Thursday, October 11, 2012

Barnvagnstips?

Det här med barnvagn alltså, vilken djungel! Jag har alltid tänkt att jag vill ha en snygg gammal barnvagn från 60-70-talet, men så har jag insett att de inte är så praktiska just för oss. Dels för att jag är 152cm och min kille ca 30cm längre (en barnvagn som har reglerbart handtag är alltså det enda lämpliga) och för att de tar en del plats på spårvagnar bussar.

Vi har rätt höga krav har jag insett: liten och smidig så att den funkar bra i kollektivtrafiken men ska ändå gå att köra på långa promenader (dock ej terräng, jag tänker att då har en väl bärsele?) och även i snö och slask. Hittills har vi hittat en enda vagn som stämmer in på kraven, en Trille viper 4s. Bäst i test i råd och rön och både min och Andreas favorit i affären. Den är dock så ny att den än så länge inte hamnat på blocket, där vi helst skulle köpa en vagn. Men inte så dyr att det är helt uteslutet att köpa en ny om vi verkligen vill ha den. Särskilt som vi tänker att det kanske blir fler barn i framtiden (dvs om jag lyckas förtränga den här graviditeten).

Men jag skulle så gärna vilja ha råd från er! Jag vet att ni är flera som har barn, hur har ni tänkt kring barnvagnar? Jag tycker det är en djungel, och just försäljare av barnvagnar litar jag inte riktigt på. Teleskophandtag eller knäled? Fasta hjul eller rörliga framhjul? Tre hjul går bort för vår del, likaså vagnar där chassit inte går att vända. Är det värt att köpa en ny (nu snackar jag ca 6000kr och inte typ 11-12000 som vissa barnvagnar kostar)?

30 comments:

Sanna T Sköld said...

Clara, detta med barnvagn är en hel djungel. Nu var det ett tag sedan vi köpte barnvagn och då var det till tvillingar. Rådet jag fick då var att man lika bra kunde köpa en sittvagn med en insats där de kunde ligga tills de började sitta upp istället för att köpa en liggavagn först och sedan en sittvagn. Denna hade vi länge. För att kunna gå i snömodd är det bar med ganska stora stadiga hjul.
Inte vet jag om du blev klokare på detta precis. Ha det gott och ut och prova olika vagnar. Det är nog enda sättet. Vi hade knäledshandtag eftersom min man är bra mycket längre än mig.

Renée said...

När min flicka föddes för 12 år sedan så hade jag en blocket-barnvagn. Inget jag ångrar, den var ful och inte den allra bästa men å andra sidan så tyckte jag att jag använde den för sällan för att betala en halv förmögenhet för den! Jag hade hund och gick mest av alla i hela sdamhället och jag hade den sämsta vagnen!
jag tycker att det är hutlösa pengar man får betala och vi hade inte dom pengarna då.
Bärsele hade jag oxå men Emmy hade kolik och ville helst bara bli buren! Det är en djungel, hoppas du hittat rätt!

by Li said...

Jeg fikk en vinterunge, født i januar, og valgte emmaljunga city cross. Den vært på markedet en stund, så du vil kunne kjøpe brukt.
Er veldig fornøyd med den! Lett å manøvrere seg rundt, du kommer deg lett inn på bussen og kan til og med kjøre rulletrapp med den! :D
Du kan justere slik at den passer både til deg og din mann.

Clara said...

Sanna T Sköld: Ja, en kombi eller duovagn är absolut det vi ska köpa, men det verkar nästan alla vagnar på marknaden vara i dagens läge.

Renée: Ja det är verkligen hutlösa pengar! Blocket is the shit nästan jämt tycker jag!

By Li: vad roligt att du tipsar om och varit nöjd med just den, för den är vårt alternativ nr2 :)

Kamilla said...

