Monday, April 4, 2011

Bayerische muddar

Jag fick frågor om att skriva mer om muddarna, så det är klart jag gör det. De blir mycket mycket enklare än vad jag tänkt från början, med 5 stycken enkla flätor och rätstickade ränder mellan dem. Jag tänkte mig en hel drös med komplicerade flätor, men fick inte riktigt ihop det så det här blev lösningen. Och jag gillar det, ibland är det enklaste det bästa ändå! Och lagom komplicerat att sticka.
Just nu funderar jag på hur jag ska sticka en snygg tumkil som passar in i mönstret, förmodligen blir det en helt slätstickad kil.

Garnet är Debbie Bliss baby cashmerino som jag köpt på El Punto Madrid.

Jag vet inte så mycket om Bayerische flätor, det jag vet har jag fått reda på genom att googla och söka på ravelry, så det rekommenderar jag att man gör om man vill veta mer! Det finns säkert böcker om ämnet, men jag har inte läst några.

Om facebook-stickcaféet: Alla kan vara med på facebook-stickcafé! Om man går med i gruppen Online stickcafé så får man inbjudningar till dem (de är varje tisdag och torsdag eftermiddag/kväll). Det är Lisa som startat det här fenomenet som nu har över 1300 medlemmar, galet va!

8 comments:

Dödergök said...

Oh vad snyggt!

cordyKaye said...

Snygga muddar, och vad roligt med stickcaféet :)

Louise said...

Mycket snyggt. Vad tycker du om baby cashmerino? Jag är smått besatt av det.

Otaliga projekt said...

Galet fina muddar.
Jag är en av de få i världen (känns det som) som inte har FB. Men är något som skulle kunna få mig med på detta så är det nog On-line stickcaféet..... Vi får se.
Sarah

Medea said...

Superfina! Jag hittade lite sockor på ravelry som också är fina. Men just nu är det sjalar som gäller för mig.

auriorai said...

Snygga flätor! Såna får jag införliva i något av mina kommande projekt!

Iwona said...

Fina!

ylva said...

Tjusigt! och nästan ouppnåeligt för mig ( jag har diagnostiserat mig själv med flätfobi) Det går bara inte....för pilligt och inget flyt liksom , men en dag kanske