Wednesday, December 12, 2012

Babynest

 Jag har visst glömt bort att blogga det här babynestet som jag sydde för någon månad sen. Vi tänkte inte ha någon spjälsäng utan låta bäbisen sova hos oss, men samtidigt så känns det lite läskigt att kunna rulla på hen osv. Det finns säkert inbyggda spärrar som gör att föräldrar inte rullar på sina barn, men jag tog det säkra före det osäkra och sydde ett babynest.

Det finns massor av olika beskrivningar på hur de görs, jag använde mig av denna och tyckte att det var enkelt och smidigt. Tyget kommer från Ohlssons tyger.

När jag fotade babynestet upptäckte Esther det. Helnöjd katt!

Och ville inte alls flytta på sig... kanske kan bli problematiskt i framtiden? Nu ligger babynestet undanstoppat i en garderob, bäst att inte Esther vänjer sig vid det.

9 comments:

Ananas said...

Typiskt katter :)

Knitbyme said...

Ester kanske kan få en egen. Eller Hen en egen ;-)

Tyg och otyg said...

Haha, det måste ju vara supermysig även för katter. Du får väl sy ett till om det visar sig vara oemotståndligt. :)
Vad bra med länk till en beskrivning, jag har nämligen blivit ombedd att sy ett sådant till mitt nya brorsbarn som kommer i vår. Har dock inte haft tid att börja googla efter beskrivningar ännu.

Jennie said...

Tack för tipset, jag funderar också på att sy ett sånt till vår kommande bebis. Din blev ju jättefin!

Sophie said...

Du får sy ett Esthernäste!

Anonymous said...

Åh, jag älskade babynestet som jag sydde när ungen fortfarande bara var ärtan i magen. Det var så användbart - på golvet, kökssoffan, vardagsrumssoffan och nästan överallt användes det innan ungen blev för stor. I sängen var det skönare smidigare och enklare utan nestet innan ungen sedan började sova i spjälsängen en armlängds avstånd.

/Caroline

Anonymous said...

Tack för snygg o mysig blogg! En av mina absoluta favoriter :-) Vill att allt ska bli bra för er och Lillhen. Det är viktigt för spädbarns säkerhet att de får sova på rygg, att de har möjlighet att röra sig i sömnen och inte bli för varma. Ofta rekommenderar man att barnet sover i egen säng i början (även om man ammar o gosar i föräldrarnas säng) men väljer man samsovning så tänk på att barnet har gott om plats, inte blir för varmt och att ansiktet är fritt från täcken.
Stort lycka till med allt - ser fram emot att följa er nästa spännande år!
/ En annan Caroline, i Göteborg

Clara said...

Tyg och otyg & Jennie: Ja sy! Det finns massor med andra beskrivningar, men jag tyckte det här funkade bra.

Caroline: Självklart tänker vi på säkerheten, mvc har massor med info om det. Rekommendation om att barnet ska sova i egen säng har jag hört olika om, därom tvista de lärde så att säga. Vissa säger att det är ökad risk för plötslig spädbarnsdöd om en samsover, vissa att det är minskad risk.

eddy said...

haha. ja vi verkar ju ha ganska lik smak faktiskt=) skrattade lite för mig själv när jag såg att du fått ett fårskinn. det som jag önskat mig såååååå länge!!!

döfint babynest förresten! kanske ska sy ett till katten min då=)

kramar eddy