Jag har inte några barm men rätt stor erfarenhet om barnvagnar eftersom mitt tidigare yrkesliv bestod av förskola och au-pair ;D
Vid mycket snö är det bra att ha en med rejäla och bra hjul, men dessa vagnar som passar bra här uppe i norr brukar dock inte vara så smidiga att ha med i kollektivtrafik så som spårvagnar eftersom det också är rejäla vagnar.
Familjen jag bodde hos i Wien hade en Bugaboo Cameleon, vilket i och för sig är svindyra vagnar men det var sjukt smidigt med en så liten och behändig men ändå bra vagn när det gällde att ta sig fram i stan, men att gå de 4 dagar det var snömodd var ingen höjdare alls, hjulen är inte gjorda för ett sådant.
Men det är bra med en vagn som har både ligg och sittdel = man kan ha vagnen lägre

Men jag har hört att BRIOs vagnar ska vara bra och hålla bra!

När jag skaffar barn kommer nog Chariot vara ett märke som kommer att stå högt i kurs hemma eftersom man kan både ha den som cykelkärra, joggingvagn när man åker skidor! (men det kommer ju garanterat vara en "riktig" vagn när bebisen är liten)

Ilsefin said...

Ja, som Sanna säger - det är verkligen en djungel det här med barnvagn. Vi bor i ett litet samhälle och går mycket på grusväg och ville därför ha en stadig vagn med bra fjädring (valde till slut en Brio Happy med fyra fasta lufthjul). I början använde vi vagnen jättemycket, numer (dottern är 5 månader) kör vi mycket med bärsele även om vagnen används en del också. Vi valde en vagn med separat liggdel och sittdel, istället för en kombivagn med sittdel+lift. Eftersom vår tjej är en vår/sommarbebis ville vi ha en rymlig liggdel där det blev lite luftcirkulation och svalka. Samt att den då kunde fungera som gästsäng när vi hälsade på hos sälkt och vänner vilket vi visste att vi skulle göra mycket under sommaren. Eftersom er bebis är en vinterbebis skulle jag nog satsa på en kombibvagn med den lite mer ombonade liften. En lift är också himla smidigt om man vill kunna lyfta ur barnet ur vagnen utan att riskera att väcka det (t.ex. om man bor ett par våningar upp utan hiss) eller då man ska någonstans där det är svårt att ta med sig vagnen in, t.ex. öppna förskolan, på besök hos folk etc. Försök t.ex. ta på dig skorna samtidigt som du bär ett barn med båda händerna... då verkar liften väldigt smidig för att kunna lägga ifrån sig bebisen medan man behöver händerna till annat.

Vi har också ca 30 cm längdskillnad på mig och sambon och vi har valt ett knäledshandtag, av den enkla anledningen att teleskophandtaget på den vagnmodell vi ville ha inte gick att sänka tillräckligt lågt för mig.

En annan sak att titta på är förvaringsdelen under vagnen. Den är väldigt användbar och det kan vara bra att fundera lite på hur mycket man tror att man kommer vilja kunna få in där. Det kanske inte är det mest avgörande, men kan vara värt att tänka på.

Vi köpte liggdelen (ny i orginalförpackning) billigt på tradera och chassi+sittdel på nätet. Totalt tror jag att vi betalade 5500:- för rubbet.

Jag vet att jag hittade en jättebra webbsida där man kunde klicka sig fram baserat på en massa olika frågor kombinerat med motiveringar till varför man skulle välja det ena eller det andra och till slut få fram en lista över de vagnar som passar ens önskemål, men jag googlar och googlar och kan bara inte hitta den nu. Återkommer om jag hittar den.

H said...

