Tuesday, July 26, 2011

Kan man odla bara lite kirskål?


En gång i en trädgårdstidning läste jag en insändare från en kvinna som undrade om man kunde odla bara lite kirskål. Jag tänker på henne ibland när jag rensar i trädgården, och hoppas verkligen för hennes skull att hon aldrig försökte.

Svaret hon fick i tidningen var förresten ett rungade NEJ!

5 comments:

görel said...

Haha, det var som när jag hade kolonilott för några år sen, en nybliven odlare undrade om man kunde så pepparrot. Som växte precis överallt på området och alla kämpade för att hålla den stången.

Knitarina said...

Hihi, låter ungefär som vi när vi fick trädgård. Vi såg något vackert och frodigt som spirade i flera rabatter och tänkte att det här blir nog något riktigt vackert, vi gödslar lite... Upptäckte året efter att vi släppt lös oanade krafter i form av knölklocka!

Malin said...

Ja herrejösses vad kirskålen växer, och vilket otroligt rotsystem - tänk om man kunde använda rötterna till något. Varje säsong får jag bevis på att den är starkare än jag i trädgården!

Tina said...

Är själv ingen trädgårdstant, men kanske därför har jag laggt på minnet hur en bekant sådan gjorde. Hon sparade och samlade alla gamla ungsplåtar hon kunde komma över. Dessa grävde hon ner mot grannens kirskål-fyllda häck. Hon har faktiskt ingen kirskål på sin sida! På våren så "glädjeer" hon grannen med att plocka lite av dennes!!!!! Det är nämligen mycket nyttigt att äta den- soppa, sallat och kanske ogräsburgare! Kanske det här är ett tips värt att prova?

Jo said...

Haha, ja, jag är ju ganska ny på det här med trädgård fortfarande och visste inte riktigt förrän vi köpte huset hur kirskål ser ut. Nu vet jag -med besked!
Jg har tur ute i rucklet, för där växer ingen kirskål, men där finns det iofs revsuga istället. Inte heller så kul! Varning för den!