Sunday, November 11, 2012

Svante minus s = VANTE!

Det här är de namnen vi funderar på till Lillhen just nu. Astrid är nr 1 om det blir en tjej, när det gäller pojknamn är vi mer oense (fast väldigt ense om att Tage och Svante är finast, bara inte vilket av dem som är allra finast).

Jag propagerar för Svante, och vet ni vad min mamma påpekade: att Svante - S = vante! Självklart måste ungen heta Svante. Jag älskar att sticka vantar och vi bor i Göteborg och här är det lag på att alltid ordvitsa eller leka med ord.

Det är förresten väldigt roligt att fundera på namn tycker jag, och väldigt roligt att vi gillar samma typ av namn. Jag är visserligen inne på mer extrema varianter, tycker t.ex. att Märta Stina som dubbelnamn är det finaste namnet någonsin och det är Andreas helt emot. Men överlag är vi väldigt överens. Sen får vi ju se vad ungen passar i när hen väl kommer ut såklart, spännande!

13 comments:

Kajsa Pamp said...

Namn kan man fundera sig galen över :D Härhemma har vi bestämt oss för att ha ett ovanligare och ett supervanligt namn. Det vill säga, vi vill ha ett någorlunda unikt förnamn, men om barnet nu tycker det är jobbigt ska de lätt kunna använda ett vanligt namn. Tips om man gillar lite knepigare namnvarianter :D Drygaste var när vi insåg att namn vi gillat i åratal plötsligt hamnat på topplistorna så var och varenda unge verkar heta det nuförtiden...

Clara said...

Kajsa: Jag vet, topplistorna stör mig! Men, jag har gillat tant och gubbnamn i över 10år och har inte ändrat mig än. Försöker se det som kul att så många barn får fina namn istället för att störa mig alltför mycket :)
Det gör mig inte heller så mycket om barnet inte har ett ovanligt namn, bara det inte ligger topp 10.

Saras pyssel said...

Vi hade 13 flicknamn och lika många pojknamn. När sen jäntan kom ut passade inte ett enda av de 13 namnen... ;-)

Anonymous said...

Astrid o Svante är riktigt fina namn!!! Tage kan ju vänta till "nästa gång"...=) Lycka till!!!

Tyg och otyg said...

Tant- och farbrornamn ftw! :)
Skönt att ni är hyfsat överens, kan tänka mig att det blir ett jättesvårt (ännu svårare) beslut om man har väldigt olika smak. Jag gillar alla de där namnen också, mest Tage och Astrid.

Boel said...

Namntrender går ju runt i cykler med ett par generationerns mellanrum, så man kan väl säga att det alltid är "inne" med s.k. tant- och gubbnamn. Egentligen är jag gillare av ovanliga namn, men tycker alla fyra förslagen är fina. Och speciellt då Astrid eftersom vi valde det till vår lilla dotter för 3,5 år sen :) Det var nästan det enda namnet vi var eniga att gilla, och vi ville dessutom båda hitta ett gammalt nordiskt namn. Men som du säger, det ska ju kännas att det passar rätt med lillskrutten också när den väl kommit ut!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ said...

Jag vet en bebis som heter Svante, det är fint. Och Astrid med! Min bebis heter Sune efter sin gammelmorfar :)

Maria said...

Astrid är mitt absoluta favoritnamn med! På andraplats kommer Silje och Ingrid på delad. På pojksidan ligger nog Sixten och Ansgar i topp. Ja, jag är lite inspirerad av norska namn men jag kan ändra mig många gånger. Än är det tyvärr ingen bebis på g.

Maria said...

Förresten! Du frågade om ett inlägg om min bohuskofta. Jag ska fila på det lite!

keramikern på kullen said...

Hej du söta, namnen är jättegulliga, sjölv har jag Vendela och Majken som tjej favvisar pojknamn är lite värre Sixten och Buster är två sötisar, men sam alla andra redan sagt Ni ser direk när the thing väl kommer det liksom står i pannan, att så här heter jag! Stort lycka till i namnjakten:-)

Manduzana stickar said...

Vilka fina namn! Jag gillar också "gamla" namn. Ett favorit jag har är Ingrid, det passar liksom alla åldrar.

Anna Martina said...

Det måste ju vara hur svårt som helst att välja namn till sitt barn och särskilt att båda ska vara överens. Sen kanske man bestämmer ett namn och så kommer bebisen och visar sig heta något helt annat :)

annasaviga said...

Innan första killen föddes hade vi bestämt namn till honom (eller henne, vi visste inte vad det skulle bli). Men när han kom ut så såg han inte alls ut att heta det vi beslutat oss för. Så han fick vara namnlös i några dagar, innan han fick namn efter sin gammelfarfar. Så ibland blir det inte som man tänkt sig, när ungen kommer ut och inte alls ser ut att heta det man hade bestämt. Men båda Astrid och Svante fanns med på våra listor :)