Tuesday, August 16, 2011

Fästmannen på besök!

Dag 223
Andreas kom hit i fredags!

Vi lånade mammas lägenhet vid Redbergsplatsen över helgen (nog för att jag älskar min mamma, men tre personer i kolonistugan blir rätt trångt och det är rätt gött att få lite tid själv med Andreas).
Parken bakom Redbergsplatsen är ett sånt där gömt men ack så vackert ställe i Göteborg.
Dag 224
Vi tog massa promenader i Bagaregården, Strömmensberg och Kålltorp för att planera vart vi vill bo i framtiden. Vid Härlanda Kyrka ligger en gammal kyrkoruin, tror att det är Göteborgs äldsta faktiskt! Fint ställe att gifta sig på tänker jag... fast det dröjer ett bra tag.

Dag 225
Jag gillar kyrkogårdar, tycker att de är vackra och lugna platser. Östa Kyrkogården i Göteborg är helt gigantisk och har massa fina gamla gravar, den ena större än den andra. En är till och med klädd med guldmosaik på insidan! Flott ska're va för di döda!

En grav jag alltid letar efter men aldrig hittar till igen är systrarna Prima och Sekundas grav (ja, de heter så!). Någon som råkar veta vart den är? Om jag minns rätt ska den vara i närheten av Charles Felix Lindbergs stora gravsten.

Dag 226
Vi gick och såg Oskar Linnros på Liseberg. Han var bra, och jag gillar alltid när de har med sig en stor orkester på scen! Oskar hade med sig en hel musikklass från Hvitfeldska gymnasiet.
Dag 227
Andreas var tvungen att jobba lite. Men en helt ok plats att jobba på tycker jag! (Det är alltså i min mammas lägenhet han sitter).

Idag åker Andreas, och jag är såhär glad över det. Nu dröjer det en månad tills vi ses igen.

4 comments:

Karin said...

Det stod om kyrkoruinen i Härlanda i GP för någon vecka sedan. Den revs på 15- eller 1600-talet (om jag minns rätt) för att förhindra att fienden intog den. Så nog är den gammal alltid.

//Karin

ylva said...

Trist att kärleken åker...men det blir destå bättre när han kommer tilbaka igen:) Du får sticka och stå ut.

Thepas said...

Nu när du är i Göteborg igen vill jag gärna tipsa om en stor loppis/fest som kommer att hållas i Gamlestaden. Gamlestadsgalej heter tillställningen och går av stapeln söndagen den 28 augusti. Det finns mer information på gamlestadsgalej.blogspot.com

Superfin babykofta förresten, jag har det mönstret i min Ravelry-kö!

Sanna said...

Den andra bilden på Andreas var skitfin!