Saturday, June 4, 2011

Gult och rosa, nu även i naturen

Det är nog svårt att ha undgått att min nuvarande favorit-kombination av färger är gult och rosa. Förstår ni lyckan jag kände när jag såg de här blommorna som växte vid Karins och Tomasz hus?!
Jag tycker nästan de ser konstgjorda ut, men kan intyga att så var inte fallet. Det växte massor av den här sortens blommor i hela området, kanske är de vanliga i Spanien? Är det nån som vet vad de heter och ifall de kan växa i Sverige?

7 comments:

ela said...

Hej!
Jag tror att det är en växt som heter lantana, jag vet inget svenskt namn.
Jag fick den av en kompis för 20 år sen, hade den ute på sommarn och inne på vintern. Den överlevde i många år men en vinter gick den hädan.
Tog ett nytt skott på Teneriffa men lyckades inte.
Har sett den på senare år i tidningar i sverige
mvh / Elaine

elainesbild@yahoo.se

Stiko Maria said...

Lantana är rätt namn. Mina föräldrar säljer den i sin handelsträdgård. Den räknas bara som ettårig i Sverige, den är inte så förtjust i att förvaras inomhus om vintern. Men, man kan ju chansa. Ibland har man ju tur! Den finns i många olika färger & är verkligen helt otroligt vacker.

Dödergök said...

När jag gick min trädgårdsutbildning hade jag en klasskamrat som samlade på lantanor, jag vill minnas att hon övervintrade dem svalt och ljust. De är väldigt vackra, nästan lite overkliga med sina färgskiftningar.

ylva said...

Åhh vad söt blomma! Har själv aldrig träffat på den men en typisk "Clarablomma" tror jag. Såg vantarna häromdagen precis som du säger - godis!

Clara said...

Tack för informationen! Man kan alltid lita på att ni vet, ni kan allt tror jag :)

Anonymous said...

Blomman kallas även eldkrona på svenska tror jag...Finns i olika färger. Går fint att övervintra. Hälsningar en "anonym" utan blogg som beundrar dina fina stickningar!

En garnfrökens bekännelser said...

Åh vilka sjukt fina blommor jag dör en liten smula! Förstår ditt sug på candycolors :)

Ha det fint!