Vi köpte en liggvagn som vi hade ca 1.5 år och efter det en rejäl sittvagn, Emmaljunga båda två. Supernöjd med båda. Det skiljer ca 45 cm mellan mig (jag 150 cm) och barnets far och det var inget problem då liggvagnen hade knäled. Sittvagnen kändes konstigt nog bra för oss trots att den inte gick att justera. För oss var det viktigt med en riktigt korg under vagnen istället för det där tyghelvetet. Vi hade en vanlig vagn med fyra hjul som inte var rörliga, funkade utmärkt. Sittvagnen var så jättebra, stabil, slitstark och vi hade den länge då barnet både kunde sova och sitta ordentligt. Lätta att fälla ihop vilket var bra med tanke på att vi bodde så att vi behövde åka bil och ha vagnen med oss. Jag har provat diverse vagnar och tycker att vår magkänsla gjorde att vi valde klokt, begriper inte varför folk köper de där tramsiga paraplyvagnarna eller barnvagnar som ser ut som bilbarnstoler på pidestal.... Lycka till med vagninköpet och det lilla livet!

Anonymous said...

Jag köpte begagnat och en så liten vagn som möjligt -- håller med om att det är bra att ha en ordentlig korg under! Ett allmänt tips är att inte köpa på sig för mycket prylar. Känn efter vad ni verkligen behöver! Bebisen är bara bebis en mycket kort tid och växer snabbt ur det mesta -- ni behöver inte den uppsjö av prylar som marknadsförs.

Emma said...

Min första kommentar ever på din stickblogg så blir det om barnvagnar...
Jaja, jag rekomenderar iaf en liten smidig vagn, bugaboo Bee+. Är egentligen en sulky, men vi hade den från födseln med en mjuklift i. Nu är sonen 2 och den används fortfarande, syskon kommer i februari och då åker ståbrädan på och mjukliften i igen. 6000kr väl investerade anser jag. Vi bor i en liten stad och har gått mycket i alla väder.
Vid snö kan man låsa framhjulen så de inte vobblar, då tar man sig fram minst lika bra som med en tung Emmaljunga/Brio. Hade en till låns då vi var osäkra på vinterväder och vagnen, men eftersom Brion var så tung i sig blev det hugget som stucket vilken vagn vi använde de dagar vi hade snöslask. Smidgheten hos Beet vann överlägset.

Och så måste jag bara säga att jag uppskattar din blogg och har följt dig ett bra tag utan att visa mig!

Lycka till med skick- och bebisprojekt! :)

Monstermønster said...

Min lille erfaring fra to barn, er at vi har likt best de vognene der det har vært mulighet for å ha barnet sittende/liggende med ansiktet mot den voksne. Den siste sportsvogna vi hadde hadde vendtbart håndtak, sånn at den kunne kjøres begge veier, men begge barna foretrakk å sitte vendt mot oss. (Hadde en teutonia mistral med 4 hjul)

Det er forresten mye flotte vogner på bruktmarkedet, Finn.no flommer over av vogner som er lite brukt. (Regner med dere har lignende i Sverige) , sikkert fordi mange først kjøper en bagvogn, og så kjøper en sportsvogn/trille etterhvert. Og så er bæresele supert! Særlig i by, for det er utrolig dårlig tilrettelagt for å gå med vogn og rullestol - trapper overalt.

Lykke til! Redebygging er koselig!

Anonymous said...

jag har inga egna barn dock en lilla syster 19 år yngre än mig och har varit Au-pair, min syster har haft ganska många olika vagnar Au pair familjen hade en runner.
Det finns ned nackdel med rörliga hjul, när man gå på lutande mark vilket oftast är fallet så måste man hela tiden trycka vagnen upp för att den inte skall åka i sid led. Fasta hjul är å andra sidan mindre smidiga.
När vi förhoppningsvis får barn i framtiden så kommer vi att välja en med fasta hjul eftersom jag får ont i axlarna av att hela tiden styra upp en vagn när man är ute och går. Om ni planerar att låta barnet sova utomhus så kan det vara bra med en som har plats för ordentligt med kläder och är lite rejälare.
Min syster hade en billig liggvagn från blocket med fasta hjul bara att promenera med och sova i och en ny lättviks kombivagn som hon fortfarande använder (4år gammal ner benen inte orkar) som bilstolen gick att klicka i, jätte bra för shopping turen och lätta lyfta i och ut bilen, den är liten. Allt beror på hur ni planera att använda den.
Det kan också tilläggas att dom bor i ett villa område på landet 5 mil norr om Göteborg 8 km till närmaste affär och den är inte stor.

