Wednesday, April 18, 2012

Elva frågor

Både Fröken C och Ulrika har skickat 11 frågor var till mig, tack! Det livade verkligen upp min just nu rätt trista vardag! Jag börjar med att svara på Fröken Cs frågor och fortsätter sedan med Ulrikas. Jag ska även hitta på 11 nya frågor och skicka vidare, men det väntar jag lite med.

1. Om du skulle få utveckla valfri extra kroppsdel, vilken skulle det vara?
Klassiskt svar, men vingar! Flyga alltså, det vore något. Eller gälar, för att kunna andas under vattnet.

2. Ange den konstigaste dröm du kan minnas.
Det är väldigt tråkigt, men jag minns nästan aldrig vad jag drömmer. Och om jag kommer ihåg så drömmer jag bara vardagliga saker som att jag handlar/träffar en kompis/äter frukost m.m. Mycket ospännande!

3. Du är tvungen att leva resten av ditt liv enbart tillsammans med en djurart, alltså joina deras flock/stim/habitat, vilken skulle du välja och varför?
Surikater! Jag älskar surikater, och så gillar jag att de är flockdjur och delar på olika uppgifter som behöver göras. Det tilltalar mig, jag gillar kollektiv.

4. Vilken är din alla tiders bästa lärare?
Min galet engagerade kulturkunskapslärare på gymnasiet. Hon såg till att vi gick på museum, teater, opera m.m. säkert en gång i veckan! Och så bytte hon ut ordet kulturtant mot kulturbärare, det tycker jag låter bra. Fast jag gillar ordet kulturtant också, jag ska bli kulturtant när jag blir stor. Eller innan jag blir stor för all del.

5. Ett land du måste besöka innan du dör.
ETT land? Jag har en lång lista! Men Island är nog nummer ett, precis som Dödergök svarade såg jag. Innan jag dör måste jag få se norrsken också.

6. Har du slagit någon nån gång och varför?
Nej, aldrig slagit (jo kanske min lillasyster då) men en gång hällde jag en tallrik mat över en tjej i skolmatsalen. Anledningen? Den minns jag rätt vagt, men jag var utanför som barn och jag gissar att hon retade mig. Hennes min minns jag däremot fortfarande mycket tydligt! Och jag ångrar mig icke!

7. En låt du vill dansa till en försommarnatt
Någon av Säkerts mer uppåt låtar. Eller Countdown med Beyoncé! Jag har en crush på henne.

8. Motivera vad som är lagom antal språk att kunna tala hyffsat.
Jag är själv långt ifrån språkbegåvad, ska jag lära mig ett språk så måste jag _verkligen_ anstränga mig. Min spanska är t.ex. långt ifrån vad den borde vara, trots att jag bott i Madrid. Så två språk tycker jag väl är viktigast, sitt modersmål och engelska. Språk utöver det är bra såklart men det går att klara sig utan!

9. Den här frågan skulle jag stå på barrikaderna för:
Jag står på barrikaderna i genusfrågor och miljöfrågor. När jag var yngre stod jag på barrikaderna för socialism, jag är fortfarande socialist men står inte längre på barrikaderna. Viker mig ALDRIG i frågor om aborträtt och människors lika värde. En fråga jag gärna skulle engagera mig mer i är asylrätt, tycker att Sverige för en omänsklig flyktingpolitik.

10. Ett namn dina barn aldrig skulle få.
Känsligt fråga! Här kan en råka trampa folk på tårna... men jag är inte speciellt förtjust i namn som låter väldigt tjusiga och långa, som Madeleine, Therese, Desirée, Eleonora m.m.
Jag tycker också att det är bra att tänka lite extra på vad namnet betyder på engelska också, så namn som Gun, Jerker, Dick m.m. går bort.
11. Vilken egenskap hos dig själv är du ruskigt stolt över?
Att jag kan känna stora känslor. Just nu innebär det att jag känner den mycket stora känslan hopplöshet (i och med tröstlöst jobbsökande) men jag skulle aldrig vilja känna mindre! Då skulle jag ju inte kunna känna så mycket glädje som jag gör ibland!

Bildkälla: google images.... utom bilden på mig när jag nyser, den har jag tagit själv.

1 comment:

Dödergök said...

Roligt att läsa dina svar och lära sig någonting nytt om dig. :)