Sunday, August 21, 2011

Bagaregården


Jag bor i min mammas lägenhet vid Redbergsplatsen nu över helgen, och promenerar runt i det fantastiska Bagaregården. Det är mitt nr 1 bostadsområde där jag vill bo i Göteborg. När jag har några mille över för en lägenhet så...

Lägenheterna på bilderna är en av de absolut finaste som är till salu i Bagaregården just nu. Här kan man läsa mer om man vill. Jag kommer dock tycka väldigt illa om den personen som köper den för JAG vill bo i den!

Helst vill jag bo i hyresrätt i Bagaregården, men det är ju rätt svårt att få tag på en. Några tusen sökande per lägenhet sisådär. Förbannar hela systemet, varför ska det vara så svårt att få bo där man vill när man inte är snorrik eller har massa kontakter? Hörde på nyheterna att i Stockholm skulle det behövas 8000 lägenheter, förra året byggdes 64! Göteborg är väl inte riktigt lika illa, men nästan. Jag är glad att jag överhuvudtaget har en lägenhet, och jag längtar efter att få flytta in i den. Även om jag önskar att den låg i Bagaregården då...

5 comments:

blommigt said...

Klart det är finaste området! Bor själv vid Redbergsplatsen och går på promenerar och suktar efter de små fina villorna runt Härlanda fängelse! /Anna :)

Chris B said...

Det är bra med mammor ibland.
om jag hade flyttat tillbaka
till Göteborg,helt klart runt
Redbergsplatsen, nära till
garnet,trevlig söndagkväll i
Götet.

Jo said...

Jag kanske kan trösta dig med att alla lägenheter i Bagaregården inte alls är så mysiga som man tror. Jag trivdes inte ALLS i vår lägenhet, fastän den egentligen hade alla saker som är "jag" (t ex vinklar o vrår, landshövdingehus osv). Tyvärr var (är) det VÄLDIGT lyhört i dessa hus och gårdarna är ofta uppdelade i flera små bostadsrättsföreningar med staket mellan. Poseidon som äger rätt många hus är en rätt kass hyresvärd och underhåller inte sina hus så bra..

Men jag håller med dig om att det är ett charmigt område. Lunden är också väldigt mysigt, jag har i stort sett bott alla mina 15 år i Gbg i de områdena. Jag fick min första lgh där genom att ringa värdarna/ägarna direkt (hittade dem via fastighetsmatrikeln) efter att ha sett de lediga lägenheterna på Boplats. Testa det, vetja. Jag lyckades!
(Synd att jag inte visste att du ville ha lgh där, då hade du ju kunnat ta över min ;) )

Clara said...

Jo: Oj vilken bra kommentar! Fast lite orolig blir jag ju, lyhört vill man ju inte ha det! Exakt hur lyhört är det? Vi har faktiskt börjat fundera på att köpa en, tråkigt då att köpa en och sen inte vara nöjd. Fast den risken får man väl alltid ta gissar jag.

Lunden är väldigt fint också, men backigt. Annars gillar jag den typen av hus, de är lite "rejälare" än de ack så söta landshövdingehusen.

Jo said...

Hej igen :) Landshövdningehus har ju träbjälklag/stomme och det är väldigt lyhört. Kanske inte så onormalt mycket röster vägg-vägg, men def golv/tak. Vi hade ju en liten flicka på tre år ungefär som sprang omkring i lägenheten ovanpå (hon döptes till elefantungen). Ljuden och vibrationerna fortplantade sig så att gjutjärnsljusstaken på fönsterbänken svajade när hon sprang förbi. På riktigt. Och om man hade migrän och la sig i sängen hjälpte det inte med öronproppar eftersom ljudet gick ner i golvet och upp i möblerna... Ingen jättebra stomme mao.
Jag har aldrig någonsin tidigare stört mig på grannar, men att bo i mitten av ett landshövdingehus blev en pina! :( Och de är jättefina, husen. Men som sagt, lyhörda och ofta eftersatta. Om man inte köper då, för då är standarden förhoppningsvis bättre. :)

Köp en lgh på tredje våningen och håll tummarna för att grannen bredvid inte är en partyprisse, så löser du ljudproblemet ;)
(Jag kan även meddela att hela huset vibrerade av spårvagnar och lastbilar, så köp ingen lgh nära Ånäsvägen...)
Jag hoppas att jag inte skrämmer dig för mycket. Älskar ni området så gör ni ju :)