Thursday, September 27, 2012

Livet genom instagram

Som så många andra med smartphones fotar jag numera mest med den, och med instagram-appen blir allt så mycket finare. ClaraSofiaFalk heter jag där, för den som vill följa mig. Här är några bilder från senaste veckan:

Tomatskörd i kolonin

 Kläder till lillhen (det är vårt smeknamn på bäbisen). 

Jag gick på slöjdporrfest. Det här är min favoritbild, den mest påklädda. Är eventuellt lite pryd?

Har även varit på födelsedagsfest i ett torp i skogen. 

Ny gammal fåtölj! Blocket är bra. Jag tänker att jag ska sitta där och amma sen, med en fotpall för fötterna. 

Jag matar grisar en dag i veckan i våra kvarter. Det är roligt! Min dröm om att bo på landet och ha djur förstärks. Fast vill nog inte ha grisar, en av dem bits lite för mycket för att det ska vara riktigt roligt. 


Monday, September 24, 2012

Graviditeten

Alltså, att vara gravid är än så länge verkligen inte min grej. Innan jag blev gravid oroade jag mig mycket för förlossningen (eller först och främst oroade jag mig för om jag skulle kunna bli gravid, det är ju verkligen inte självklart) men det här med graviditet trodde jag mest var något mysigt. Visst lite tungt och jobbigt på slutet och mycket hormoner och så, men för alla i min närhet har graviditeten inte varit något större problem. 

Själv hatar jag den här jävla graviditeten. Slutresultatet glädjer jag mig såklart jättemycket åt, men vägen dit är så mycket jobbigare än jag trodde. Jag mår fortfarande illa, även om det blivit mycket mycket bättre efter vecka 12. Nu är jag i vecka 17+5 och mår fortfarande illa nästan hela tiden och kräks flera gånger per dag. Förutom att det är jobbigt fysiskt så är det väldigt psykiskt utmattande att hela tiden oroa sig för att må sämre, kräkas offentligt osv. Det enda som hjälper mot illamåendet är att aldrig vara hungrig, så varje dag tar jag med mig mängder med mat till skolan. Det är också stressande, att hela tiden tänka på mat och att äta äta äta. Trots det har jag inte gått upp ett kg än så länge, men jag har i alla fall inte gått ner något heller. 

Jag försökte ta kort på mig + mage med självutlösaren. Skitsvårt ju. Men det syns i alla fall lite nu! 

Bilbo säger i Sagan om ringen att han känner sig som för lite smör utbrett över för mycket bröd, och precis så känner jag mig också (jag liknar alltså mig själv vid ringbäraren? :p ). Noll energi, för den energi jag har går åt till precis det nödvändigaste. Jag får ställa in nästan alla sociala grejer, de blir bortprioriterade för lugna kvällar i soffan. Tack och lov att jag gillar stickning, om jag haft ett mer utåtriktat intresse hade jag nog gått under! Nu kan jag i alla fall få lite kreativt utlopp. 

Saturday, September 22, 2012

Inget mer trassel



Jag tröttnade på att ständigt behöva trassla upp mina hörlurssladdar och stickade in dem i garn istället. Det är något jag sett på flera håll, både på nätet och i verkligheten, och det funkar precis så fint som det verkat!

Tekniken är enkel, en vanlig I-cord med 3-4m (jag hade 3m men det var kanske i minsta laget, sladden skymtar igenom ibland). Sen stickas i-corden runt sladden hela vägen. Lätt som en plätt! 

Jag hade 3mm stickor och använde lite restgarn av Colinette jitterbug, men det måste ju funka med nästan vilket garn som helst så länge det inte är för tjockt. 

Tuesday, September 18, 2012

Mobilfodral

Mitt stickade mobilfodral har sjungit på sista versen väldigt länge nu så det var hög tid att göra ett nytt. Full av inspiration från Karin Holmbergs nya broderibok och från Hemslöjdens nya bok Brodera på ylle kändes yllebroderi som ett självklart val. Speciellt eftersom att jag äntligen hittade vadmal på Nääs i fredags, varför finns det ingen bra hemslöjdsbutik i Göteborg egentligen?

Mönstret är mitt eget, men som sagt inspirerat av Stora och små broderier och Brodera på ylle. Jag har nästan alltid klänning eller kjol och saknar därför ofta fickor, därför ville jag ha ett band så att jag kan ha telefonen runt halsen. Men nu i den här längden hamnade den ungefär på magen, och det kändes inte alls bra!  Är jag alltför orolig om jag tänker att strålningen från telefonen påverkar bäbisen i magen? Jag tänker i alla fall öka längden på bandet lite så att jag kan ha den hängande på höften istället, som en väska.

Friday, September 14, 2012

Jag har ett nytt drömjobb





Idag har min klass varit på studiebesök på slöjd och byggnadsvård på Nääs, och jag har fått ett nytt drömjobb. I framtiden bara ska jag jobba som hemslöjdskonsulent där.

Den här veckan har skolan varit lite dryg, vi har haft lite trista föreläsningar som handlat för mycket om konservatorer/bebyggelseantikvarier (som vi läser den här introduktionskursen med). Dessutom har jag mått illa mycket och stannat hemma en del, inte skolans fel men trist för mig. Så det var perfekt att avsluta veckan med ett inspirerande besök på Nääs, nu har peppen kommit tillbaka och jag längtar till skolan nästa vecka!

Wednesday, September 12, 2012

Slöjdporr

Om ni bor i Göteborg och är slöjdintresserade så tycker jag absolut att ni ska gå på Slöjdlustars kalendersläpp på lördag! Det är några elever som går andra året på Ledarskap i slöjd och kulturhantverk som gjort en slöjdlust-kalender som en kärleksfull hyllning till slöjden. På releasefesten blir det slöjdhappenings och snittar, kom dit vettja! Mer info finns på deras blogg Slöjdporr

Monday, September 10, 2012

Praline

Jag bara stickar och stickar på min Praline, den är helt beroendeframkallande. Ser fram emot att sticka på ärmarna, på den här tröjan stickas de nämligen in ungefär som en raglan fast rakt, så att det ser ut som en "vanlig" ärm. Set-in sleeves kallas det på engelska, vet inte om det finns något svenskt uttryck?

Förra veckan började jag skolan, och även om jag alltid tycker att de första veckorna är jobbiga (nya lokaler, människor, rutiner m.m.) så känns det verkligen som att jag är på rätt plats!

Tuesday, September 4, 2012

Ishbel



Ishbel har verkligen blivit en av mina favoriter när det gäller sjalmönster, det har en så lagom mix av tanke och repetition. Det här är min tredje variant, och precis som tidigare har jag stickat några extra repetitioner av spetsmönstret för att få den lite större (och stickat den största storleken då, jag gillar inte små sjalar). 

Garnet är Tant Koftas Filisilk, som jag gillar mycket! Merinoull och silke, mmmm ljuvligt!


Monday, September 3, 2012

Helgen genom instagram






Lite såhär har vi haft det, sett genom instagram (jag heter clarasofiafalk där). Plockat bär och svamp, eldat i öppna spisen, spelat spel och tagit det lugnt. Ingen dator och ingen tv på flera dagar = skönt.

Sen kräktes jag på varje mack och i några diken på väg hem, tills jag började storgråta och tillslut somnade av utmattning i bilen. Så nu är det rätt skönt att vara hemma faktiskt.