Tuesday, January 31, 2012

Loppishelg

Vilken loppishelg jag har haft! Och detta trots att jag varit lite för sent på alla loppisar, dvs inte vid öppning utan snarare stängning.

De här två vaserna från Figgjo flint såg jag en minut innan loppisen stängde och bara kastade mig över dom. Blir så himla glad bara av att titta på dom! De är gjorda 1975 som reklam för ett norskt glassföretag.


2 fina glas att dricka vin/saft/vatten ur.

En uppsala-ekeby kruka som kommer passa fint med mina Gunilla-krukor. Jag har för mig att den här modellen heter Ann, men jag är inte säker.

Och en kontorsstol till det nya gula arbetsrummet! Passar fint även i det hyffsat strukturerade kaos av flyttkartonger vi bor i just nu.

Jag gjorde några fler fynd också, men kan inte riktigt fota eftersom de ligger nerpackade. Bilder kommer!

Monday, January 30, 2012

Vårigt garn

Jag var på Tummelisa häromdagen och kom ut med en påse garn i våriga färger. Behöver lite vår nu! Och uppmuntran sådär överlag. Tiden går så himla långsamt trots att jag har mycket att göra (då brukar den ju gå fort? fattar inte). Imorgon kommer Andreas hem för gott (enkelbiljett!) och på lördag flyttar vi. Tiden fram tills dess bara sniglar sig fram.

Garnet heter Essentials cotton och kommer från Rico design. En ny bekant för mig, men det verkar lovande!

Friday, January 27, 2012

Semlekatt

Vad gör man om man har lussekatter över från i julas men mest av allt vill ha semlor? Jo, såklart, det bästa av två världar : Semlekatt! Hur gott som helst faktiskt!

Thursday, January 26, 2012

Det tar sig!

Kolla det tar sig! Jag har fortfarande inget riktigt flyt, det ligger papper med olika förklaringar i en stor cirkel runt mig som jag måste kolla på hela tiden, men det är ROLIGT! Det var längesen jag stickade på en sådan här stor utmaning, och jag älskar det. Framförallt eftersom livet just nu känns lite grått, jag går bara och väntar på att Andreas ska flytta hem från Madrid (mindre än en vecka kvar nu!) så att vi kan flytta in i nya lägenheten (mindre än två veckor kvar nu!). Då är det perfekt med en stickning som jag måste fokusera totalt på.

Mönstret är Beatnik från Knitty och garnet är järbo soft cotton.

Tuesday, January 24, 2012

Bäbisens bil

En liten bil till min systers bäbis! Hon har precis gått i i sjunde månaden, och magen börjar bli stoooor.

Mönstret kommer från Virkverket-Annikas bok Välkommen till virkligheten, och den var mycket rolig att göra! Även om jag inte är så van vid att virka och därför håller ett krampaktigt tag om virnålen = mycket ont i fingrar och axlar.

Garnet är okänt bomullsgarn som jag hittade i en låda, och jag har använt virknål 2,5.

Monday, January 23, 2012

Stockholm

Stockholm är allt bra fint! Jag älskar min hemstad Göteborg, men jag måste säga att Stockholm är lite bättre på att ta hand om all vacker arkitektur och att integrera vattnet i staden.

Söder alltså. Jag förstår att det blivit dyrt och hippt att bo där!

Sergels torg på kvällen är också fint, på ett helt annat sätt än söder.

Och så vattnet då!

Lite shopping blev det också, tema circus kan man säga. En ny kaffeburk som jag tror att jag kommer bli glad av varje morgon, en kaffekopp, ett armband gjort av tagua-nötter från Afro Art, fina glasunderlägg från retro etc och så lite stuvbitar från 10-gruppen.

Sunday, January 22, 2012

Formex - mina favoriter

Formex var ungefär som jag tänkt mig - mycket folk, mycket fina grejer, mycket inspiration! Många bloggare skriver att det inte var så mycket nytt under solen, men det gör mig ingenting! Jag gillar verkligen att hantverkstrenden håller i sig, att det är viktigt att handens arbete syns i verket (tex tummad keramik där till och med fingeravtrycken finns kvar). Mer handarbete åt folket!


Mässans utställning av Synnöve Mork


Fin fikaplats.

En av mina absoluta favoritmontrar var Camilla Lundstens. Jag gillar allt hon gör! Böcker, muggar, textilier, och så byrån liksom! Jag vill ha en precis likadan hemma.
Överlag gillar jag det som är tänkt för barn mest har jag märkt. Min stil är typ sånt som barn gillar men inte har råd med.

Cool lampa i Soffpotatis monter. Nåt att inspireras av för alla som virkar?

Isak är ett annat märke jag gillar väldigt mycket. Den här tapeten + byrån skulle gärna få flytta in hos mig.

Mini Empires är en ny stjärna på himlen! Jag missade att fota så jag har lånat bilden från hennes Esty-sida. Gillar hennes detaljerade bilder, som känns grafiska och roliga på samma gång.

Creme de la creme ställde precis som Mini Empire ut i Young Creatives delen på mässan. Tycker att lamporna är helt fantastiska!

Ferm living är en gammal favorit vars monter tyvärr gjorde mig lite besviken. Jag gillar fortfarande produkterna, men montern... näe. Förväntade mig mer från dom.

