Monday, April 23, 2012

Elva frågor till

För några dagar sedan svarade jag på 11 frågor från Fröken C och nu fortsätter jag med Ulrikas. Jag har för lite tid just nu för att hitta på egna tyvärr, men jag tycker att alla som känner sig manade ska svara!

1. Om pengar inte vore ett hinder, hur skulle du vilja bo då?
I en by på landet där alla mina vänner också bodde. Tillsammans skulle vi ha får, höns och odlingar, och leva ett kollektiv-bullerby-fast modernt liv. Jag skulle ha en gårdsbutik där jag sålde garn och annat hantverk. Designa stickmönster. Och så skulle vi driva ett fik tillsammans också. Är någon på att flytta med?


2. Vilket hantverk önskar du att du behärskade till fullo?
Slöjdande i trä! Jag har egentligen inte testat så mycket sen jag slutade grundskolan, men jag och trä talar inte riktigt samma språk (än). Jag skulle gärna vilja kunna spinna också, men har inte riktigt tid att lära mig just nu.

3. Vilken person har gjort särskilt intryck på dig och varför?
Liv Strömquist. För att hennes böcker är bäst. Det ger mig hopp om världen. Sen ger alla som vågar satsa på det de brinner för utan att göra det för pengarnas skull mina idoler.

4. Om du kunde få åka tillbaka i tiden, till vilken tid skulle du återvända och varför?
Jag är definitivt gjord för dessa dar. Det finns ingen tid jag skulle vilja leva i förutom nutiden, jag skulle bli galen av all sexism, rasism och inskränkthet. Däremot skulle jag gärna leva i en tid med mer framtidshopp, som t.ex. 60-talet hade när det faktiskt satsades och byggdes för framtiden istället för att bara dra ner på allt som idag. Eller ännu längre tillbaka när det var kvalitet och inte kvantitet som var ledorden!

5. Hur länge har du umgåtts med din äldsta vän? Alltså, äldsta som i känt längst.
Först tänkte jag skriva "inte särskilt länge" men sen insåg jag att det börjar faktiskt bli länge! Jag umgås inte med någon från innan gymnasiet, jag var utanför när jag gick i grundskolan och hade inga vänner. Mina nuvarande äldsta vänner är från gymnasiet, dvs snart nio år sedan! Vi träffas inte lika ofta som förr, men de kommer alltid finnas där och det känns skönt.
Bilden är tagen för sju-åtta år sedan, när vi var utklädda till Pirater.

6. Vilket är det största big no-no, enligt dig?
Att medvetet svika någon eller något.

7. När du träffar en ny person, hur presenterar du dig om du bara har ungefär en minut på dig?
Alltså, i verkligenheten skulle jag förmodligen vara helt tyst eftersom jag är rätt blyg. Men annars skulle

8. Hur tror du att Victoria och Daniel har det inrett hemma på Haga?
Rolig fråga! De har såklart tagit hjälp av en inredare, men deras egna smak är ändå det som bestämmer. Jag tror att de har det ljust, romantiskt och blommigt med mycket textilier. Laura Ashley fast uppblandat med mer klassisk svensk formgivning av Carl Malmsten och Svenskt Tenn. Allt är dyrt såklart! De har självklart ett gym i källaren.

9. Är du en lyssnare eller talare?
Både och. När jag inte drabbas av akut blyghet kan jag verkligen snacka för mig, jag är bra på retorik. Jag vill också tro att jag är en bra lyssnare.

10. Finns det något klädesplagg som du på allvar tänker att du aldrig kommer att bära?
Haha, jag kommer ju garanterat bära det plagg jag skriver någon gång bara för att jag skriver det! Men jag har oerhört svårt att se mig själv i spetsiga skor med en liten liten smal klack.

11. Vad gör du om du får två timmar över?
Jag har ganska ofta två timmar över. Då kollar jag på dålig tv och
stickar, det är det bästa jag vet!

4 comments:

Jenny said...

Åh, dessa frågor känner jag för att svara på :)

Ulrika said...

Jenny! Gör't!
Kul att du svarade Clara! Jag har läst i en skvallerblaska att Madde har inrett Viktorias och Daniels hem. Jag blev ännu mer nyfiken efter det...

Manduzana stickar said...

Jag flyttar gärna med i ditt bullerby-kollektiv! Det låter väldigt mysigt :)

Karin said...

den där byn låter precis som byn som jag, pojkvän och kompis pratar om (måste bara övertyga kompisens pojkvän om att det är rätt...) en dag så :)