Sunday, November 13, 2011

Favoriter

Jag har fått en utmärkelse/pris från Johanna som har den asbra bloggen Säg ifrån om jag har sagt det här förut. Känner mig mycket hedrad! Ska svara på frågor och sedan skicka den vidare till bloggare jag gillar.

Varför började du blogga?
När jag slutade på Stenebyskolan (våren 2007) så saknade jag det där dagliga hantverkssnacket, jag hade ingen i min omgivning att diskutera hantverk med. Jag läste några av de stickbloggar som fanns då, t.ex. Dödergök och Ilsefin, och bestämde mig för att starta en själv.

Vilka bloggar följer du?
Jag läser många bloggar! Kanske runt 150 stycken? Både hantverksbloggar, inredningsbloggar och ett helt gäng med andra. Hantverksbloggarna finns i min länklista till höger, de andra är inte direkt hemliga men om alla skulle ligga där så skulle det vara helt tjockt. Så de finns bara i min rss. Jag läser alla bloggar via google reader, tycker att det är det smidigaste sättet att läsa på.

Favoritfilm?
Denna kluriga fråga som får min hjärna att bli helt blank! Den film jag sett flest gånger är helt klart Sagan om ringen (jo, jag är ju nörd, lärde mig quenya och såna saker när jag var yngre). En annan film jag sett väldigt många gånger är Äppelkriget, den har varit en stående favorit sen jag var ca 5 år gammal. Annars gillar jag de flesta filmer, utom kanske amerikanska romantiska komedier som jag lätt får kväljningar samt ångest av.

Vilka länder drömmer du om att besöka?
Island och Japan står högt upp på vill-resa-till-listan. Och Argentina där min mormor bor, och Bolivia där Andreas har en massa släktingar (han är halv-Bolivian). Jag och Andreas har faktiskt en lång lista på ställen vi vill åka till, den sitter på kylen i Madrid.

Jag vill ge skicka vidare till Dödergök, Ilsefin, PetraO och Stickfrossa för att ni var mina första idoler inom stickbloggning!

No comments: