Saturday, March 31, 2012

Bättre än julafton!

Alltså vilken helg! Idag har jag och två kompisar varit på loppisar i Borås-trakten hela långa dagen. Vi startade klockan nio i Göteborg och var inte hemma igen förrän klockan fem. På bilden syns inte ens allt, två fina klänningar och lite barnkläder köpte jag också.

Och i fredags fick jag så himla fina presenter av Malin på Prickig Katt! Jag är i sak-himlen!

Friday, March 30, 2012

Prickig katt






Idag är min sista dag på Prickig katt. Det känns lite sorgligt, jag har verkligen trivts där! Fantastiskt ställe, både butiken och studion som ligger ovanför. Och människorna såklart. En dag ska jag också ha en butik med samma känsla. Fast för garn och hantverk då!

Tuesday, March 27, 2012

Vårrosor

Jag stickar på Kamillas Spring Roses, en njutbar stickning! Mönstret är roligt, och det är inte allt för långa partier i samma färg trots att det är mönsterstickat så det går fort att sticka. Och fint blir det!
Garnet är rauma finull, som verkligen seglat upp som storfavorit hos mig. Gult och grönt, det verkar vara ett tema när jag stickar Kamillas mönster...

Monday, March 26, 2012

Grötö

Vilken härlig söndag! Massor av sol, massor av stickerskor (även om jag alltid blir superblyg i sådana här sammanhang och knappt vågar hälsa). Jag kom ut till Grötö när alla kurser var slut och folk egentligen var på väg hem, med det var trevligt ändå!

Med mig hem fick jag ett underbart garn av Tant Kofta och ull som jag ska lära mig spinna (fick lära mig hur man spinner på slända men behöver MYCKET mer övning). Bilder kommer! Från Grötö har jag dessvärre nästan inga bilder, jag hade med mig kameran men fotade inte särskilt mycket.

Thursday, March 22, 2012

Vantar!

Idag träffade jag Kamilla, hon hade en hel hög med vackra vantar att visa! Lyllos er som ska gå kurs hos henne på Stickfest i väst! Jag jobbar både fredag och lördag men tänkte åka ut till Grötö en sväng på söndag. Trots att jag bor i Göteborg har jag aldrig varit där, så nu är det verkligen på tiden.

Jag och Kamilla har diskuterat ett spännande projekt, och varit på ett möte som kändes så himla bra! I framtiden händer det spännande grejer...

Monday, March 19, 2012

Solkatt

Esther gillar också att solen är tillbaka!

Världens finaste katt. Som tvingar upp oss varje morgon genom att jaga sin svans i sängen, helst på någon, och sen när vi är uppe går hon och lägger sig. Bra övning inför eventuella framtida barn kanske?

Saturday, March 17, 2012

Lampskärm

Återigen har jag greppat de stora stickorna, denna gång för min egen räkning. En lampskärm ska det bli!
Lampskärmen ska bli till lampan som står i hörnet. Den ser helt ok ut på bilden, men är mer grådaskigt smutsig än vit, och sen vi köpte den på loppis för tre år sen har vi tänkt byta ut skärmen. Äntligen blir det av!

Jag stickar med fyra trådar plädgarn och stickor 7mm. Mönstret är mitt eget improviserade, med enkla flätor och ribbstickning. Håll tummarna för att det går lika bra i verkligheten som i mitt huvud!

Tuesday, March 13, 2012

Fortfarande stora stickor

Jag stickar fortfarande på stora stickor, denna gång i rivna remsor.

Nu är det officiellt vår, för nu börjar mina pelargoner blomma! Jag har ingenstans att förvara dem som jag hört att en ska på vintern, dvs ljust men svalt, så jag har testat att låta dem stå kvar i fönstret och bara vattna lite mindre. Inte har jag klippt ner dem heller (av estetiska skäl) men det verkar ha gått bra det också!

Kan också berätta att Andreas mår mycket bättre! Eller ja nu är han jätteförkyld, men hjärtat mår finfint och inflammationen i bröstbrosket håller på att lägga sig.

Sunday, March 11, 2012

Hjärtat

Gårdagen gick inte riktigt enligt planerna. Det som skulle bli en mysig lördag med loppis, en tur på stan, middag hos mamma och öl med kompisar blev istället akuten för Andreas som hade ont i hjärtat. Som tur är så är hjärtat helt ok, diagnosen blev inflammation i bröstbrosket. Men jisses vad orolig jag var!

Jag blir alltid så imponerad av läkare, hur sjutton kan de veta att en ska dra lite i armen och trycka lite där och så kunna ge en diagnos? Jag visste inte ens att bröstbrosket fanns, än mindre att det kan bli inflammationer där (de tog tusen blodprover och ekg och grejer också såklart, ont i hjärtat är ju inte att leka med).

Wednesday, March 7, 2012

En liten grå mössa


Den här mössan (som skymtar i förra inlägget också) har varit min favorit hela vintern. En sån där mössa som är precis lagom, passar till allt och är sådär lite lagom söt. En sån som vinner i längden! Förutom att den töjt sig lite då, precis som ALLA mössor/baskrar jag någonsin stickat. What's up with that undrar jag? Någon som har något tips för att det inte ska ske? Jag brukar minska antalet maskor, och räkna med att den blir stor nog efter ett tag, men det kanske finns bättre lösningar.

Mönster: Påsmössa från boken Sticka mössor, vantar, sockar av Ann-Marie Nilsson.
Garn: Rauma finullgarn från Tummelisa i ljusgrått och vitt.
Stickor: 3mm

Saturday, March 3, 2012

Hoppa in våren

Idag har vi druckit kaffe på ett berg och hoppat in våren!

Hopp!
Det passar mig bättre än att skrika, vårskrik har aldrig varit min grej. Är lite för tyst och blyg för det.

Det är roligt att ta hoppbilder, det roligaste är alla bilder som blir helt knäppa. Som den här!

Thursday, March 1, 2012

Stora stickor


Idag stickar jag på stora stickor, men inte till mig själv utan för Prickig Katt. Jag gör min Lia där just nu (lia = lärande i arbete, typ som praktik) och där händer det alltid roliga grejer! Än så länge syns det ju inte riktigt vad det ska bli, men jag ska visa sen när det är klart.

Jag märker hur ovan jag är vid stora 15mm stickor, det är roligt men svårt! Små tunna 2,5mm känner jag mig trygg med, de här känns som stora stockar i jämförelse. Men fort går det och stort blir det!