Thursday, May 31, 2012

Bildkavalkad från Tummelisa


I 10 arbetsdagar har jag befunnit mig på Tummelisa, och det har hänt en del: 





Och så lite förebilder (obs, de här bilderna är tagna med min mobilkamera, till skillnad från de större som är tagna med en systemkamera):


Tack Petra och Ann-Christine för att jag fick lov att röja runt hos och med er! Det har varit skitkul! 

Saturday, May 26, 2012

Kom och fira på Tummelisa!

På tisdag händer det grejer på Tummelisa garn! Då är det 5 år sen Ann-Christine tog över och 5 månader sen Petra blev hennes kompanjon, och dessutom har det ju hänt grejer den senaste veckan och det måste firas.

Mellan klockan 18-21 firas det med bubbel och 20% rabatt, kom dit alla Göteborgare!

Friday, May 25, 2012

Den gula hyllan


För några månader sen köpte jag en mycket sliten Stringhylla på loppis. 

Slitet är rätt trist tycker jag, så jag bestämde mig för att måla den. Först slipa, tvätta med t-röd för att rugga ytan ytterligare och så grundmåla två gånger - astråkigt alltihop! 

Först därefter kommer det roliga! GULT! Två lager av det också. Och i bakgrunden skymtar gavlarna, de var också slitna så jag spraymålade dem vita.

Nu ser vårt kök ut såhär! Jag gillar färg, Andreas också som tur är. Sen bilden togs har det hamnat mer saker i hyllan, och tanken är inte att ramarna ska stå tomma ovanpå elementet. Men det tar sig!

Det är snart fyra månader sen vi flyttade in, och äntligen börjar saker och tinga hitta sina rätta platser. Det är lite kvar att fixa med såklart, lite för mycket tomma väggar för min smak fortfarande, men nu känns det som hemma och jag trivs!

Thursday, May 24, 2012

På Tummelisa


Jag tar examen från min utbildning till Butikskommunikatör nu om bara några veckor, och som sista examensuppgift har vi att göra om något i en butik. Det finns väl inget bättre än att få hänga i en garnbutik i några veckor tänkte jag, och eftersom att Tummelisa ville ha min hjälp så är jag där just nu och grejar tillsammans med Petra och Ann-Christine!

Kom förbi och säg hej om ni är i Göteborg!


Wednesday, May 23, 2012

Tröja till E

I dop-present fick E en stickad tröja av mig. Jag har dock ingen som helst uppfattning om hur stora/små bäbisar är, och eftersom jag freestylat lite och inte följt något mönster så kan han nog ha den om sisådär fem år eller så visade det sig... E är ungefär lika lång som tröjan är nämligen.

Garn: Järbo soft cotton
Stickor: Jag minns inte, men fyra kanske?
Mönster: Mitt eget

Mitt livs första dop




Vi var på min brorsons dop i helgen, och det var så himla fint! Jag och min kusin (som också är på bilden) är  numera faddrar till lilla E. 

Bäbisgos!

Men alltså shit vad trött en blir av barn... och då var de ändå bara fem stycken. All heder åt förskolepersonal! Jag var tvungen att lägga mig i hängmattan ett tag och pusta ut.

Nu längtar jag efter systerson, som är här om bara en liten vecka!

Monday, May 21, 2012

Lampan


Helt riktigt, det var en lampskärm jag modellade i förra inlägget! Den gör sig bättre på lampan än på mig tror jag. Jag har stickat med fyrdubbelt plädgarn från Tummelisa och stickor 7mm, mönstret är mitt eget. Det är lite svårt att sticka efter något annat mönster än sitt eget när det gäller lampor, alla ser ju liksom olika ut...

Såhär mysigt blev det! Den blev egentligen lite liten, men efter en hårdhänt blockning så syns det inga spår av det :)

För brandsäkerhetens skull så lät jag orignalskärmen sitta kvar på, den är i cremefärgat tyg och syns inte igenom. 

Saturday, May 19, 2012

Jag har stickat ett monster!

Ja vad har jag stickat egentligen? Mer bilder kommer på söndag/måndag, nu åker jag på dop i Småland!

