Thursday, December 6, 2012

Mönsterstickning påbörjad!

Nu har jag börjat sticka mönstret i Blå blomman, och det går faktiskt undan! Jag trodde att det skulle vara mer komplicerat, men eftersom att det oftast bara är två färger som används per gång (några varv har tre färger, men aldrig mer än tre) så går det ganska fort ändå. Och roligt är det! Jag älskar att se färgskiftningarna växa fram. 

Dock är jag väldigt bortskämd med dagens mer pedagogiskt skrivna mönster märker jag. Det här har visserligen blivit uppdaterat sen 60-talet, men jag tycker att det är rätt rörigt och det kräver verkligen att stickerskan tänker själv. Jag irriterar mig över att diagrammet inte går jämt ut på mönsterbladet (det går dock jämt upp i själva stickningen och det är ju viktigast) och att det är flera olika papper att bläddra fram och tillbaka mellan beroende på var i stickningen en är. En förklaring om att mönstret förskjuts och att det ska förskjutas i ökningarna hade också varit bra, nu har jag fått hjälp att förstå via mail med Louise som i sin tur tidigare mailat med Solsilke

Jag älskar de mjuka färgskiftningarna i Blå blomman, men de är inte lätta att sticka i vintermörkret! För att underlätta lite har jag trätt på färgkodslapparna igen efter att ha nystat garnerna. En stark lampa krävs verkligen också!

4 comments:

Ostickat said...

Underbara färger!

PetraO said...

Men vad vackert!

Ananas said...

Oh, ser ut att bli jättefint!

Linda said...

Så fint det blir! Bohusstickning är verkligen vackert.