Lycka till

Anonymous said...

Några faktorer värda att fundera över:
- vikt, det skiljer mycket mellan olika vagnar
- hur mycket kommer ni lyfta vagnen?
- lufthjul eller inte? (Vi har en Emmaljunga citycross med icke-lufthjul och tycker den har varit kanon, skönt att slippa pumpa, men lufthjul sägs ju öka komforten.)
- utrymme i vagnen, ta till ordentligt säger jag som fått stora barn!
- var ska ni förvara vagnen när den inte används? Ska den stå i hallen t.ex? Eller i ett barnvagnsrum, då kanske det är extra viktigt att det är enkelt att ta loss och bära upp liggdelen.
- förvaringskorgen: satsa på en rejäl, man har med sig mer prylar än man tror... På vintern är det bra att kunna lägga jackor mm under vagnen när man går i affärer, cafeer osv. När man får andra och tredje barnet och ska hämta på dagis är det guld med en stor förvaringskorg på vagnen!
- suflett: en stor rejäl suflett underlättar mycket. Se till att det finns "vädringshål" i den för sommaren. På vår citycross har sittdelen en suflett som man kan dra ner framåt, det är en stor fördel med den vagnen!
Lycka till!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ said...

Ja, det är sannerligen en riktig djungel.

Jag känner på mig att vi har ungefär samma krav på barnvagn. Vi ville ha en vagn som var smidig med snurrhjul fram men ändå klarar lite mer än bara planmark.

Vi valde en tako jumper x, helt okej men jag stör mig på att varukorgen är svåråtkomlig nu när vi använder sittdelen.

Min drömvagn nu är kronans nya duovagn med snurrhjul fram. Tyvärr fanns inte den när vi skulle köpa vagn. Annars hade vi utan tvekan valt den. Googla så hittar du en recension av den på en barnvagnblogg. Den är så ny att den ännu inte börjat säljas nämligen.

Kerstin said...

Titta på Kronans vagnar, där får du en hel del för pengarna. Praktiska och snygga.

Anna-Karin said...

Min syster och hennes man är av samma längd som er. De köpte denna
http://vanersborgstorget.se/annons/188917/barnvagn_2009
Råkar vara till salu nu, men inte därför jag länkar, utan lätt att visa. De har varit nöjda med den, men fick köpa en syskonvagn till barn två.

Anonymous said...

Jag ser att du har fått många bra tips!
Mitt tips är att inte köpa för mörk vagn. Mörka färger absorberar värme och sol och det blir väldans varmt för bebben inne i vagnen!

Lycka till!

Anna

Anonymous said...

Ja, mye å ta stilling til!
Vi har hatt en mountain buggy, en mountain buggy swift (mindre og lettere variant) og en bugaboo bee. Har kjøpt to av tre brukt. Synes bugaboo bee var dårlig og ustabil. Bugaboo kamelon er visst mye bedre. De to andre er som traktorer i forhold og fantastiske å trille. Sønnen min er tre nå, og vogn har vært brukt daglig. Lite penger brukt per trillet kilometer, særlig om an får en god brukt vogn. Vogn og ull er de to babytingene det er verdt å bruke litt penger på, synes jeg. Men jeg har inntrykk av at de fleste blir fornøyde med vognene! Emmaljunga city cross og brio go er to firehjulinger mange venner er svært fornøyde med. Lykke til!

Ulrika said...

