Friday, April 27, 2012

Glamour deluxe







Förra helgen var jag med på en fotografering som Malin på Prickig katt höll i - så jäkla roligt! Och bilderna blev sjukt fina tycker jag.

Och imorgon händer det mer roliga grejer, då är det marknad och garage sale på Magasinsgatan!

Thursday, April 26, 2012

Snyggdjuren

Jag glömde ju visa baksidan av tröjan, med de fina djuren! Älskar räven och älgen, så himla fina! De kommer från en gammal stickbok från 70-talet som min mamma har i sin ägo. 

Wednesday, April 25, 2012

Manolito

 Manolito har fått en tröja!

Fast den är faktiskt inte stickad av mig utan av min mamma. Hon stickade tröjor till mig och min syster när vi var små där våra namn stod på, och självklart skulle hennes första barnbarn få en också. Jag har i alla fall hjälpt till litegrann, virkat kanten och fäst några trådar :).

Min systers bäbis heter Manuel alltså, fast kallas Manolito (det betyder lilla Manuel på spanska. Clarita = lilla Clara osv). Om någon tyckte att det var förvirrande!

Monday, April 23, 2012

Elva frågor till

För några dagar sedan svarade jag på 11 frågor från Fröken C och nu fortsätter jag med Ulrikas. Jag har för lite tid just nu för att hitta på egna tyvärr, men jag tycker att alla som känner sig manade ska svara!

1. Om pengar inte vore ett hinder, hur skulle du vilja bo då?
I en by på landet där alla mina vänner också bodde. Tillsammans skulle vi ha får, höns och odlingar, och leva ett kollektiv-bullerby-fast modernt liv. Jag skulle ha en gårdsbutik där jag sålde garn och annat hantverk. Designa stickmönster. Och så skulle vi driva ett fik tillsammans också. Är någon på att flytta med?


2. Vilket hantverk önskar du att du behärskade till fullo?
Slöjdande i trä! Jag har egentligen inte testat så mycket sen jag slutade grundskolan, men jag och trä talar inte riktigt samma språk (än). Jag skulle gärna vilja kunna spinna också, men har inte riktigt tid att lära mig just nu.

3. Vilken person har gjort särskilt intryck på dig och varför?
Liv Strömquist. För att hennes böcker är bäst. Det ger mig hopp om världen. Sen ger alla som vågar satsa på det de brinner för utan att göra det för pengarnas skull mina idoler.

4. Om du kunde få åka tillbaka i tiden, till vilken tid skulle du återvända och varför?
Jag är definitivt gjord för dessa dar. Det finns ingen tid jag skulle vilja leva i förutom nutiden, jag skulle bli galen av all sexism, rasism och inskränkthet. Däremot skulle jag gärna leva i en tid med mer framtidshopp, som t.ex. 60-talet hade när det faktiskt satsades och byggdes för framtiden istället för att bara dra ner på allt som idag. Eller ännu längre tillbaka när det var kvalitet och inte kvantitet som var ledorden!

5. Hur länge har du umgåtts med din äldsta vän? Alltså, äldsta som i känt längst.
Först tänkte jag skriva "inte särskilt länge" men sen insåg jag att det börjar faktiskt bli länge! Jag umgås inte med någon från innan gymnasiet, jag var utanför när jag gick i grundskolan och hade inga vänner. Mina nuvarande äldsta vänner är från gymnasiet, dvs snart nio år sedan! Vi träffas inte lika ofta som förr, men de kommer alltid finnas där och det känns skönt.
Bilden är tagen för sju-åtta år sedan, när vi var utklädda till Pirater.

6. Vilket är det största big no-no, enligt dig?
Att medvetet svika någon eller något.

7. När du träffar en ny person, hur presenterar du dig om du bara har ungefär en minut på dig?
Alltså, i verkligenheten skulle jag förmodligen vara helt tyst eftersom jag är rätt blyg. Men annars skulle

8. Hur tror du att Victoria och Daniel har det inrett hemma på Haga?
Rolig fråga! De har såklart tagit hjälp av en inredare, men deras egna smak är ändå det som bestämmer. Jag tror att de har det ljust, romantiskt och blommigt med mycket textilier. Laura Ashley fast uppblandat med mer klassisk svensk formgivning av Carl Malmsten och Svenskt Tenn. Allt är dyrt såklart! De har självklart ett gym i källaren.

9. Är du en lyssnare eller talare?
Både och. När jag inte drabbas av akut blyghet kan jag verkligen snacka för mig, jag är bra på retorik. Jag vill också tro att jag är en bra lyssnare.

