Thursday, November 25, 2010

I love TV

Jag älskar TV! Det vet nog alla som känner mig. All form av TV går hem hos mig, finkultur som fulkultur. När jag stickar tittar jag nästan alltid på tv (är det komplicerade grejer lyssnar jag på radio istället). Hur gör ni när ni stickar? Är det full koncentration på stickningen som gäller eller gör ni nåt annat samtidigt?

Serier jag gillar mest är tex Twin Peaks, Battlestar Galactica, Buffy the vampire slayer, Fringe och X-files, men också "skräp-tv" som Böda Camping, Ullared och Top Model (det här är lite pinsamt att berätta, men jag har sett ALLA avsnitt av de 15 säsonger som finns av Top Model). Project runway är också en stor favorit såklart.
Har nån av er tips på fler serier i samma stil? dvs: science fiction, vampyrer, knäpp men rolig humor eller parallella universum.

Bilden och tavlan på bilden har duktiga Sammy Rose gjort. Hennes I love TV tröja står helt klart på min önskelista! Tror den skulle passa mig som handen i handsken :)

Quick translation: I really love TV! When I knit I always watch TV, and my favorite series to watch is Twin Peaks, Battlestar Galactica, Buffy, Fringe and X-files, and also some swedish reality shows. Do you watch some good tv-series that you think I should watch?

Picture from the excellent Sammy Rose.

18 comments:

HandMade said...

Jag älskar också TV och att sticka till TV! Nu bor jag i Norge men det finns nästa samma program här. Varje eftermiddag tittar jag på 2x Two and a half men, King of Queens, Bones och Alla älskar Raymond. På kvällen kollar jag på Top Gear (faktiskt) och Mythbusters. Jag älskar att titta på gamla avsnitt av Ullared, Färjan mm på play. Jag samlar (nästan) på dvd-boxsr och Seinfeld och Helt Hysteriskt kan jag titta på om och om igen!

Paradiset Kaos said...

Ja du, när jag är hemma så är nästan alltid TV:n på, men om jag tittar är en annan sak.
Just nu rullar DVD-spelaren med StarTrek för fullt. Harry Potter rullade förra veckan.
Handarbeta till TV går också utmärkt. :-)
Ha en fortsatt skön torsdag!

Anonymous said...

Ja, att sticka framför TV:n är perfekt och Twin Peaks är verkligen en fantastisk serie. Jag tror det är den där känslan av att göra två saker samtidigt som jag gillar.

Anonymous said...

Tv-serier på datorn är det som gäller när jag stickar!

Sunna said...

Talböcker är en kanongrej, stickorna går som sjutton när det är spännande

Clara said...

Paradiset Kaos: Star Trek kanske blir nästa serie jag tar mig an. Har tänkt på det länge, den är bara så överväldigande... lång. Och så vet jag inte riktigt om jag ska börja från början eller om jag ska kolla på star trek next generation som är den jag sett mest ströavsnitt av. Svårt beslut som du förstår!

Sunna: Ja, talböcker gillar jag jättemycket också! Har precis lyssnat klart på Ajvide-Lindqvist senaste.

Kristin said...

Hei!
Jeg liker best radio. Men min mann er hekta på serier, og det høres ut som dere kanskje har ganske lik smak. Han er begeistret for en serie som heter supernatural, og dessuten True blood. Den siste mener han er spesielt god. Tror kanskje han skal få en sånn t-skjorte til jul.
Ha en fin dag!
Kristin

disa said...

Jag kan rekommendera serierna "Merlin" "The vampire diaries" "The legend of the seeker" "True Blood" tex. Jag kollar så gott som alltid på något när jag stickar, nålbinder, virkar osv. =)

kajsa said...

åh, buffy och fringe, så himla bra!

Jez said...

Jag brukar sticka medan teven är på. Jag gillar House, Medium och Top Gear - inget av dem innehåller vampyrer men är utmärkta stickprogram tycker jag.

Camilla said...

Mycket tv-tittande med stickning här också, ofta Top model och Project runway... Liksom du lyssnar jag på radio istället om det är avancerad mönsterstickning, eller så sitter jag ändå framför tv:n och inser efter en timme att jag inte har uppfattat någonting av programmet.

Blenda said...

Jag kollar alltid på TV när jag stickar, eller i alla fall sätter jag alltid på TV:n. Jag kollar ungefär samma program som du, förutom att jag inte riktigt klarar av Ullared, Lyxfällan och Böda och de här - Antingen för att jag tycker att TV-bolagen utnyttjar människor som inte förstår bättre, eller kanske för att jag får en otrevlig skäms-känsla i magen när jag kollar... (Vet inte om det är någon sorts igenkänningsfaktor som kickar igång, fast jag tycker ju själv att jag inte är som "dem"...)

I alla fall, en serie som jag gillar annars, är Big Bang Theory! Sen kollar jag gärna på Grey's också, men det är ju en annan typ kanske...

Ha det gott,
/Blenda

Amanda said...

Hej Clara!

Jag har infört ett nytt begrepp när vi tentarpluggar, tenta-stickning. Så när man verkligen behöver sitta och plugga 24/7 så kör man intensiv pluggning i två timmar varefter man får belöna sig själv med en halvtimmes stickning. Förra tentaperioden var vi fyra och det finns många tecken på att min stickverkstad i teknologrummet kommer öka i kvantitet till nästa tentavecka! Tentastickningen tillämpar jag själv när jag inte orkar plugga effektivt en hel dag. Det kan säkert apliceras på många tråkiga måsten. Typ städstickning eller liknande.
Kram Manda!

Anna-Karin said...

Jag stickar alltid framför tv:n, iband har jag förstås ingen aning om vad jag kikar på ;-) Det beror på vad som sitter på stickorna just då...Ibland har jag ett hål eller en sväng på en stickning där det var ovanligt spännande på tv...
Jag har en tävling på min blogg just nu om du vill kika :-)

Emma said...

Jag och en av mina bästa vänner kan ha dagar när vi spenderar hela dagen i soffan och kollar på Buffy the vampire slayer. Allra helst stickar jag tillsammans med folk, för jag tycker det är perfekt att pladdra med folk och pyssla samtidigt. Annars stickar jag framför tv:n, framför ett lagom engagerande program, så jag inte tappar fokus från stickningen och stickar fel. :)

aliel said...

När jag är hemma och stickar så är tvn alltid igång, gärna Grey's men det går bra med Navy CIS eller Bones också... Eller så ser man ju på vad som bjuds... sitcoms funkar bra också.
Stickar gärna socialt också, tillsammans med stickande eller ickestickande vänner, på fik eller hemma...
Bussar och tåg funkar också bra.På föreläsningar och möten...
Märker när jag skriver det att jag stickar nästan jämt..ler...

Knitarina said...

Har just haft mycket tid i soffan efter en operation och det senaste dygnet har jag mer eller mindre sträckkollat på serien Carnivale.
Som fastnitad framför tv:n. Nästan så att jag inte kunnat göra något annat alls faktiskt.
Skitbra!
Inte så mycket vampyrer och rymdvarelser, men väl en skäggig dam, siamesiska tvillingar, en katatonisk kvinna som siar om framtiden via sin dotter i en kringresande freakshow på 30-talet.
Stämningen är sådan att man inte skulle bli förvånad om Nick Cave eller Tom Waits dök upp för att sjunga en trudilutt.
Riktigt skitbra helt enkelt och jag har svårt att inte klicka hem säsong 2 på direkten. Får vänta och se vad tomten har med sig istället...

ingridmariaorakel said...

Dr Who!