Sunday, June 24, 2012

Jag <3 fjällen

Nu är vi framme vid Grövelsjön, här är helt underbart! Känner mig hemma här (förutom att floran är helt annorlunda så jag känner inte igen en enda växt). Det här är bättre än vilken stadssemester som helst!


Friday, June 15, 2012

Karins tänder

En persons som jag verkligen beundrar är Karin. Hon skriver fantastiskt roligt, tar ännu roligare bilder och är bara fantastisk helt enkelt. Min idol!

Just nu lottar hon ut ett av sina fina och lite läskiga halsband. Jag gillar läskiga saker, så jag vill vinna det!

Insidertips om Dalarna?


På söndag åker jag till Dalarna tillsammans med min mamma och mormor, ser fram emot den här semestern jättemycket! Jag åker mycket hellre till Dalarna än till valfri solkust (alltså det är ju gött att ligga på stranden, men jag tröttnar efter ca 30sek).

Nu efterfrågar jag era bästa Dalarna-tips! Vet att flera andra stickerskor bor i Dalarna med omnejd, och nu vill jag ha insidertipsen. Vi ska bo några dagar i Mora, några dagar i Tällberg och några dagar i Falun. Det som redan nu är inplanerat är Zorngården, Sundborn, Jobs handtryck, Nusnäs, Sätergläntan och Falu Koppargruva. Finns det något annat vi måste se? Eller något mysigt fik/restaurang? Vi gillar fika väldigt väldigt mycket!

Sen möter jag upp Andreas i Falun och firar midsommar med hans kompisar där (han är uppväxt i Falun men hans familj bor inte där längre), och sen åker vi upp till Grövelsjön tillsammans med Andreas familj som hyrt en stuga där för att vandra i en vecka. Direkt efter det tar vi tåget till Stockholm och går på dop (min packning är rätt blandad kan man säga, finklänning och vandrarkängor i en salig blandning).

Så från och med söndag blir det lite tyst på bloggen, jag kanske mobilbloggar lite men tycker att det är rätt klumpigt, så det är möjligt att det bara blir tyst.

Bilderna hittade jag när jag bildgooglade på Dalarna, de kommer från folkdrakt.se

Thursday, June 14, 2012

Fästfolk

För lite mer än ett år sedan såg det ut såhär, när jag friade till Andreas med en bit garn (jitterbug såklart om någon undrar).



Nu ser det ut såhär! Ringarna är tillverkade av min kompis Jenny Klemming som är den skickligaste jag vet när det gäller smycken. Guldet är ursprungligen min farmors guldarmband. Det här är nog faktiskt det finaste jag någonsin ägt. 


Wednesday, June 13, 2012

Dagens tips

Det är garnrea i stan! I måndags besökte jag Karmagarn i Torslanda som ska stänga och därför har 50% rabatt på allt. Det var rätt så utplockat, men en härva vålbergagarn från Wåhlstedts fick följa med mig hem.

Igår var det dags för nästa rea, Tummelisa har 25% rabatt på allt för att göra plats för höstnyheter. 2 nystan babybamboo (ny favorit!) och Sublime (gammal favorit) blev det där.

Garn alltså, jag älskar det! Älskar att planera nya projekt eller bara klappa på en härva...  för jag föredrar härvor framför nystan faktiskt, det ger mycket mer känsla av hur garnet är tycker jag. Även om jag såklart inser det praktiska med nystan.

Tuesday, June 12, 2012

Strumpor till stolen

Ibland vill jag bara sticka något litet, snabbt och enkelt, gärna med mycket färg och ränder. Det här projektet stämde precis in på alla dessa kriterier!

Lite catania-rester och en kväll i soffan och sen hade stolen snygga fötter. Idén är inte min, utan kommer från den här bloggen.

Thursday, June 7, 2012

Slott och landsbygsromantik

Igår var det nationaldagen, jag kan inte påstå att jag bryr mig särskilt mycket om den men det är ju trevligt att få en ledig dag! Speciellt som jag har haft galet mycket att göra sista tiden, att bara släppa alla tankar och åka på utflykt var precis vad jag behövde.
Äskhult var vår första destination, en by vars gårdar inte flyttades vid skiftet utan ligger kvar samlade i en klunga. Här var det supermegajättefint! 