Trots att jag har ett litet barn själv är jag helt oinsatt i barnvagnsdjungeln. Vi har lånat min brors familjs vagn som de köpte begagnad för sex år sedan. Mellan kusin Pelle och Majlis har ett annat barn dessutom haft vagnen. Vagnen är alltså sannolikt omkring 9-10 år gammal. Ok, nu börjar den bli riktigt risig, kanske håller den inte ens Majlis vagnliv ut. Märket är Hesba, har ingen aning om hur prisklassen på det märket ligger.
Om vi får fler barn skulle jag nog satsa på en väldigt klassisk vagn, typ Emmaljunga eller Brio. Kronans vagnar tycker jag också mycket om. Det som slår mig när jag ibland rullar en mycket nyare vagn än vad vi har, är att de är så otroligt lättkörda. Vår är rätt tung men går som smort i snöigt väglag, vilket inte precis alla andra hippa vagnar i min föräldrargrupp gjorde...

Ylva said...

Hej! Först: sicken fin blogg, sicka fina grejer du gör.

Sen: När jag väntade min unge rekommenderade min syster bärsjal, så jag budade hem en på tradera i samma veva som jag köpte barnvagn. Bebin är nu fyra månader och vi har fortfarande inte känt nåt behov av att fälla upp vagnen. Jag vet, det låter flummigt, och är kanske inte för alla, men för oss har sjal varit the shit! Enkelt, mysigt, bra för anknytningen. Dessutom ergonomiskt för bärare och barn, till skillnad från t ex babybjörnselar. För tips på bäst sjal gå in på www.sjalbarn.se

Ha det gott

Madeleine said...

Oh, det låter spännande det där! Svårt, men spännande! Gubben och jag planerar att försöka få till en liten i början av nästa år, och jag längtar faktiskt efter alla de där svåra besluten! ^.^
Jag håller med dem som skriver om en kombinerad ligg/sittvagn, eller som kanske har båda insatserna så man kan byta utan att behöva köpa en helt ny vagn!

Clara said...

Tack för alla bra tips! Att vagnen ska vara vändbar och gå att använda som både sitt och liggvagn känns självklart, vår ekonomi tillåter inget annat... :)

Kamilla: Den vagnen vi spanat på liknar bugaboo cameleon, men har större framhjul som går att låsa, så att det blir lättare tex i snö. Nu har vi ju inte så mycket snö i Gbg ändå :)

Ilsefin: Brio happy tycker jag är snygg, den ser i mina ögon ut så som en vagn "ska" göra, men den är för klumpig för våra behov tyvärr. Vi har ingen bil, utan det blir mycket kollektivtrafik.

Emma: Ja, skönt att höra att låsbara hjul funkar som jag tänkt att de gör, att det är lika lätt i snö då.

Docksjo: Men bara hjulen går att låsa så borde ju problemet med lutandet att försvinna?

Viktoria: Takon ser ju ut att vara väldigt lik den vi är inne på att köpa! Vi kollade på kronans duovagn, men där gick handtaget inte att sänka ner lågt nog för mig tyvärr.

Ylva: vi har faktiskt precis köpt en bärsjal på tradera och håller på att öva oss på att knyta den! Jag gillar verkligen tanken på sjalar och ergonomiska bärselar.

Lisa said...

Hej! Tack för en fin blogg!

Tänkte bidra med två saker:
- Varning för Crescents barnvagnar! Känner två som har Crescentvagnar och vagnarna har snabbt gått sönder för båda, trots att de var nya! De är jättemissnöjda.
- Vi har en liten på 10 månader och tänkte precis som ni att bärsjal verkar bra, och köpte en (svindyr) sjal, men fick snabbt omvärdera det... Det funkade inte alls, av tre anledningar: 1) sonen kräktes ganska mycket, vilket ju många bebisar gör, och det var inte alls mysigt att gå omkring med en nerspydd bebis i en nerspydd sjal och själv ha kräk rinnande ner i urringningen... 2) det var vinter när han föddes och det var väldigt bökigt att få till det med lagom värme när vi skulle ut, jag hade ingen jacka som nådde runt oss båda och som sagt blev vi ju blöta ganska snabbt... 3) det var förvisso ergonomiskt att bära bebisen i sjalen men det var desto mindre ergonomiskt att bära skötväskan hela tiden.
Allt det här gjorde att jag kände en stor lättnad när jag gav upp idén om att bli en "sjalmamma" ;-) och lade sonen i vagnen istället. Det var faktiskt väldigt mycket enklare.
Det behöver ju inte bli lika för er såklart, men jag skulle råda er att försöka låna en sjal av nån och prova ett tag för att se om det passar er, och inte göra om vårt misstag att köpa en dyr sjal som vi sen inte kunde använda!

