Sunday, January 31, 2010

Tulpaner


Nu är julen utslängd och årets första tulpaner är köpta! Åh, jag vill vårifiera hela lägenheten, bort med mörker och in med ljus. Helst av allt vill jag måla vardagsrummet ljusblått!

Kom ihåg för mig själv: Köp en vas lagom stor för tulpaner. Det är finare än en gammal glasburk.

Friday, January 29, 2010

Silverstickning

Jag råkade impulshandla lite fejk-silver tråd på panduro för jag fick för mig att jag skulle testa att sticka i det. Det gör ont kan jag meddela. Jag kom såhär långt innan jag fick ta en lång paus, två varv...
Istället gjorde jag det här armbandet, flätade mockaband från panduro och lite pärlor från ett trasigt halsband. Inte så nyskapande kanske, men mycket användbart!

Förresten, tänk vad passande det hade varit om silverstickningen varit min OS-stickning! Nu är det inte det eftersom sport i mitt tycke är totalt ointressant, jag ser max nån konståkningstimme under hela OS. Men annars!

Wednesday, January 27, 2010


Jag har fått en utmaning från inte mindre än tre håll, tack Fröken P, Camilla och Willowfairy!
Utmaningen går ut på att berätta sju saker om sig själv, två gånger tidigare har jag fått en liknande utmaning: här kan man läsa 10 saker om mig och här kan man läsa 8.
7 saker jag inte skrivit om innan... klurigt, men jag gör ett försök:

1) Jag har ett intresse för nästan allting. Alltså, inte så att jag har allt som hobby, men nästan allt intresserar mig och jag vill lära mig mer om det. Tyvärr räcker inte tiden till för att intressera sig för allting, så jag får sålla lite...

2) Att jag är så intresserad av det mesta har gjort att jag är rätt allmänbildad.

3) Jag är en bokmal, snittar på tre böcker i veckan och läser alltid minst fem böcker samtidigt.

4) Det är viktigt för mig att äta så mycket ekologiskt och fairtrade som möjligt, och så länge min studentekonomi tillåter äter jag bara sådana produkter.

5) Ända sen jag var liten har jag varit supervig, och även om jag har stelnat med åren (haha, låter som att jag är lastgammal...) så är jag fortfarande så vig att jag kan gå ner i spagat utan problem. Eller sätta benen över huvudet.

6) Jag är nästan alltid glad, när jag inte är arg. Det är väldigt sällan jag är sur, i alla fall inte längre än fem minuter.

7) Förutom böcker plöjer jag mig igenom serier, några av mina favoriter är Twin Peaks, X-files, Buffy, Battlestar Galactica och så den nya favoriten Mad men.

Alla som känner sig manade är härmed utmanade av mig att berätta saker om sig själva!

Monday, January 25, 2010

Mad men

Kollar ni på Mad Men? Det är en fantastisk serie enligt mig! Kläderna, karaktärerna, miljöerna, intrigerna... allt är så bra!
Mad mens hemsida kan man skapa sin egen karaktär, såhär skulle jag se ut om jag var med i serien. Precis en sån klänning skulle jag gärna ha i verkligheten också...

Saturday, January 23, 2010

Slätstickning

En del garner är såna garner som slätstickning blir en njutning i, det här är precis ett sånt garn. 100% merino ull från Fleece Artist i precis de färgerna som är mina favoritfärger, dvs blågråa nyanser.
Slätstickning i all ära, jag vill ändå göra något kul nertill på sjalen. Mina funderingar är att antingen göra en Ishbel eller att göra en Aeolian avslutning som på den här sjalen (ravelry länk). Ett tredje alternativ är att repa upp allt och göra en Citron-shawl av garnet istället. Hjälp mig! Vad tycker ni?
Ishbel, Aeolian och Citron. Bilderna kommer från de sidor jag redan länkat till, jag har bara beskurit dem lite.

Saturday, January 16, 2010

Pomatomus
















Ack Pomatomus, detta underbara mönster, jag tröttnar aldrig! Kombinerat med det fantastiska garnet Sublime kan resultatet inte bli annat än underbart! Färgen är ju dessutom min favoritfärg, så detta är mina nya favoritmuddar, stickade på stickor nr 3 och ganska långa så det gick åt nästan exakt 1 1/2 nystan.
Garnet kommer förresten från Tummelisa, jag köpte det på deras mingelkväll efter att Petra talat så varmt om det.

Thursday, January 14, 2010

Åhlens

Jag läser ju till Butikskommunikatör och nu har vi vår första Lia-period (Lia står för lärande i arbete, liknar praktik) och jag gör min lia på Åhlens på Kungsgatan i Göteborg. Det är så kul! Och också så mycket att lära sig... jag är inte van vid att vara i en så stor butik med ett så tydligt tänk i sin skyltning, eftersom jag tidigare jobbat med second hand är jag ju inte ens van vid att det finns flera exemplar av varje produkt!
Nu ska jag göra det min energinivå kräver, alltså lägga mig på soffan med en kopp te och en stickning, kolla på antikrundan och klappa katten. Jag samlar energi och tant-poäng på samma gång!

Monday, January 4, 2010

Förra året

Eftersom det är nytt år har jag förstått att man ska göra en summering av det gamla året, det gör alla bloggar verkar det som. Så så gör jag det, för herrejävlar vad det har hänt mycket!
I början av förra året läste jag fortfarande till arbetsterapeut, i mars hoppade jag av och blev arbetslös, fattig och deprimerad. Sen hittade jag en ny utbildning, sökte, kom in, började och nu stormtrivs jag.

I maj var jag arbetslös och sorterade min bokhylla.

I Juni flyttade jag ihop med Andreas och blev sambo för första gången (vuxenpoäng!). Vi köpte katt, världens bästa Esther.Såhär liten var hon när hon flyttade hem till oss

Sen har jag varit i Spanien och Ungern, lärt mig baka macaroons och köpt en mandelkvarn, målat om halva lägenheten men kanske mest av allt funderat på vem jag är egentligen. Psykiskt och emotionellt har 2009 varit ett kanske lite för händelserikt år, det vore skönt om 2010 blev lite lugnare...

Stickningen då? Det här är ju faktiskt en stickblogg!

2009 var året då jag lärde mig virka och virkade massor med amigurumis.

Det var visst också året när majoriteten av mina stickningar gick i grått och blått ser jag när jag kollar igenom vad jag gjort. Som syns blev det även en hel del muddar, hela sex par faktiskt. Jag gjorde mitt första egna mönster till just ett par muddar, det finns här.

I slutet av året spontanamälde jag mig till en tävling, vilket gjorde att jag fick tummen ur och äntligen lärde mig sticka tvåändsstickning! Helt klart årets mesta och bästa stickutveckling, jag är skitstolt över mig själv.

Sunday, January 3, 2010

Vinst

Jag kom på (mång)delad 8:e plats i So you think you can knit och vann stickor från knitpro!

Helt ärligt trodde jag faktiskt inte att jag skulle vinna något, jag tycker att alla har varit så kreativa och bloggat så mycket mer än mig om tävlingen. Inte det att jag inte är nöjd över min prestation, jag är jävligt nöjd, jag har bara inte bloggat så mycket om den...
Så när utmaningen gick mot sitt slut var jag nöjd över vad jag lärt mig (på riktigt faktiskt, inte bara en klyscha) och ställde in mig på att gratulera de som vann. Och så var jag en av de 15 som fick röster! Tack!
Och tack än en gång Lisa såklart, fantastiska Lisa med all sin energi och sitt engagemang!