Wednesday, November 7, 2012

Filtmakeriet

Idag suktar jag efter Filtmakeriets ullgarn. Och deras quiltvadd och ullstoppning också för all del, det vore allt nåt istället för den där syntetiska vadden från panduro jag brukar stoppa saker med!

Men jag hittar så lite information deras garner (jo jag är bortskämd med att alltid kunna söka på ravelry och få upp en miljard bilder på projekt i just det garnet jag är nyfiken på). Så nu undrar jag om det är någon av er som har stickat nåt i deras ullgarn? Är nyfiken på alla sorter, fast kanske mest på det tvåtrådiga ullgarnet.

Filtmakeriet känns ju i alla fall som något jag absolut vill stöjda. Ett svenskt ullspinneri som spinner svensk ull och som dessutom drivs av två systrar som verkar vara eldsjälar, vad finns inte att gilla? 

Känner jag mig själv rätt så lär jag köpa deras garn rätt snart, oavsett om jag fått mer info eller inte... det bara måste ju vara bra! Det handlar nog snarare om hur mycket jag kommer köpa :)

Bilderna kommer från Filtmakeriets hemsida

Uppdatering! 
Nu har jag handlat. Var liksom tvungen, det var typ det enda jag tänkte på hela kvällen igår. Fyra härvor grått tvåtrådigt ullgarn, quiltvadd till babyfilt och ullstoppning. Snart i en brevlåda nära mig! 

16 comments:

Ananas said...

Vet tyvärr inget om det, men det ser fantastiskt ut :)

Emmas dagar said...

Tack för tipset!

Moffan said...

Tackar också för tipset:)

Anna Martina said...

Har också varit inne och kikat på deras grejer, borde kolla upp om garnet går bra att färga.

Clara said...

Anna Martina: Ja, men det borde det ju göra? Ull brukar ju gå utmärkt att färga. Å vad roligt att växtfärga deras garn!

citruschoklad said...

Jag har än sålänge bara stickat provlapp med deras förgarn. Men det är mjukt och vackert, glänser mycket mer än den isländska varianten jag provat tidigare. Älskar deras nålfilt och arbetat ganska mycket med den. Är supernyfiken på de tvåtrådiga ullgarnerna också och hade tänkt provbeställa lite. Och så är de fantastiskt trevliga och hjälpsamma när man ringer och frågar saker ;-)

Jessica said...

Jag har inte testat garnerna (än), men quiltvadden är helt fantastisk! Har precis beställt hem lite mer vadd och ullstoppning, för jag har tröttnat rejält på det där syntetiska stoppet jag använt tidigare.

PetraO said...

Jag har handlat av dem, men bara ull än så länge! Men nu måste jag köpa garn också känner jag :)

Clara said...

Men Citruschoklad, Jessica och Petra, nu vill jag ju köpa ännu mer! Måste nog köpa både ullstoppning och quiltvadd... till ett babytäcke tex. Ja så måste det bli!

Jessica: jag har också tröttnat helt på syntetisk stoppning, men har inte hittat något bra alternativ förräns nu!

Anonymous said...

Har just stickat ett par vantar i deras Lovikka, man blir härligt fet om fingrarna när man stickar! fin lyster, underbar färg o doften...! Me like! /dennisa

Marias garnhändelser said...

Har stickat halvvantar i deras tvåtrådiga: http://mariasgarnhandelser.blogspot.se/search/label/AnnMarit
I like!
Vantarna är VÄLanvända och ser fortfarande jättefina ut så jag ger tummen upp!

Unknown said...

Jag har haft förmånen att göra flera studiebesök hos dem. Helt fantastiskt! Har köpt garn av dem men liksom sparat på härvorna, vill ha det perfekta projektet. Men attans den spärren får jag se till att komma över. Garnet gör mig inte lycklig i en låda :)
Får du möjligheten att besöka dem så gör det :)

Knitarina said...

Har 6 underbara, naturbruna härvor och lika många vita som ligger och väntar på att få bli två tröjor. Det bruna projektet är nära förestående, ska bara sticka klart allt smått jag har liggande först, sen ska det nog bli en brun Dragonflies (om bara jag lyckas få till stickfastheten, annars har jag en massa andra lockande tröjförslag som tur är...).
Tror inte du blir besviken!

Louise said...

Intressant! Ser fram emot recensionen. ;)

Det växer said...

Filtmakeriet är nog världens underbaraste ställe att handla på. Jag har stickat mest i deras tretrådiga, men framförallt har jag använt det till nålbindning. Resultatet blir super. Deras ull för tovning är också jättefin. Du får kolla under etiketten tovning (nålbindning också för den delen) hos mig. Allt jag tovat (och nålbundit) kommer från dem. Till sommaren rekommenderar jag en resa dit för att shoppa loss på riktigt (blir lätt ganska dyrt:-). Eller gå en av deras kurser. Det har jag gjort!

Unknown said...

Kul att hitta hit! Fick en son i juli och fick efter ett tag för mig att jag ville sticka en mössa åt honom. Efter att ha googlat på olika mönster kunde jag ju inte låta bli att beställa hem garn och stickor. Efter läsning och instruktionsvideos på nätet lyckades jag få ihop en mössa och är nu inne på min tredje och har snart gjort en kofta :) Verkligen en rolig sysselsättning jag kommer fortsätta med och fler besök här lär det bli :)