Monday, September 5, 2011

Garnshopping!

Ja jäklar i min lilla låda vad möe garn jag har köpt! Det här är nog rekord för mig i antal nystan köpta på en och samma gång. 15 stycken nystan av Järbo soft cotton som ska bli en Beatnik, provlappen har jag redan bloggat om här.

När jag ändå var på Tummelisa kunde jag bara inte låta bli att köpa tre nystan Onion som är en blandning av merinoull och bomull. Underbart! Från början tänkte jag att det skulle bli ett babyplagg, men jag tror inte att någon av de blivande föräldrarna kan tänka sig att handtvätta plagg så nu funderar jag på att köpa några fler nystan och göra en tröja till mig själv istället... Det finns så mycket jag vill sticka och så lite sticktid!

8 comments:

Händer på Haga said...

Härligt, visst blir man lite lycklig när man har köpt nytt garn!

Tyg och otyg said...

Beatnik är så fin, ska bli roligt att se hur den blir! Det andra garnet ser väldigt fint ut (jag älskar ju den färgen) och ull-bomullsblandning tycker jag själv är väldigt användbart, lagom varmt och så.
När det gäller bebiskläder och handtvätt har jag resonerat ungefär som du (eller rättare sagt, jag vill inte riskera att ett plagg som jag lagt ner en massa arbete på råkar bli maskintvättat av nån som inte vet bättre/tänker sig för) så jag kör superwash only när det är till barn. Eller bomull, då. :)

Denice said...

Jag är verkligen, verkligen sugen på att sticka den tröjan, så kanske måste jag prova den framöver. Jag har en dockfamilj att sticka först bara, och lite andra småsaker, sen så! Vet du hur den är i storlekarna?

Julia said...

Väldigt fin färg på ull/bomullsgarnet! :-) Vilket garnhav!

Clara said...

Denice: Jag har ingen aning om hur storlekarna är! Men det finns en måttabell och så mäter man på sig själv, det brukar fungera bättre än xs s m osv.

Ingrid said...

Finfin blogg du har, blir inspirerad! Tänkte sätta igång med en bebisfilt av mormorsrutor, så här i lagom god tid innan min väns bebis kommer (om sex månader...). Har du några garntips till det? Är det kanske bomull som gäller... hm, och har du tips på billig garnbutik i Gbg när man inte ska ha något extravagant garn, utan typ en stor mäng av något enkelt bomullsgarn?

Wilda said...

Superbra att läsa lite garnkärlek. Vågade mig på att beställa Sublime Cashmere Merino Silk DK via nätet efter att du (har iaf för mig att det var du!) skrivit gott om det och det visade ju sig såklart att vara ett lyckoköp :) Tack för en inspirerande blogg!

Gunilla said...

Har precis hittat din blogg och blir så inspirerad! Jag håller med dig om att det finns så mycket man vill sticka men för lite sticktid.

Visst är det härligt när man hittar ett garn som man bara känner att det här måste jag ha! Sedan att få fundera ut vad man ska sticka är ju liksom grädden på moset. Lycka till!