Friday, May 20, 2011

Grafiska vantar

De vantarna blev klara för flera månader sedan, men jag har inte bloggat om dem förrän nu. Anledningen är att jag inte är särskilt nöjd. Eller, vantarna är väl helt ok egentligen, de är ganska snygga till och med, men de blev inte som jag tänkt mig. Bilden i huvudet var snyggare. Tanken var att jag skulle göra ett mönster av det här, men det får vänta tills jag stickat ett par till med lite ändringar. Om jag nu kommer på nåt bra sätt att göra tex toppen på vanten, det är framförallt den jag inte är nöjd med.

Mönster: mitt eget
Stickor: 3mm
Garn: ullgarn, jag tror det är från Tove

5 comments:

krakel said...

Jag tycker de är jättefina. Men förstår känslan. Och man retar sig länge på "felen" man gjort.

Sofia said...

Jag tycker du gör fantastiska stickningar, men undrar alltid varför du inte pressar dem med hett strykjärn och blöt trasa när du är klar?

Clara said...

Sofia: jag tycker oftast att det räcker med att bara blöta ner dem och sen spänna ut dem, om det inte är riktigt grovt ullgarn. Tyvärr ser de ofta mer ojämna ut på bild har jag märkt, jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Men tack för tipset om strykjärnet!

Sofia said...

himla snyggt mönster!

Jessica said...

Fina tycker jag, men jag förstår att du vill att det ska bli som i huvudet. Hur hade du velat att toppen skulle vara? Ps: Jag stickar dina Karin-vantar just nu och är väldigt imponerad över din känsla för mönster!