Tuesday, November 13, 2012

UllIdag kom mitt paket från Filtmakeriet, och ja, det är precis så underbart som jag hoppats! Det grå tvåtrådiga har en fantastisk färg, det var kanske lite tunnare än jag trott (det har samma antal meter per härva som Kampes, men känns lite tunnare). Jag stickar väldigt löst, men stickor 2,5mm var lagom för mig (gissar att 3-3,5 vara lagom för en som stickar "normalhårt"). Stickfastheten på 2,5 blir i alla fall lagom för koftan jag tänkt mig, så jag är nöjd! Och så luktar det jättegott, jag tycker att otvättad ull luktar fantastiskt. 

Vad det ska bli av quiltvadden har jag inte riktigt bestämt än, jo en babyfilt då, men jag vet inte alls hur jag vill att den ska se ut. Det lutar åt att jag vill handquilta, något jag aldrig gjort. Någon som har något bra tips?

Det enda negativa med beställningen är att det inte står innan vad frakten kommer gå på. Nu är det ju hyffsat lätt att räkna ut på ett ungefär själv, men det är ändå skönare att veta innan. 

Sen vet jag inte om det är positivt eller negativt att min inre naturromantiker får frispel av allt som har med otvättad ull att göra. Vill bara flytta ut på landet, skaffa får, höns, odla allt själv, klä mig i naturfärgade egenvävda kläder och bada naken i en skogssjö typ. 

4 comments:

Anonymous said...

Å, vilken härlig färg. Grått kan få så fantastiska skiftningar.

Anna Martina said...

Just do it Clara, höns, eget grönsaksland är livet!

Futu said...

landet ja, dit längtar jag också...

PetraO said...

ÅÅÅh vad vackert! Jag läste på deras hemsida att de har kurser också - dit vill jag åka och gå kurs!