Green Gates produkter är egentligen inte i min smak, men deras monter var så fin så jag var tvungen att fota. De får också stora minuspoäng p.ga. åldersdiskriminerande snorkig personal! Rätt vanligt tyvärr har jag märkt, att vara 151, klädd i blommig klänning och se allmänt liten ut är ingen hit om en vill få ett bra bemötande tyvärr. Skärpning hörrni!

Wednesday, January 18, 2012

Stockholms-pepp

Jag ägnar kvällen åt att packa och peppa, för imorgon åker jag till Stockholm! Det ska bli kul av många olika anledningar:

-Min syster bor där, och även hennes bäbis eftersom den fortfarande bor i hennes mage.

-Jag ska på Formex mässan! Det är första gången jag ska dit och jag är sjukt pepp.

-I Stockholm finns det en hel del fina saker som inte finns i Göteborg. T.ex. Knulp som säljer Duckfeet skor, Retro etc som säljer fina saker, Afroart, Svensk slöjd m.m.

Och så ska jag försöka hinna med åtminstone ett museum, överst på listan står Fotografiska. Dessutom skiner solen ofta i Stockholm har jag hört. Kan vara bra för mig som utvecklat lätt simhud mellan tårna efter denna vintern i Göteborg.


Tuesday, January 17, 2012

Felmonterad katt

Öhm, vad hände här? Hur blev Esther felmonterad? Jag har i alla fall inget med saken att göra!

Saturday, January 14, 2012

Loppis-lördag

Jäklar vilken loppis-lördag! Vi började på Smyrnas loppis vid Frihamnen, där hittade jag dessa tre ting. En fin och fräsch gjutjärnsgryta har jag varit på jakt efter ett tag, så den får räknas som ett av de bästa fynden!

(Tyvärr har jag ingen fin och inspirerande bild eftersom jag lämnade alla saker i den nya lägenheten, där jag bara hade tillgång till mobilkameran).

Sen gick vi över bron till Holmens marknad. Där köpte jag en stringhylla! En rätt sliten sådan, men ändå! Jag ska slipa och måla den tänkte jag, sen ska den upp i nya köket.

Förresten, är det någon mer än jag som får superduper-vårkänslor? Jag vill ha vår NU! Tygskor fast det är lite för kallt och frysa om fötterna i träskor. Men det kommer ju dröja tills april innan det är dags för det, så det är bara dumt att få såna känslor nu.

Friday, January 13, 2012

I mina nya kvarter

Jag har varit ledig idag och tillbringat en del av dagen med att måla i nya lägenheten. Det här är utsikten från mitt köksfönster, jag gillar verkligen huset mittemot!

Kvarteren här är så fina, helt i min smak. Gissar att de flesta av husen är byggda på 40-talet, ett av mina favoritårtionden när det kommer till arkitektur.

Även om en del hus behöver lite upprustning så är de fina i botten. Jag hoppas verkligen balkongräckena får vara kvar om det här huset renoveras!

Fint!

Många av husen har gamla portar. Och så råkade det stå en fin cykel framför just den här porten.

Jag gillar att flera av husen är målade såhär!

Här kommer jag att trivas. För er som undrar så ska jag flytta till Kvillebäcken, lite ovanför Långängen. Om tre veckor går flyttlasset!

Thursday, January 12, 2012

Beatnik!

Bildbevis på att Beatnik tar sig! Vad som inte syns på bilden är dock att jag stickat fel igen och måste repa upp några varv. Men jag blir mycket mycket nöjd!

Wednesday, January 11, 2012

Januaritrött

Någonting med januari bara sög all energi ur kroppen på mig. Allt jag vill göra är att ligga på soffan och äta godis. Shoppingsugen är jag också.

Men - jag har faktiskt tagit tag i Beatnik igen! Tro't eller ej. Har inte kommit mer än fyra flätvarv än så länge för min trötta hjärna gör bara fel så jag får repa upp, men ändå. Jag stickar på den!

Monday, January 9, 2012

Stickning på tapeten

Det här hittade jag hos Kurbits, stickade tapeter! Jag skulle inte vilja ha det hemma, men tycker att det är rätt coolt ändå. Och det skulle ju passa bra i t.ex. en garnaffär.
Vad tycker ni, hiss eller diss med stickade tapeter?

Bilden kommer från norska Fargerike som tillverkar tapeten.

Thursday, January 5, 2012

Baby-converse

De här skorna är till en ny liten släkting som kommer i februari, min bror väntar sitt tredje barn.

Garnet är järbo soft cotton, och mönstret kommer från Järbo (där heter mönstret virkad basketsko för baby, det gick inte att direktlänka men det är gratis och ska finnas där).

Jag har fått massa virkinspiration helt plötsligt! Vill bara kasta alla stickningar åt sidan och virka virka virka. Vet inte vad som hänt, men jag lyder mina impulser och virkar. Det kan ha något att göra med att jag lånade Virkverkets bok Virkligheten av en kompis, den är fylld av fantastiska figurer och jag vill virka ALLT i hela boken. Och så har jag hittat bloggen Kaptein Biff, hon gör också jättefina virkade figurer som den här pingvinen och den här räv-skallran.

Tuesday, January 3, 2012

Målar


Dagens outfit.
Vi har fått nycklarna till den nya lägenheten, och jag har jullov en vecka till så jag målar.


Mamma hjälpte mig idag.
Nu är jag trött.