Saturday, September 22, 2012

Inget mer trasselJag tröttnade på att ständigt behöva trassla upp mina hörlurssladdar och stickade in dem i garn istället. Det är något jag sett på flera håll, både på nätet och i verkligheten, och det funkar precis så fint som det verkat!

Tekniken är enkel, en vanlig I-cord med 3-4m (jag hade 3m men det var kanske i minsta laget, sladden skymtar igenom ibland). Sen stickas i-corden runt sladden hela vägen. Lätt som en plätt! 

Jag hade 3mm stickor och använde lite restgarn av Colinette jitterbug, men det måste ju funka med nästan vilket garn som helst så länge det inte är för tjockt. 

9 comments:

Sara said...

Visst är det fantastiskt? Just nu stickar jag in min sladd till datormusen då jag ofta bara slänger ned alla sladdar i datorväskan.

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

Det är verkligen världens bästa grej, och snyggt dessutom!

annasaviga said...

Har faktist inte sett detta förut, men det var ju himla smart! Har inte heller stickat I-cord, men det kan ju inte vara allt för krångligt. Måste provas!

Wallinskaya said...

Kan inte en stickad snodd trassla sig alls?

Manduzana stickar said...

Så fiffigt :)

Clara said...

Wallinskaya: jo klart den kan trassla sig lite, men inte en bråkdel så mycket som en vanlig sladd. En tjockare mer orörlig sladd (som den blir som stickad) är ju också mycket lättare att trassla upp :)

charlotte said...

så smart, skall genast fixa en grön till min gröna ipod... tack för tipset! :)
jo, just det: man blir så glad av alla gula garnfoton, härlig färg!

Evfa/Nystverket said...

Plus att man får ha hörlurarna för sig själv eftersom barnen tycker de är skämmiga!

Sara-Maria said...

Wow vad fint! Jag har virkat in mina hörlurar men i en snarlig färg! Sjukt snyggt och praktiskt! :)