymous said...

http://dodergok.blogspot.se/2009/08/dodergok-hjarta-folklore.html
Ett riktigt skitgarn skriver hon!
Pröva hellre krokmaskans, det är från kampes och du blir garanterat nöjd med resultatet!

Anonymous said...

God morgon Clara, och Astrid! Vilken underbar blogg. Så mycket inspiration för en trött tant. Googlade på Wålstedsts garn och hittade din blogg. Du har kanske fått tag på garnet..... ? Jag har varit till Wålstedts i Dala Floda några gånger men de har inte ett fullständigt sortiment där. Men man kan suckat över säckvis med garner som är beställda och man får ju titta på tillverkningen, i alla fall då jag varit där, gratis. Wåhlstedts är verkligen värt ett besök. Tant evalena, utan blogg

Wålstedts Textilverkstad said...

Hej Clara.

Vad roligt att du skriver om oss. Vi har nu öppnat webbutik som du kan nå här. www.walstedts.se

Anonymous said...

Jag köper allt mitt z-tvinnade från z-garn, www.zgarn.se, och det fungerar alldeles utmärkt till den kursverkasamhet jag bedriver som slöjdkonsulent. Jag tycker wåhlstedts är för dyrt. Håller med Dödergök i sitt inlägg angående det z-tvinnade Wåhlstedtsgarnet, http://dodergok.blogspot.se/2009/08/dodergok-hjarta-folklore.html