Thursday, January 26, 2012

Det tar sig!

Kolla det tar sig! Jag har fortfarande inget riktigt flyt, det ligger papper med olika förklaringar i en stor cirkel runt mig som jag måste kolla på hela tiden, men det är ROLIGT! Det var längesen jag stickade på en sådan här stor utmaning, och jag älskar det. Framförallt eftersom livet just nu känns lite grått, jag går bara och väntar på att Andreas ska flytta hem från Madrid (mindre än en vecka kvar nu!) så att vi kan flytta in i nya lägenheten (mindre än två veckor kvar nu!). Då är det perfekt med en stickning som jag måste fokusera totalt på.

Mönstret är Beatnik från Knitty och garnet är järbo soft cotton.

17 comments:

Ingrid said...

Hej Clara, vilka fina saker du stickar! jag håller på med mormorsrutor, och har sett att många blockar virkningar och stickningar på såna där "skumgummipusselbitar". Men var sjutton hittar man såna, vet du? jag har ingen aning vad jag ska googla på ens....: )

•lotta på solrum• said...

den är så snygg! verkar rolig att sticka eftersom det inte är samma hela tiden.

Sunna said...

men wow, kan inte säga annat

sanna said...

Den kommer bli jätte fin på dig.

Ett nystan.. said...

Fiiiin den blir din Beatnik. Förstår att det är lite räknande med alla de flätorna.

Ett svar till Ingrid.. Pusselbitarna finns att köpa på Biltema, 74.90:- http://www.biltema.se/sv/Fritid/Lek-och-hobby/Inomhus/Spel-och-pussel/Hoppa-hage-matta-47686/

Clara said...

Ett nystan: tack för svaret! Precis som Ingrid har jag tänkt köpa sådan länge, men inte kommit mig för.

Tack för alla fina kommentarer!

Sofia said...

Efter ett tag kommer flätorna kännas logiska och det blir lättare att komma ihåg. Eller, jag fick sticka om bakstycket så jag fick ju öva en hel del och kunde det nästan utantill... Har du färgkodat mönstret? Det gör det enklare att hitta och komma ihåg.

Knitting Emma said...

Sjukt snyggt, Clara! Är du nöjd med garnvalet? Om du är det, kommer jag nog välja samma när det beger sig för mig att sticka min Beatnik.

Jag vill minnas att det ska finnas ett färgkodat mönster på knitty eller ravelry för Beatnik. Lyckades själv skriva ut det i svart-vitt :P . På't igen!

Majstess said...

Jättejättefint!! Vilket häftigt mönster det är!

Manduzana stickar said...

Den kommer att bli toksnygg!

emma said...

Wow, den kommer bli helt grym!

Ingrid said...

@Ett Nystan: Åh, tack för svar med länk och allt! Jag har hela tiden trott att de var något slags stick- eller virktillbehör, men det är alltså någon med kreativ hjärna som kommit på ett annat användningsområde för denna Hoppa hage-matta ;)

PetraO said...

Den ser ut att bli hur fin som helst! Jag håller själv på med en flätstickad kofta just nu och det är seeeegt men roligt! Kram

Louise said...

Vad fint det blir!

Dödergök said...

Oj vad fint! Jag vill sticka en beatnik till min syster, ska bara övertala henne om att hon vill ha en först. :)

Matilda said...

Du hittar mattor på leksaksaffärer! På småbarnsavdelningen oftast!

Clara said...

Emma: ja, än så länge är jag jättenöjd med garnet! Jag ville verkligen sticka i bomull, och tyvärr är det ju inte lika följsamt som ull, men den smällen var jag beredd på.

Det färgkodade diagramet som finns till Beatnik är jättebra, utan det hade jag aldrig klarat mig!