Friday, April 13, 2012

Den där framtiden

Jag går ut skolan till våren. Tar examen. Och än så länge finns inget jobb i sikte, så nu sitter jag här och skriver och skriver, ansökning efter ansökning. Så tröstlöst det är! Hej ångest, det var ett tag sen sist.

Jag är utbildad Butikskommunikatör, och det vill jag ju gärna jobba som, men allra helst i kombination med hantverk. Att jobba med hantverk är min dröm, men jag vet inte riktigt på vilket sätt jag vill jobba med hantverk. Garnaffär såklart, det vore väldigt roligt. Eller på något annat sätt som jag ännu inte känner till. Är det någon av er som vet något? Antingen jobb eller framtida utbildning, jag behöver tips!

6 comments:

Pakawe said...

Du får starta en egen butik helt enkelt :)

Clara said...

Ja det hade varit roligt! Tyvärr tror jag att man behöver lite mer startkapital än typ några hundra på kontot...

Anne said...

Många garnaffärer är ju ganska små, och jag vet inte exakt vad en butikskommunikatör gör, men finns det nån poäng i att typ frilansa/jobba mot flera småbutiker? Okej att många som driver garnbutik är kreativa personer, men det betyder ju inte att de lyckas nå ut till kunderna (Hannas garn vid axel dahlströms torg är ett typexempel, fantastiska garner men vet folk att den finns..?). Sen kanske inte alla har ambitionen heller, kanske är de nöjda med att gå runt. Men man kanske kunde kolla runt lite och höra vad butikerna säger?

(Hej! Jag är en långtida lurker som inte kommit mig för med att säga nåt förrän nu... Gillar din blogg hemskt mycket och ville försöka bidra med pepp, för yay! Examen! Grymma du! :D)

Clara said...

Anne: Tack för peppen! Det är ju faktiskt en idé, att starta eget och specialisera sig mot garnbutiker!

Annars kan jag absolut tänka mig att jobba som något annat än butikskommunikatör också, bara jag får jobba med garn och hantverk.

Elin Danielsson said...

Du ska få höra alla mina åsikter på måndag, men ja, den utbildningen som jag går är mycket inriktad på just projekt, företagstänkande och entreprenörskap. Tror det är en bra kombo om du vill starta eget, speciellt inom slöjd.

Linda said...

En liten notering jag gjort är att några av tjejerna på Strikk varit väldigt gravida på sistonde...Slängt in ett "hej jag finns" där? :)