Wednesday, May 16, 2012

Hemslöjden 100år



Har ni sett Hemslöjdens sjukt snygga kampanj inför 100-års firandet? Så jädra snyggt så jag smäller av! Älskar att det är gjort för hand också, helt i hantverk och hemslöjds-anda.

Bilderna kommer från Snask som gjort kampanjen.

Tuesday, May 15, 2012

Ovanför datorn

Ovanför min dator ser det ut såhär. Tyckte bara att det var fint och tog en bild! 

Sunday, May 13, 2012

Livet genom Instagram












Jag har storhandlat med Andreas, beundrat Lisas fantastiska virknålar, varit med på en fantastisk fotografering som ni får se mer av om några veckor, köpt en matta som Esther blivit ett stort fan av, jobbat på Prickig Katt, köpt en turban, gosat mer med Esther och fått för mig att blondera håret (det blev inte så lyckat utan lite för gult, tur att jag köpt en turban!).

ClaraSofiaFalk heter jag på Instagram (ja, det heter jag i verkligenheten också faktiskt).

Thursday, May 10, 2012

Fields of gold

Efter att ha klämt på Kamillas garn som hon köpte på Grötö kunde jag bara inte hålla mina fingrar i styr, jag var tvungen att klicka hem Splendour i färgen Fields of gold från Easyknits! LJUVLIGT är det enda ord som beskriver garnet rätt! Merinoull och silke i en fantastisk kulör, jag bara älskar det.

Jag tror att Lenas garn ska ha det eftersom att det var hon som sålde det på Grötö, men just nu hittar jag det inte på hennes hemsida. Annars var det väldigt smidigt att beställa direkt från Easyknits, frakten blev inte särskilt dyr och det tog knappt en vecka innan jag fick det.

Wednesday, May 9, 2012

Dagens fynd

Det är inte så ofta jag har tillgång till bil när jag åker på loppis, så fatta lyckan när jag för en gång skull har det och så står fynden bara och väntar på mig!

Den här gången var det verkligen fynd på alla sätt också, även för plånboken (det är ju inte alltid det är det...). Ett slagbord för 200kr trodde jag aldrig att jag skulle hitta, på blocket finns ligger de på över tusenlappen. Nu återstår bara det kära besväret att välja färg, kanske rosa för att matcha köksbordet?

Mattan är jag också nöjd med, har letat matta ett bra tag utan framgång, den här gillar jag skarpt!

Sunday, May 6, 2012

En liten ärm

En liten ärm till en liten tröja, det skulle bli en ren terapistickning men eftersom jag inte hittade nåt mönster som såg ut som jag ville med rätt stickfasthet så gör jag ett eget mönster. Kul det också, men kräver lite mer tankeverksamhet.

Garnet är järbo soft cotton, mönstret är mitt eget.

Saturday, May 5, 2012

Allt löser sig!

Vilken underbar perfekt dag det är idag! Jag fick ett samtal från världens bästa chef om att jag kan jobba i sommar och kanske även lite i höst = allt löser sig till det bästa!

Och så har jag ätit sushi i solen, köpt kläder till Andreas (och lyckats med att gå precis lagom länge på stan, inte för länge så att någon blir trött och sur), nu dricker jag kaffe framför datorn och ikväll blir det tapas. Önskar att alla dagar var som idag!

Tänk att jag vaknade sur och trött imorse och var helt trött på världen. Här går det upp och ner i humöret, det är spännande!


Thursday, May 3, 2012

Idag för ett år sedan

För ett år sedan åkte vi på roadtrip till Barcelona, då såg det ut såhär. Det händer att jag längtar tillbaka till Spanien... fast jag trivs ändå bäst här!

Wednesday, May 2, 2012

En riktig blogginstickning

Det här garnet är färgat av Tant Kofta och mönstret är gjort av Kamilla. En riktig bloggstickning alltså!

En sjal ska det bli, en Solution. Garnet är Filisilk om jag minns rätt, jag köpte det på Grötö och nystade upp det direkt. 70% merinoull och 30% silke, ljuvligt är rätt ord för att beskriva det!