Friday, January 13, 2012

I mina nya kvarter

Jag har varit ledig idag och tillbringat en del av dagen med att måla i nya lägenheten. Det här är utsikten från mitt köksfönster, jag gillar verkligen huset mittemot!

Kvarteren här är så fina, helt i min smak. Gissar att de flesta av husen är byggda på 40-talet, ett av mina favoritårtionden när det kommer till arkitektur.

Även om en del hus behöver lite upprustning så är de fina i botten. Jag hoppas verkligen balkongräckena får vara kvar om det här huset renoveras!

Fint!

Många av husen har gamla portar. Och så råkade det stå en fin cykel framför just den här porten.

Jag gillar att flera av husen är målade såhär!

Här kommer jag att trivas. För er som undrar så ska jag flytta till Kvillebäcken, lite ovanför Långängen. Om tre veckor går flyttlasset!

4 comments:

Anonymous said...

Det är så fint, håller med om att dessa hus är arkitektoniska pärlor, kanske är det göteborgarnostalgiskt men mormorochmorfar bodde i ett sånt hus, alltså är de bara mysiga. När jag blir mormor ska jag bo i ett sånt hus igen, nu gäller praktiskt radhusliv i förorten!

Hoppas ni ska trivas riktigt bra.

Liisa said...

Aha då vet hjag! Jag trodde först att det var uppe i Lundby. Och jag trodde också att det var Bjurslättsskolan i bakgrunden på första kortet (inte Lundby iofs). Jag är uppvuxen på Blackevägen. Härliga tider! /Liisa

Clara said...

Liisa: jo, men visst är det Bjurslättsskolan! Jag tror att min gata hör till Lundby, iaf stadsdelsnämden... alltid svårt det där, vilket kvarter som man exakt tillhör.

Madeleine said...

Husen är från 50-talet! :) Hoppas du ska trivas i området, det gjorde vi!