Clara said...

Lisa: tack för varningen om crescent!

Jag tycker också att det verkar asjobbigt att bära både bäbis + skötväska, men jag tänker att sjalen är mysig att ha inne i lägenheten och på korta promenader när inte så mycket grejer behövs. Vi har faktiskt precis köpt en sjal, men köpte en på begagnad på tradera så om det inte passar oss och bäbisen (alla bäbisar gillar inte sjal har jag förstått) så har vi iaf inte lagt dyra pengar på den. Det med kräket har jag inte tänkt på alls!

Knitarina said...

Köpte en ny Emmaljunga med ligg- och sittsats när vi fick första barnet och var jättenöjd. Lite stor att lyfta i bilen, men vi klarade oss hela barnvagnsperioden utan kombi, så det gick bra ändå. Har lämnat vagnen vidare till en familj som använt den till två barn till och lämnat vidare i sin tur, så hållbarheten var jättebra. Breda luftdäck var ovärderliga för oss som inte bara rörde oss i stan.
En detalj som vi först tyckte verkade larvig, men som vi sedan använde mycket var att man kunde fälla handtaget åt båda håll, dvs om det blåste eller var starkt solsken från "fel" håll, var det bara att fälla handtaget och köra vagnen med andra änden först. Smart!
Drömde om en sån där fin 70-talsvagn, men det hade helt enkelt inte funkat för oss. Men fina är de!
Lycka till med inköp! Och bebisen såklart!

Anonymous said...

Hej Clara, två barn har jag som har hunnit bli rätt stora redan, här är en erfarenhet jag gärna delar, sjal är otroligt mycket bekvämare att använda än bärsele, bara man klarar knytningen. Så oerhört mycket skönare. och jag har använt det mycket, tog lillasyster på magen och en ryggsäck istället för skötväska när vi skulle någonstans, perfekt i kollektivtrakfiken! Dessutom hade jag händerna fria för att hålla ordning på storebror.

Lycka till och sköt om dig/ Cecilia

Nusse said...

åh, jag trodde aldrig jag skulle bli en sån där som skrev om barnvagnar, men jaja... Vi köpte en Brio Go, eftersom både min syster o min mans syster hade såna och de var nöjda. det gjorde att vi kunde låna deras liggdel och slapp köpa en egen (antar att man kan köpa en på blocket). Vi har en röd och det har jag läst är SÅ opraktiskt för den bleks, men jag är glad att slippa svartsvartsvart som alla har, och man ser ddessutom vagnen på långt håll när man letar efter sin respektive i folkvimlet. Vi köpte den för att den var lätt, smidig, vi bor i stan och jag har åkt en hel del buss och den får plats överallt. Det den inte är så superbra på är vinterväglag, i allafall inte i Skåne där det blir slaskigt och moddigt, men när man låste swivelhjulen gick det lättare. Man vänder lätt sittdelen fram eller bak, kan till och med göra det när barnet sitter i fortfarande och ahn väger 12 kg! Bra packutrymme under även om det får plats mindre nu när man har sittdel. mest nöjd är jag att jag slapp kuta runt i 100 affärer för att lyckas hitta bästa köpet, jag hatar sånt där. Jag betalade helt enkelt lite extra för att slippa, och för att få en vagn som jag visste att åtminstone nåpgra i min närhet var nöjda med :)
När det gällde sjal o bärsele tror jag vi använde de vi lånade ungefär 5 ggr. Vår son har älskat att ligga i vagnen eller på filt på golvet, vi garvade bara allihop när vi försökte stoppa honom i sjal. jag hade inbillat mig att det skulle vara smidigt men jag kan säga att jag hade aldrig orkat gå några längre sträckor med honom så, han vägde äver 4 kg när han föddes och blev tung snabbt! Vagn was da shit!
Grattis till att ni ska ha bebis föresten!

