Monday, December 31, 2012

Årskrönikan 2012

2012 har varit väldigt händelserikt år! Det tycker jag i och för sig alltid, men i år har det verkligen varit det. Omvälvande på flera sätt. Största händelsen är såklart graviditeten, att vi faktiskt ska bli föräldrar nästa år. Graviditeten har ju påverkat året rätt mycket på så sätt att jag mått helkasst sen juni också...
   Andra stora grejer som hänt är att jag bestämt mig för att plugga igen, ett svårt beslut men nu känns det helt rätt. Även om jag ibland känner mig som den evige studenten. Sen har vi hunnit med att flytta, Andreas har flyttat hem från Madrid, jag har fått två syskonbarn och så har jag såklart stickat en hel massa. Precis som förra året gör jag en sammanfattning över årets favoritstickningar (varje projekt har en länk till respektive inlägg med mer info om garn och mönster, osv).

Årets tröja: 
Beatnik står som ensam segrare (inte bara för att det var den enda tröjan jag stickade). Rolig att sticka, och jag är supernöjd! Tyvärr har den inte blivit använd så mycket, men det beror på den växande magen. På bilden är jag faktiskt redan gravid, minns att den togs under en av mina värsta kräk-veckor i somras.

Årets kofta:
Praline såklart! Lätt min mest använda kofta, den är helt enkelt perfekt.

Årets sjal:
Solution. För att den har sånt fint fall över axlarna, jag gillar verkligen formen. Och flätorna, som tyvärr inte syns så bra på den här bilden.

Årets ufo:
Egentligen är den väl inte så mycket ett UFO (=unfinished object) för det blir faktiskt någon mer cirkel då och då. Men det tar en evighet att få klart en sån här filt! 
Årets garn: 

Rauma finullgarn har snabbt blivit mitt absoluta favoritgarn till flerfärgsstickade vantar. Finns i massa fina färger, är inte alltför dyrt och har den där härliga ullkänslan som jag älskar!

Ärets nya hantverkskunskap: 
Någon stor och omvälvande kunskap har jag inte lärt mig, men jag har testat en hel del nya uppläggningar och avmaskningar. Och så har jag fortsatt öva mig på yllebroderi, det är så fasligt roligt!

Vad jag vill lära mig nästa år: 
Dels måste jag verkligen lära mig att klippa upp tröjor, eftersom jag planerar att klippa upp min bohuströja.
Annars vill jag verkligen lära mig att spinna, det verkar så himla roligt! Får se om bäbisen tillåter att jag nördar ner mig i något nytt, annars får det vänta till ett annat år.

6 comments:

Helga said...

Fint! Den första bilden var min favorit. Ser ut som nåt direkt från en mönsterbok från 60-talet :)

Jenny said...

Din Beatnik är så snygg. Var den svår att sticka?

HomeRiver said...

Gott Nytt År! Det blir ett spännande år för dig!

Dödergök said...

Så mycket fint från 2012, jag hoppas på mycket bebisstickat 2013!

Annika said...

Verkligen fina grejer!

Rebecca said...

Hej! Här trillade jag in på din fantastiska blogg när jag letade mönster för ett babynest! Å så ser jag att även ni ska bli 3 2013 plus att din andra hälft tycks vara från Norrköping (precis som jag!)! Ok, jag ska fokusera lite :-) Jag är i full färd med att leta efter bra böcker för stickning och virkningsnybörjare - har du några tips!! Jag har stickat för...16 år sen...samma med virkning då jag virkade ett par rosa tofflor till min då alldeles nya lillebror! Det är lite svårt att hitta bra böcker för en sådan som jag, som verkligen vill sticka men totalt glömt hur. Vad har du för tips??

Mvh Rebecca