Wednesday, November 10, 2010

Kär i en fläta

Jag är helt kär i Lativan-braid tekniken! Vill göra den på varenda vante jag stickar, hur har jag kunnat leva så länge utan att känna till den? Den är enkel men ändå så snygg, helt klart en ny favorit.
Nya knitty har en vante med en latvian braid, här finns den och där kan man läsa hur man gör en.

Ja, alltså, flätan är det som syns längst ner på vanten, det är andra är ett mönster jag har gjort och som så småningom ska bli offentligt, men det dröjer.

Quick translation: I'm in love with the latvian braid technique! So simple but yet so stunning.

7 comments:

slingerbult said...

Ser spännande ut det där mönstret!
Har du sett att Kate kommit ut med ett nytt fantastiskt mönster - med såna flätor i. Satt just och funderade på hur man gör.

http://needled.wordpress.com/2010/11/08/tortoise-and-hare-released/

Anonymous said...

Ja, vad snyggt det blir med fläta. Det måste jag testa.

Clara said...

Slingerbult: Herregud vilken fin tröja! Den vill jag sticka på en gång, tack för tipset!
Det var hemskt snyggt att sätta flätorna så på tröjan, hon är smart den där Kate :)

Anna.Karin said...

Mycket snyggt!!

Den flätan används ofta i tvåändsstickning. Det gär även att göra en uppläggning som blir en trefärgad fläta. Har använt den även till "vanligt" stickade vantar.

Flätuppläggningen brukar ofta benämnas uppläggning 3 i beskrivningar om tvåändsstickning. Finns bra beskrivning i t ex Anita Gunnars bok om sticka vantar och mössor.

sticka går ju said...

Känner samma förälskelse som du och planerar in flätor i så gott som alla fantasi-stickprojekt... Vilken fin vante det där ser ut att bli!

teresa said...

Håller med, flätan är en underbart vacker liten detalj som gör det enkla superfint. Har också stickat den.(Hittade den i Nancy Bush bok om estnisk stickning.)

sunpan said...

Absolut!! Jag har också förkärlek till flätan, har visst glömt bort den ett tag. Tack för påminnelsen, blev sugen att sticka vantar nu..