10. Finns det något klädesplagg som du på allvar tänker att du aldrig kommer att bära?
Haha, jag kommer ju garanterat bära det plagg jag skriver någon gång bara för att jag skriver det! Men jag har oerhört svårt att se mig själv i spetsiga skor med en liten liten smal klack.

11. Vad gör du om du får två timmar över?
Jag har ganska ofta två timmar över. Då kollar jag på dålig tv och
stickar, det är det bästa jag vet!

Saturday, April 21, 2012

Instagram


Äntligen finns Instagram-appen till androidtelefoner! Jag har verkligen saknat en lättanvänd foto-app där det går att göra bilderna lite snyggare. Snyggare enligt mig i alla fall, även om jag funderar på när en kommer tröttna på pastelliga retrobilder.

Jag gillar det i alla fall mycket, även om jag inte hunnit använda det så mycket än. Instagram är som en lite mjukare vackrare värld, pastelligare och snällare. Och det behöver jag just nu.

Jag heter clarasofiafalk där, om någon vill följa mig. På Instragram är jag personligare än på bloggen, men det blir mindre stickning.

Wednesday, April 18, 2012

Elva frågor

Både Fröken C och Ulrika har skickat 11 frågor var till mig, tack! Det livade verkligen upp min just nu rätt trista vardag! Jag börjar med att svara på Fröken Cs frågor och fortsätter sedan med Ulrikas. Jag ska även hitta på 11 nya frågor och skicka vidare, men det väntar jag lite med.

1. Om du skulle få utveckla valfri extra kroppsdel, vilken skulle det vara?
Klassiskt svar, men vingar! Flyga alltså, det vore något. Eller gälar, för att kunna andas under vattnet.

2. Ange den konstigaste dröm du kan minnas.
Det är väldigt tråkigt, men jag minns nästan aldrig vad jag drömmer. Och om jag kommer ihåg så drömmer jag bara vardagliga saker som att jag handlar/träffar en kompis/äter frukost m.m. Mycket ospännande!

3. Du är tvungen att leva resten av ditt liv enbart tillsammans med en djurart, alltså joina deras flock/stim/habitat, vilken skulle du välja och varför?
Surikater! Jag älskar surikater, och så gillar jag att de är flockdjur och delar på olika uppgifter som behöver göras. Det tilltalar mig, jag gillar kollektiv.

4. Vilken är din alla tiders bästa lärare?
Min galet engagerade kulturkunskapslärare på gymnasiet. Hon såg till att vi gick på museum, teater, opera m.m. säkert en gång i veckan! Och så bytte hon ut ordet kulturtant mot kulturbärare, det tycker jag låter bra. Fast jag gillar ordet kulturtant också, jag ska bli kulturtant när jag blir stor. Eller innan jag blir stor för all del.

5. Ett land du måste besöka innan du dör.
ETT land? Jag har en lång lista! Men Island är nog nummer ett, precis som Dödergök svarade såg jag. Innan jag dör måste jag få se norrsken också.

6. Har du slagit någon nån gång och varför?
Nej, aldrig slagit (jo kanske min lillasyster då) men en gång hällde jag en tallrik mat över en tjej i skolmatsalen. Anledningen? Den minns jag rätt vagt, men jag var utanför som barn och jag gissar att hon retade mig. Hennes min minns jag däremot fortfarande mycket tydligt! Och jag ångrar mig icke!

7. En låt du vill dansa till en försommarnatt
Någon av Säkerts mer uppåt låtar. Eller Countdown med Beyoncé! Jag har en crush på henne.

8. Motivera vad som är lagom antal språk att kunna tala hyffsat.
Jag är själv långt ifrån språkbegåvad, ska jag lära mig ett språk så måste jag _verkligen_ anstränga mig. Min spanska är t.ex. långt ifrån vad den borde vara, trots att jag bott i Madrid. Så två språk tycker jag väl är viktigast, sitt modersmål och engelska. Språk utöver det är bra såklart men det går att klara sig utan!

9. Den här frågan skulle jag stå på barrikaderna för:
Jag står på barrikaderna i genusfrågor och miljöfrågor. När jag var yngre stod jag på barrikaderna för socialism, jag är fortfarande socialist men står inte längre på barrikaderna. Viker mig ALDRIG i frågor om aborträtt och människors lika värde. En fråga jag gärna skulle engagera mig mer i är asylrätt, tycker att Sverige för en omänsklig flyktingpolitik.

