Tuesday, October 2, 2012

Pomatomus muddar

Jag har stickat klart massvis med saker, men för att fota dem behöver jag lite hjälp, och även lite ork och tid. Tills hjälp, tid och ork har kommit stickar jag vidare på ännu fler stickningar, t.ex. på ett par nya Pomatomus muddar. För ett par år sedan stickade jag ett par sådana som blivit mina stora favoriter, och nu när jag fick jitterbug över från min Praline-kofta kändes det passande att sticka ett par till.

Är det förresten någon som vet något bra mönster för Pomatomus muddar? Jag har utgått från sockmönstret men gjort om det för att passa handen, och eftersom jag inte hittat något annat bra mönster för muddar funderar jag på att lägga ut det. Gratis då förstås, och så borde jag väl kolla med Cookie A som gjort sockmönstret att det är ok att jag lägger ut det. Kan inte reglerna om sådant här, men ska kolla upp det!

Uppdatering: Jag borde skrivit från början att jag sett att det finns mönster på ravelry men att jag inte är så förtjust i något av dem (antingen har de bara mönster på ena sidan eller så gillar jag inte tumkilen). Har någon av er stickat något av de mönster som finns och gillar det?

9 comments:

Anonymous said...

Ja tack då skulle jag sticka dom på direkten! Verkligen fina! Tycker det är svårt att räkna om så måttet och mönstret stämmer.Det blir väl på svenska då? / Kia

Maria said...

Vad fina de blir! Jag tror säker att det är helt ok att lägga ut det om du hänvisar till hennes diagram och mönster och inte publicerar en egen kopia. Så att din blir et komplettering. Men du kan ju alltid fråga.

Paula said...

Hej! Om man söker pomatomus på ravelry så får man genast upp fyra muddmönster. http://www.ravelry.com/patterns/search#sort=best&query=pomatomus
Men tänkte du göra nåt annorlunda från de mönstren?

Ina said...

Åh, jag skulle gärna vilja ha de mönstret. Det är super fint!

Emmas dagar said...

Jag har också stickat efter sockmönstret och kommit fram till kombos som passat till de stickor och garner jag stickat i.
Mönstret är ju underbart!

Futu said...

Åh, fantastiskt mönster!

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

Söker man på Pomatomus hittar man fyra muddar och en mössa utöver sockmönstret. Muddarna är alla med tumme.

Clara said...

Tack för tipsen om ravelry, jag borde såklart skrivit att jag redan sett de mönster som finns där men att jag inte gillar något av dem. Antingen har de bara mönster på ena sidan eller så gillar jag inte tumkilen.

Har någon av er stickat något av de mönster som finns och gillar dom?

Madeleine said...

Vilken underbar färg! Är det Jitterbug månne?