Thursday, June 2, 2011

åtta saker om mig

Jag har fått en award från Mandunzana, tack! Jag gillar awarder, de är ett
bra sätt att komma ihåg att ge lite länkkärlek! Den här går ut på att man ska berätta 8 saker om sig själv. Liknande varianter har jag fått förut, svaren hittar du här, här, här och här.

1. Fram tills jag var åtta år bodde jag i Emmaus Björkås kollektiv-by i Småland. Emmaus är en second hand organisation som jobbar mot förtryck och imperialism. Min uppväxt präglades av solidaritet!
Lite utav mitt porslin, som är kvar i Sverige.

2. Jag samlar på porslin, både gammalt och nytt. Ingen speciell serie eller så, jag gillar udda-porslin.

3. Jag är naturligt vig, även om jag stelnat lite med åren kan jag fortfarande gå ner i spagat och sätta en fot bakom huvudet.

4. Färg är min melodi, jag älskar färg! Mycket och gärna i kombination med mönster som prickar, randigt, rutigt osv. More is more så att säga.

Jag som liten, ett litet tag innan finmotoriken utvecklades helt och jag lärde mig träffa munnen och så.

5. Jag har alltid haft bra finmotorik, är bra på att pilla med små saker och har överlag bra kontroll över min kropp. Det tog ett tag innan jag inser att alla faktiskt inte har det.

6. Jag har mycket åsikter om saker och ting, ofta ganska starka åsikter. Men jag är alltid beredd att ändra dom, ingenting är hugget i sten i min värld.

7. Alla mina kläder är bekväma. I min värld ska alla plagg vara mjuka och sköna, annars får det va. Det innebär att jag mest har klänningar eller kjolar med resår i midjan, för det är så skönt!

8. Jag har adhd. Jag fick min diagnos när jag var 20, och det var så skönt! Att ha adhd handlar inte om att vara bråkig på nåt sätt, det är snarare som att ens hjärna fungerar lite som en torktumlare. Här kan man på ett lätt sätt i bilder se vad det handlar om.

Man ska skicka awarden vidare till 3 bloggar som inspirerar mig. Jag tycker om så många (se min länklista för fler!), men jag skulle vilja ge lite extra länkkärlek till:
Kamilla

5 comments:

Dödergök said...

Vilka spännande fakta om dig själv, starkt att du vågar prata om din adhd!

Manduzana stickar said...

Jag säger som dödergök, starkt att du vågar prata om din adhd.

disa said...

Roligt att få veta lite mer om dig! Min äldsta son har ADHD, och jag har alltid sagt att om han tex levde bland Indianderna förr, hade man sett honom som en hjälte eller något, för vilken tillgång han hade varit för dem. Tänk dig om han levt bland dem som jägare eller spårare!? Han skulle ju aldrig bli trött och orka hålla på hur länge som helst. (som baby sov han 4 timmar per dygn istället för 20 timmar och inte ens de fyra timmarna i rad)

Nu går han ut nian och börjar på ett gymnasium där man arbetar med kroppen i tre veckor och sitter i skolbänk bara en vecka per månad. Passar han perfekt som inte är gjord för att sitta still!

Modigt att du berättade detta om dig själv!!
kram på dig

Jessica said...

Tack! Så himla glad jag blev över att du tänkte på mig. Det var fint att få veta lite mer om dig. Jag ska fila lite på åtta saker om mig. Och jag hoppas verkligen att man kan lära sig någongång och slutar vara avundsjuk.

Clara said...

Tack för era fina kommentarer! Det kändes som att jag skämdes över min adhd när jag aldrig skrev om den, och det gör jag ju absolut inte, så det var skönt att skriva om!

Disa: jag håller helt med dig! Adhd är faktiskt en tillgång, bara man lär sig förstå sin hjärna lite bättre. Det gäller nog för de flesta utan adhd också :).