Saturday, December 10, 2011

Krympplast

För ett tag sen pysslade jag och några kompisar med krympplast, något som var helt nytt för mig. Så himla roligt och enkelt alltså! Det är bara att rita vad man vill på den matta sidan av krympplasten, klippa ut med vanlig sax eller skära med skalpell och så in i ugnen i några minuter och så har man smycken sen!

Det här var vad jag pysslade ihop. Nåt att tänka på till nästa gång (för det blir det definitivt) är att hålen man gör för kedjor och sånt måste vara stora. Det krymper REJÄLT. Så allt går inte att använda till det jag tänkt, men vad gör väl det. Det kan vara kul att pyssla utan resultat någon gång ibland också, nyttigt för en person som mig som alltid är van att prestera.

13 comments:

metamorphosis said...

Vilka söta!!
Håller helt med dig också - krympplats är skitkul att pyssla med!

silveropulver said...

Gud vad fint! Gillar dina teckningar skarpt :) Måste testa själv nån gång, tack för tipset!

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

Vilka söta gubbar! Hur tjockt blir materialet efter krympningen? Skulle man kunna göra knappar av det?

Clara said...

Anna: det blir ganska tjockt, jag skulle säga att det är tjockt nog för knappar. Har dock ingen aning om hur det håller i tvätt, så man kanske bör handtvätta plagget i så fall? Men mycket bra idé, jag vill absolut testa att göra knappar i krympplast!

Manduzana stickar said...

På mitt sommarjobb i somras gjorde vi vindspel av krympplast med barnen. Jätteroligt :)

Emmas dagar said...

Så fina!
Jag vet att jag pysslat med liknande när jag var barn. Vart finns sånt att få tag i?

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

Om man har turen att ha en tandläkarborr borde man kunna göra hål i dem i alla fall. Handtvätt är säkert lämpligt, men det brukar det bli med stickade plagg i alla fall!

Anna said...

Det finns små borrar, tror de kallas hobbyborr. Pyttesmå borr och själva borren lite större än en elektrisk tandborste. Tror jag köpte en på Claes Ohlsson eller möjligen hobbex för några år sedan. Borde funka perfekt och var inte dyr.

Janette Millbom said...

Åh finns sådant fortfarande??? Var köper man det?

riotyarn said...

Vilket roligt pyssel!

keramikern på kullen said...

Vilken toppen grej, och mest som du själv säger, ett icke presterande hobbyarbete!! I like!!

ARGA STICKAREN said...

Men vad har du använt för pennor?

Clara said...

Jag vet faktiskt inte var man köper det, för det var inte jag som hade med mig det, men en gissning är pysselaffär typ Panduro?

Kamilla: Vi använde helt vanliga färgpennor, såna man vässar som är i färg. De är inte heller mina, därför har jag ingen info om det heller...