 
Allt var välbevarat och som sagt asfint, och jag vill åka dit igen och gå på en guidad tur! Eller flytta dit, börja jobba där och få gå klädd i gamla kläder och sitta och nålbinda hela dagarna, det gjorde guiden och det såg sjukt mysigt ut! Tänkbar framtid kanske? Jag kan jobba där mot husrum, mat och garn bara. 

Mitt utflyktsfölje. På sätt och vis var det ju väldigt passande att åka hit på nationaldagen. Svensk landbygd och nationalromantik! 

Sen åkte vi till Tjolöholms slott, men såg inte så värst mycket av slottet utan picknickade massor av mat och spelade spel. 


Tuesday, June 5, 2012

Mormorskudde


För några månader sen grabbade jag tag i ett bomullsgarn i massa härliga färger som bara skrek efter att få bli en kudde. Så då fick det bli det! Garnet heter Esstentials Cotton, och även om jag gillar färgerna väldigt mycket så blir det ingen ny favorit. 
Precis som med så många andra bomullsgarn så är det väldigt trådigt och svårt att virka med. Fattar inte varför det så ofta är så? Finns det någon förklaring? De garner jag hittat som jag gillar och som inte beter sig trådigt är Järbo soft cotton och Catania, men ibland tycker jag att soft cotton är lite för matt och Catania lite för glansigt (är visst aldrig nöjd). Vilka bomullsgarner gillar ni bäst?

Övrigt om kudden: jag har använt virknål 3,25 och rutorna är helt vanliga mormorsrutor, Polliver har en bra beskrivning på hur de görs.


Jag är helt överväldigt och glad över alla kommentarer på förra inlägget! Jag suger i mig vartenda ord och är nu mycket peppad på att fortsätta plugga och göra det jag vill. Så håll tummarna för att jag kommer in nu också!


Sunday, June 3, 2012

En liten livskris såhär på söndagskvällen

En vanlig sysselsättning jag har på söndagskvällar är att krisa lite. Antar att det är det som kallas söndagsångest? Bakis ger ju också söndagsångest, men det har ju i alla fall ordentliga förklaringar med dopaminhalter och sånt.

Anledning: jag tar ju examen om en vecka, och hade egentligen bestämt mig för att nä nu får jag bara ta och jobba lite, trots att jag känner att jag inte riktigt trivs i min blivande yrkesroll (det har en lång förklaring som jag inte riktigt orkar dra här). Men så sökte jag en utbildning i höst som bara verkade för bra för att vara sann - Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Som gjort för mig! 

I torsdags var jag på intervju. Och ja, det kändes som att jag passade som handen i handsken, fisken i vattnet, det kändes hemma. Folk pratade slöjd och byggnadsvård och hade hemstickade koftor och var liksom som jag... och på väggarna satt tidningsurklipp om hemslöjd och hantverk. 

Så nu krisar jag eftersom att jag precis tar examen från en utbildning och redan vill påbörja nästa. För jag vill verkligen gå där. Är det ok att bara fortsätta plugga? (Det är nu ni gärna får skriva kommentarer om hur ni efter  en lång och krokig väg hittade rätt i livet, gärna genom tusen felval på vägen).

Förresten, jag har ju inte ens kommit in än. Krisar bara lite i förskott, för att öva lite.

Livet genom Instagram

 Jag älskar verkligen Instagram, det gränsar nästan till beroende... (ni som följer mig på Instagram kan bara scrolla förbi det här inlägget, ni har ju redan sett bilderna). Bild-bombning!

Andreas familj var här och hälsa på, och åt middag i kolonin.

Tummelisa hade kvällsöppet och den oskrivna dresscoden visade sig vara grafiskt och svartvitt :)

Min syster kom och hälsade på från Stockholm, och ännu viktigare - bäbisen var med!

Världens sötaste systerson!

Kaninen blev finklädd i fluga en afton. 

Jag har gått på två kalas på samma dag.

Ett av kalasen var i Änggårdskolonin där det finns en liten mini-stuga. Gulligt!

 Min mosters koloniträdgård var grönskande och fin.
Och så virkar jag på något som jag spår kommer bli en stor trend: virkad fez där virknålen blir en del av outfiten. Istället för handväska bär du på ett garnnystan!