Anonymous said...

Teleskop.
Vändbar.
Uppfälllbar ryggdel/kombi.

Selar: baby björn eller sjal ger bästa bärningen. Ryggsäck (typ Haglöfs) är toppen, men tungt! Och hur en än bär sig åt är det en hel del annat som också skall med på promenaden/utflykten, räkna med att ha vagnen till i princip allt. Skogsnäskollektivets tyg sele/påse/ryggsäck är suveränt bra, lätt (-are än en hård ryggsäck) att knöla ner i vagnen när en inte orkar bära mer eller lillungen tröttnar.
Barn som somnat är bara bärbara på ett bra sätt tätt mot vuxenkroppen. En nästan ny Haglöfs kan ni får ärva av oss, finns i Tummelisatrakten. Ta det kallt i djungeln! Hälsningar ANNA

metamorphosis said...

Mitt tips är att ligga lågt med både vagnsköp(eller att bunkra upp med massor av sprillans nya, dyra sjalar heller för den delen)om ni vill bespara er felköp och kolla om ni kan köpa en superbillig eller låna en precis där i början innan ni träffat ert barn och vet vem det är och hur just NI använder en ev. vagn - för barn är olika och föräldrar är olika!

Själv måste jag säga att bäbis i sjal på magen och ryggsäck med lite skötgrejer på ryggen(som ammande med ett barn som inte kräks jättemycket så klarar man sig ofta med mindre prylar än man först kke tror) har varit det smidigaste(ffa som barnet ändå inte gillat att ligga i vagn) Man behöver aldrig fundera på att leta rätt på hissar eller baxa vagn i trappor. Det finns alltid plats på bussen och man tar sig fram var helst man vill. Har haft en stor kofta/jacka runt både mig och barnet vilket gjort det lätt att reglera värmen när vi kommit in ngn stans - bara att öppna upp jackan och ta av mössan.

Men sen har jag vänner vars barn sovit gott flera timmar i sträck i sina vagnar och som inte skulle kunna tänka sig en spädbarnstid utan en rejäl liggvagn - så tja, tycke och smak varierar... ;)

Anna said...

Jag köpte en bärsele för över tusen spänn som jag sen använde ca 6-7 ggr... Köpte den när det var flera månader kvar tills min dotter föddes, och sen fick jag foglossning... som inte gick över efter förlossningen! Hade ont i bäckenet ett år efter hon föddes. När jag försökte bära henne i selen mer än typ 15 min fick jag så ont så jag knappt kunde gå alls efteråt. Var tvungen att lägga henne i vagnen, fast jag hade velat bära mer för det var så mysigt. Men tänk på det om du får foglossning, var försiktig med att bära!
Tack för en inspirerande blogg!

j´shörnan said...

hej jag har tre barn och jag har haft en och samma vagn som har funkat alla gånger det är en emmaljunga från 2000 jag åker också kommunalt för att jag inte har körkort själv tycker jag inte om de nya vagnar för det fösta är de svin dyra och ostabila jag har sett så mycket olyckor med de nya vagnar folk som går ner med barn vagnar från bussen och barnvagn kommer ut och de stannar inne men halva handtaget så om jag vore er skulle jag leta efter svenskt tillverkad vagn emmaljunga är ett bra märke lycka till med valet: kram maria