10. Ett namn dina barn aldrig skulle få.
Känsligt fråga! Här kan en råka trampa folk på tårna... men jag är inte speciellt förtjust i namn som låter väldigt tjusiga och långa, som Madeleine, Therese, Desirée, Eleonora m.m.
Jag tycker också att det är bra att tänka lite extra på vad namnet betyder på engelska också, så namn som Gun, Jerker, Dick m.m. går bort.
11. Vilken egenskap hos dig själv är du ruskigt stolt över?
Att jag kan känna stora känslor. Just nu innebär det att jag känner den mycket stora känslan hopplöshet (i och med tröstlöst jobbsökande) men jag skulle aldrig vilja känna mindre! Då skulle jag ju inte kunna känna så mycket glädje som jag gör ibland!

Bildkälla: google images.... utom bilden på mig när jag nyser, den har jag tagit själv.

Saturday, April 14, 2012

Klang och jubelspel!

Klang och jubelspel! Jag har blivit moster! Kolla in kinderna, han är världens sötaste unge. Kan inte riktigt fatta det, hur sjutton tar en in något sånt här STORT?

Nu tycker jag bara att systern ska ta och flytta tillbaka till Göteborg, istället för att bo i Stockholm. De där kinderna vill jag klappa på varenda dag ju!

Friday, April 13, 2012

Den där framtiden

Jag går ut skolan till våren. Tar examen. Och än så länge finns inget jobb i sikte, så nu sitter jag här och skriver och skriver, ansökning efter ansökning. Så tröstlöst det är! Hej ångest, det var ett tag sen sist.

Jag är utbildad Butikskommunikatör, och det vill jag ju gärna jobba som, men allra helst i kombination med hantverk. Att jobba med hantverk är min dröm, men jag vet inte riktigt på vilket sätt jag vill jobba med hantverk. Garnaffär såklart, det vore väldigt roligt. Eller på något annat sätt som jag ännu inte känner till. Är det någon av er som vet något? Antingen jobb eller framtida utbildning, jag behöver tips!

Thursday, April 12, 2012

Regnbåge!

Världens finaste nagellack: OPI rainbow connection. Jag kan inte sluta titta på mina naglar. Färg + glitter = världsbäst!

Jag är som en skata, älskar allt som glittrar!

Wednesday, April 11, 2012

Hemligt

Här finns inte mycket att visa. Jag stickar visst bara på hemliga saker nuförtiden!

Monday, April 9, 2012

Påsken del 2: tema hundpromenad


Jag tog mindre bilder än jag trott, så det där med del 2 av påsken kom av sig lite. Men jag har fått gå hundpromenad! Blev mycket mycket peppad över det. Känner också mycket stor samhörighet med denna hund, pga underbett och skelögdhet. Inte för att jag har underbett och skelögdhet (däremot hade jag överbett som liten och fick ha en sån där tandställning som man spänner fast runt huvudet på natten) men ändå. Små, ivriga och lite udda, det är jag och hunden Chato.

Om jag bara hade tid skulle jag vilja ha en hund. Nu får jag nöja mig med att låna andras. Norrköping bjöd på många hundträffar denna gång! Har fått umgås med inte mindre än fem hundar, hurra!

Sunday, April 8, 2012

Påsken i bilder del 1

Vilket mysigt väder vi haft i påsk! Som gjort för långa promenader!

Nej, kanske inte. Mer som gjort för att sitta inne och spela Risk. Och äta sin egen vikt i godis (alltså att inte äta socker under påsken gick ju åt skogen).

Vi har bowlat också. Jag kom sist.


Påskharen trotsade i alla fall vädret!

Andreas är inte särskilt förtjust i godis så han fick strumpor i sitt ägg.

Thursday, April 5, 2012

Allt blir bättre med en prick!

Allt blir bättre med en prick! Ett utmärkt citat som jag lånat av en klasskompis, och visst stämmer det?

Det här är två helt olika projekt, men de har båda två prickiga detaljer. Men nu tar jag och packar alla stickningar och åker till Norrköping över påsken för att hälsa på Andreas familj.

Tack Petra för hjälp med färgvalet till de blå vantarna! Det blir skitbra!

Tuesday, April 3, 2012

Färgcirkeln i garn är den bästa av färgcirklar

Idag har jag köpt ännu mer Rauma finull så nu har jag nästan hela färgcirkeln! Bara orange som fattas. Blir helt lycklig av garn, och det är ju ännu bättre att kunna färgsortera garnet!

På bilden skymtar vårt nya skåp som vi fått överta av min syster. Översta två hyllorna är inglasade = perfekt garnförvaring! Det finns mer plats för garn längst ner, men de finaste ska få ligga längst upp för mesta möjliga synlighet. Garn alltså, det är underbart!